HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Uran1um pisze:Witam.

Planuję otworzyć rachunek w HFT Brokers. Przejrzałem kilkanaście ostatnich stron, ale ciężko mi znaleźć jakieś rzetelne podsumowanie tego brokera. Waham się między HFT a mForex. Jak wygląda sprawa ze spread'ami w HFT, poźlizgiem ?

Czy polecilibyście innego brokera? Będzie to moje pierwsze konto. Na forex'ie do tej pory obracałem bitcoinem, jednak chciałem spróbować sił używając rzetelnej waluty.

Pozdrawiam.
Niezależnie od opinii forumowiczów odsyłamy na post w naszym wątku, w którym nasze spready zostały niezależnie zmierzone i wyszły zdecydowanie najlepiej na tle konkurencji :) http://forex-nawigator.biz/forum/hft-br ... ml#p765319

Pozdrawiamy,
Zespół HFT Brokers
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Nie dostałem na maila raportu "Monthly Statement". Przy okazji zauważyłem, że ostatni raport dzienny był z 18 listopada. Tych raportów oczywiście i tak nie potrzebuje, ale ten miesięczny i owszem.
Czy inni klienci dostali ten raport za listopad ? I co muszę zrobić aby go otrzymać ? W sensie czy trzeba coś zaznaczyć w pokoju inwestora ?

Odnośnie zmiany depozytów to co się zmieniło na koncie NDD ? Porównywałem "na oko" i nie dostrzegłem żadnej różnicy.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

EM74x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: EM74x »

Witam!

Testuję HFT Robotero. Miałem ustawione Trailing Stop. Czy możecie mi wytłumaczyć na czym to u Was polega? Tzn, czy jest aktywne po wylogowaniu się z HFT Robotero w przegladarce i wyłączeniu platformy MT4 ( po prostu wyłączony komputer )?

Daję załącznik z ostatniej transakcji. Dlaczego TS ustawiony na 150 pkt w HFt Robotero nie zadziałał? Czy jest to związane z różnicą cen Bid i Ask?

Pozdrawiam.

-- 02 gru 2015, 16:34 --

Nie ma opcji edycji wiec napiszę nowy post.

Czy Trailing Stop np. 15 pips, jest na początku transakcji ustawiany jako SL 15 albo ustawiany na pozycji " 0 ", czyli jako miejsce początku transakcji- tzn. od którego momentu jest liczone 15 pips TS?

2) Mam jeszcze drugie pytanie dot. transakcji Forex. Pytanie jest w załączniku na screenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tzn, czy jest aktywne po wylogowaniu się z HFT Robotero w przegladarce i wyłączeniu platformy MT4 ( po prostu wyłączony komputer )?
W przypadku HFT tak. Dlatego nie ma standardowego TS w MT4, bo ten działa tylko z włączoną platformą. A tak mamy coś za coś ;).
Czy Trailing Stop np. 15 pips, jest na początku transakcji ustawiany jako SL 15 albo ustawiany na pozycji " 0 ", czyli jako miejsce początku transakcji- tzn. od którego momentu jest liczone 15 pips TS?
TS działa od razu ale nie musi pokrywać się z wartością pierwotnego SLa.
TS to nie cudowny wynalazek, który w milisekundę edytuje Ci SL. Wszystko zależy od tego co dzieje się na rynku. Jeśli spread szaleje, podobnie jak kurs, to TS też potrzebuję chwili żeby móc zdążyć zareagować, dlatego też może się zdażyć tak, że sam widzisz na wykresie, że TS powinien już zmodyfikować (teoretycznie) SL, a w praktyce zabrakło chwili żeby mógł podjąć takie działanie, bo kurs od razu zawrócił, a samo MT4 "wywaliło błąd".
2) Mam jeszcze drugie pytanie dot. transakcji Forex. Pytanie jest w załączniku na screenie.
Na wykresie widzisz cenę Bid, pozycja krótka zamykana jest po Ask. Zapewne po prostu rozjechał się w tamtej chwili spread. Włącz sobie linię Ask na wykresie. F8 -> Ogólne -> Pokaż linię Ask. Przyda się na przyszłość.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

EM74x
Bywalec
Bywalec

Dziękuję za odpowiedź. Czyli TS= 15 pips jest uruchamiany np. około cena otwarcia + 15 pips i ten TS jest na poziomie otwarcia i różnica od aktualnej ceny to 15 pips, tak?

Mam jeszcze pytanie, co jeśli nie ustawię SL, tylko samo TS i cena od razu pójdzie w kierunku przeciwnym do mojej transakcji? Jest wtedy bez żadnego zabezpieczenia? Albo mi się wydaje albo TS działa też tu jak SL, gdy cena od razu pójdzie w przeciwnym kierunku. W innym przypadku jak wytłumaczyć transakcje z załącznika ( przy okazji, ciekawy ruch EUR/USD ).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dtrad5558
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dtrad5558 »

- Gdyby taka informacja pochodziła od jakiegoś bliżej nieznanego szerszej publiczności inwestora, wszystko przeszłoby bez echa, tyle że źródłem był sam "Financial Times!" - podkreśla Mateusz Adamkiewicz, analityk HFT Brokers. Euro momentalnie zaczęło mocno zyskiwać, a indeksy europejskie błyskawicznie traciły na wartości. Kilka minut później na rynek napłynęło sprostowanie.

- Pozostał duży niesmak. W zasadzie możemy mówić o skandalu, a "Financial Times" z pewnością będzie musiał się gęsto tłumaczyć z tego co zrobił - komentuje sprawę ekspert rynku walutowego. Podkreśla, że nie tak miało wyglądać czwartkowe popołudnie. :evil:
Potrajamy saldo ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

EM74x pisze:Dziękuję za odpowiedź. Czyli TS= 15 pips jest uruchamiany np. około cena otwarcia + 15 pips i ten TS jest na poziomie otwarcia i różnica od aktualnej ceny to 15 pips, tak?

Mam jeszcze pytanie, co jeśli nie ustawię SL, tylko samo TS i cena od razu pójdzie w kierunku przeciwnym do mojej transakcji? Jest wtedy bez żadnego zabezpieczenia? Albo mi się wydaje albo TS działa też tu jak SL, gdy cena od razu pójdzie w przeciwnym kierunku. W innym przypadku jak wytłumaczyć transakcje z załącznika ( przy okazji, ciekawy ruch EUR/USD ).
Z tego co pamiętam TS w Robotero zapracuje tylko kiedy cena jednak choć trochę pójdzie w kierunku "dobrym" ale nie musi jak klasyczny TS wyjść wcześniej na odpowiedni plus tylko od razu zmodyfikuje SL.

Dziś o 14:30 będzie dobra okazja żeby to sobie sprawdzić na demie :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dtrad5558
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dtrad5558 »

Oczywista . Sprawdzę na Demie :wink:

EM74x
Bywalec
Bywalec

Dzięki za odpowiedź. Czy mógłby ktoś z HFT potwierdzić informacje o działaniu TS? Mało aktywni (HFT) jesteście coś widzę.HFT Robotero testuję kilka dni, ustawiam większość transakcji na poziomie " duży ". Już natrafiłem na parę zastrzeżeń, ale to później o nich napiszę, bo dotyczą już samego realizowania, pracy, płynności HFT robotero i fajnie by było, gdyby ktoś od Nich się na te tematy wypowiedział.

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

EM74x pisze:Dzięki za odpowiedź. Czy mógłby ktoś z HFT potwierdzić informacje o działaniu TS? Mało aktywni (HFT) jesteście coś widzę.HFT Robotero testuję kilka dni, ustawiam większość transakcji na poziomie " duży ". Już natrafiłem na parę zastrzeżeń, ale to później o nich napiszę, bo dotyczą już samego realizowania, pracy, płynności HFT robotero i fajnie by było, gdyby ktoś od Nich się na te tematy wypowiedział.
Już odpowiadamy, wszystko co raposto wyżej napisał się poprawne + pozycja oczywiście nigdy nie zostanie bez ochrony, jeśli Inwestor ustawi TS np. TS na 150 pkt., brak ustawionego SL, Robotero ustawi pierwszy poziom zabezpieczenia 150 pkt. poniżej/powyżej aktualnej ceny.

Pozdrawiamy,

Zespół HFT Brokers
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ