DayTrading: Piątek 04.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 gru 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
6
20%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2015

Nieprzeczytany post autor: m-r70 »

highend pisze:
Mpapiez pisze: Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.
Dadas to taki geniusz, który sam nie potrafi zarabiać swoją super strategią, a jak ktoś był bardziej dociekliwy i pytał o szczegóły, to gość focha zapinał - to jest absurd.
może i focha zapinał, ale weź pod uwagę, że on ma coś koło 55 lat (nie pamiętam dokładnie), problemy ze wzrokiem (używa lupy do wykresów i nie ma się z czego śmiać!) i chciał dobrze, ale nie jest łatwy w odbiorze.
Ile razy mnie opierd**ił !!
Poza tym widziałem jego krzywą kapitału - uwierz, zarabia i to dużo :)

co do WIG20 - oczywiście, że możliwe, że 1808 pęknie ale... wątpię :) no zobaczymy :) :D

co do popłynięcia to nie ma związku z fibo ani z dsws tylko z bezmyślnym przelewarowaniem konta gdzie pozycje były otwarte "z dupy" z telefonu.

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:10 --
MERLIN pisze:Highend co ty bierzesz, dopalacze ??? to odstaw !
nie, a czemu? co znowu napisałem nie tak? :)
czujesz się dotknięty, urażony, zażenowany? bo ktoś ma inne zdanie niż Ty?

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:12 --
magura2004 pisze: Ile zajmujesz się tradingiem? To jest Twoje żródło utrzymania czy z doskoku?
mnie pytasz czy mpapieża? :)
ja mam inne źródło utrzymania.

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:14 --
Mpapiez pisze:DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
nie mierzyłem WIG20 fibo.
ale DSWS działa tak samo jak metoda FIBO. jakby ktoś nie zauwazył jeszcze ;)

Peace. :564: Zamiast się pukać proponuję zauważyć, że rynki surowcowe a i inne ( w tym WIG) są podobne do tego co się działo pod koniec 2008. Patrzymy i wyciągamy wnioski per analogia! Pozdrowienia
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...

cheecky
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cheecky »

m-r70 pisze:Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?

Ja mam XM. Nie narzekam.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

m-r70 pisze: Peace. :564: Zamiast się pukać proponuję zauważyć, że rynki surowcowe a i inne ( w tym WIG) są podobne do tego co się działo pod koniec 2008. Patrzymy i wyciągamy wnioski per analogia! Pozdrowienia
Tyle, że w 2008 dolar był po 2 PLN a EUR/USD było ponad 1,4, więc należy to uwzględnić przy analizowaniu wykresów. Faktem jest, że trzeba się przyglądać WIG20 i surowcom, bo albo zaczną się odbijać i to będzie oczywisty sygnał do zakupów albo będą kontynuować spadki, a to można byłoby odebrać jako sygnał do zajmowania S na S&P i DAX.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

cheecky pisze:
m-r70 pisze:Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?

Ja mam XM. Nie narzekam.
też mam u nich konto działa normalnie
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

nie tylko DSWS:
WIG20 i pan Kolany:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Przelom ... 89363.html

o czym to świadczy? no i obroty duże były. Ale teraz już weekend! :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m-r70 »

pik pisze:
m-r70 pisze: Peace. :564: Zamiast się pukać proponuję zauważyć, że rynki surowcowe a i inne ( w tym WIG) są podobne do tego co się działo pod koniec 2008. Patrzymy i wyciągamy wnioski per analogia! Pozdrowienia
Tyle, że w 2008 dolar był po 2 PLN a EUR/USD było ponad 1,4, więc należy to uwzględnić przy analizowaniu wykresów. Faktem jest, że trzeba się przyglądać WIG20 i surowcom, bo albo zaczną się odbijać i to będzie oczywisty sygnał do zakupów albo będą kontynuować spadki, a to można byłoby odebrać jako sygnał do zajmowania S na S&P i DAX.

Wskazuje tylko surowce i WIG do analizy. Pary walutowe nie. Tego nie ogarniam. Dodatkowo jednak warto wiedzieć ile kosztuje wykopanie miedzi , złota, srebra i ich rafinacja w różnych fabrykach. Poniżej tego kosztu spekulacji nie będzie. Jesteśmy blisko minionków.

-- Dodano: 04 gru 2015, 21:00 --
Jones pisze:
cheecky pisze:

Ja mam XM. Nie narzekam.
też mam u nich konto działa normalnie
Sprawdzę zatem moje łącze. Ciągle jednak mam podejrzenia bo inni brokersi działają u mnie ok.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2015, 21:09 przez m-r70, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...

pik
Pasjonat
Pasjonat

m-r70 pisze: Wskazuje tylko surowce i WIG do analizy. Pary walutowe nie. Tego nie ogarniam
Wiem, wiem. Nie chodziło mi o analizowanie walut, tylko o to, że siła dolara była wtedy zupełnie inna. Upraszczając sprawę, jeżeli wtedy za baryłkę było 30 USD, to można to porównać do obecnych 15 USD (ponieważ kurs USD był 2PLN, a teraz jest 4PLN). Zaznaczam, że to uproszczenie i trzeba to porównać z mocniejszymi walutami, niż PLN.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pik pisze: Wiem, wiem. Nie chodziło mi o analizowanie walut, tylko o to, że siła dolara była wtedy zupełnie inna. Upraszczając sprawę, jeżeli wtedy za baryłkę było 30 USD, to można to porównać do obecnych 15 USD (ponieważ kurs USD był 2PLN, a teraz jest 4PLN). Zaznaczam, że to uproszczenie i trzeba to porównać z mocniejszymi walutami, niż PLN.
to prawda, jednak czy możliwe jest aby ropa spadła do 15$ za baryłkę?
rynek ropy od zawsze jest w trendzie wzrostowym. Czy paliwo na stacji kiedykolwiek taniało na przestrzeni powiedzmy 20-30 lat? to, że od ponad roku staniało to jest tylko DIP... zwykły dip w trendzie wzrostowym.
Biorąc pod uwagę cene ropy to benzyna powinna być po 1.50 za litr... a nie jest.
Siła USD jest imho sztucznie napompowana i tyle. Oczywiście nie neguję dalszego trendu wzrostowego na USD, ale jak pęknie to będzie GRUBO.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

pik
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:
to prawda, jednak czy możliwe jest aby ropa spadła do 15$ za baryłkę?
rynek ropy od zawsze jest w trendzie wzrostowym. Czy paliwo na stacji kiedykolwiek taniało na przestrzeni powiedzmy 20-30 lat? to, że od ponad roku staniało to jest tylko DIP... zwykły dip w trendzie wzrostowym.
Biorąc pod uwagę cene ropy to benzyna powinna być po 1.50 za litr... a nie jest.
Siła USD jest imho sztucznie napompowana i tyle. Oczywiście nie neguję dalszego trendu wzrostowego na USD, ale jak pęknie to będzie GRUBO.
Wątpię, żeby ropa spadła poniżej $40 (mówię o Brent). Myślę, że już przy $50 za baryłkę połowa dostawców leci po kosztach, więc ropa musi się odbić, bo zejście poniżej $40, wyeliminuje sporą ilość graczy na rynku ropy, co zmniejszy konkurencję, a im mniejsza konkurencja tym droższa będzie ropa.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Obserwuje ktoś z Was SP500? Ładnie dzisiaj zrobili miśki na szaro. W tym mnie oczywiście. Takie negacji wczorajszego ruchu się nie spodziewałem. Ciekawe, indeksy europejskie, a także Nikkei, nie poleciały tak wysoko, zatrzymując się w okolicy polowy wczorajszych spadków...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany