HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
eliott
Bywalec
Bywalec

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: eliott »

raposo pisze:Ok to inaczej...

Przykładowo: wpłacasz 5000 zł. Dostajesz drugie tyle jako bonus, czyli masz 10 000 zł. Scenariusze:
1) zarabiasz 100% w miesiąc -> bonus jest Twój, masz 5000 zł + 100% zysku + 5000 zł bonusu.
2) zarabiasz 99% w miesiąc -> bonus przepada, masz 5000 zł + 99% zysku.
3) tracisz 1% -> bonus przepada, masz 5000 zł - 1% straty.
4) dokonujesz wypłaty w ciągu 30 dni, zysk/strata nieistotne -> bonus jest anulowany. Czyli masz swoje 5000 zł +/- zysk/strata.

Prościej już chyba nie umiem :).
ok, to wystarczy jest normalnie, tylko jeszcze ad3. czy juz po 1 wejsciu jesli strace, czy po 30 dniach? jesli strace wszystko to tez bonus zabiorą?
wiec jednak nie ma co wplacac liczac na bonus, bo kto wykreci 100% i jeszcze pytanie czy liczy sie 30 dni od wplaty czy jednak do konca roku, czyli jak wplace 28.12.2015 to ile bede mial czasu 30 dni czy 3?
dziekuje

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Komplikujesz coś strasznie prostego :).

Masz 30 dni na wykręcenie 100%, zapewne od momentu jego przyznania (czyli dokonania wpłaty i aktywacji rachunku), co na 100% precyzuje regulamin, który warto mimo wszystko przeczytać. Jak stracisz wszystko to bonus też przepadnie. Do końca roku jest czas, aby zgłosić się do promocji, czyli założyć rachunek i wpłacić środki. Jak wpłacisz 28 grudnia to od tego momentu masz 30 dni.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

eliott
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:Komplikujesz coś strasznie prostego :).

Masz 30 dni na wykręcenie 100%, zapewne od momentu jego przyznania (czyli dokonania wpłaty i aktywacji rachunku), co na 100% precyzuje regulamin, który warto mimo wszystko przeczytać. Jak stracisz wszystko to bonus też przepadnie. Do końca roku jest czas, aby zgłosić się do promocji, czyli założyć rachunek i wpłacić środki. Jak wpłacisz 28 grudnia to od tego momentu masz 30 dni.
własnie o tym dowiedziałem sie z regulaminu tylko nie mogłem pojąć ze moze byc az tak perfidna promocja, to to samo co wyscigi chartow, nigdy nie dogonią zwierzyny a jeszcze im kolacje zabiorą, ale co sie ugonią i stracą

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tutaj korzyści są dwie. Jedna bardziej realna, druga faktycznie dla większości nieosiągalna.

100% w miesiąc to nie lada wyczyn na koncie rzeczywistym, szczególnie przy ostrożnej, asekuracyjnej spekulacji - wtedy bonus traktowałbym jako 'nagrodę' za świetny miesiąc tradingowy, jeśli się uda. Ale realną korzyścią, którą odczuje każdy, jest dwukrotnie większe lewarowanie względem depozytu początkowego.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

eliott
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:Tutaj korzyści są dwie. Jedna bardziej realna, druga faktycznie dla większości nieosiągalna.

100% w miesiąc to nie lada wyczyn na koncie rzeczywistym, szczególnie przy ostrożnej, asekuracyjnej spekulacji - wtedy bonus traktowałbym jako 'nagrodę' za świetny miesiąc tradingowy, jeśli się uda. Ale realną korzyścią, którą odczuje każdy, jest dwukrotnie większe lewarowanie względem depozytu początkowego.
ale po co mi jeszcze wiekszy lewar, tylko idiota (przy zalozeniu ze nowy)pragnie wiekszego lewaru, to droga do szybkiego splukania
dziekuje,
poszukam innego brokera, nie chce w pogoni za dziwnym bonusem wyzerowac konto w 30 dni

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Większy lewar to możliwość trzymania mniejszej ilości gotówki u brokera. Niektórzy stosują piramidowanie (wbrew pozorom piramidowanie malejące nie jest wcale ryzykowne, o ile robi się to z głową), jeszcze inni traktują Stop-Out jako Stop Loss i wpłacają np. tylko 10% swojego całkowitego kapitału. Zbyt dużym uproszczeniem jest powiedzenie "duży lewar = duże ryzyko".

Nikt też nie pisze, że promocja skierowana jest tylko do początkujących, tak samo, jak i że jest czymś obowiązkowym ;). Udział w niej jest dobrowolny. Podobnie jak strategia zawierania zleceń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

eliott
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:Większy lewar to możliwość trzymania mniejszej ilości gotówki u brokera. Niektórzy stosują piramidowanie (wbrew pozorom piramidowanie malejące nie jest wcale ryzykowne, o ile robi się to z głową), jeszcze inni traktują Stop-Out jako Stop Loss i wpłacają np. tylko 10% swojego całkowitego kapitału. Zbyt dużym uproszczeniem jest powiedzenie "duży lewar = duże ryzyko".

Nikt też nie pisze, że promocja skierowana jest tylko do początkujących, tak samo, jak i że jest czymś obowiązkowym ;). Udział w niej jest dobrowolny. Podobnie jak strategia zawierania zleceń.
wybacz ale wydaje mi sie ze nie znasz warunkow promocji i mylisz pojecia, przeciez w tej promocji im wiecej wplacisz tym wiecej dostaniesz wirtualnego-znikajcego bonusa, wiec twoje pisanie o mniejszej wplacie jest w tym wypadku bezzasadne
ps. promocja jest wybitnie skierowana do nowych klientow, wiec automatycznie wnioskuje ze dla poczatkujacych, starzy juz dawno mają rachunki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wybacz ale w promocji mogą wziąć udział zarówno nowi, jak i dotychczasowi klienci, początkujący i zaawansowani. Promocja dotyczy wpłaty nowych środków na nowy rachunek wiec nie ma żadnego znaczenia czy masz tam już jakieś konto czy tez nie. Po raz kolejny zachęcam do przeczytania regulaminu.
Można więc wypłacić środki, zaraz założyć nowe konto promocyjne i dostać bonus. Tym samym jeśli ktoś ma np. obecnie 10 000 zł to może w tej chwili fizycznie zostawić sobie polowe tego. Lub nawet zostawić obecne na chwile w spokoju, dopłacić na nowe i handlować z bonusem. Ale tak, bez wątpienia ma na tym zyskać też broker zachęcając do otwarcia rachunków przez nowych klientów. Na tym w końcu polega każda forma promocji brokerów ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

eliott
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:Wybacz ale w promocji mogą wziąć udział zarówno nowi, jak i dotychczasowi klienci, początkujący i zaawansowani. Promocja dotyczy wpłaty nowych środków na nowy rachunek wiec nie ma żadnego znaczenia czy masz tam już jakieś konto czy tez nie. Po raz kolejny zachęcam do przeczytania regulaminu.
Można więc wypłacić środki, zaraz założyć nowe konto promocyjne i dostać bonus. Tym samym jeśli ktoś ma np. obecnie 10 000 zł to może w tej chwili fizycznie zostawić sobie polowe tego. Lub nawet zostawić obecne na chwile w spokoju, dopłacić na nowe i handlować z bonusem. Ale tak, bez wątpienia ma na tym zyskać też broker zachęcając do otwarcia rachunków przez nowych klientów. Na tym w końcu polega każda forma promocji brokerów ;).
dziekuje za bardzo obszerne wyjaśnienie tematu, teraz juz wszystko jasne i sorry za moj czasami protensjonalny ton, to sa moje odczucia ale nie do ciebie tylko brokera
ps.
ja czytałem regulamin

Uran1um
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Uran1um »

Witam.

Planuję otworzyć rachunek w HFT Brokers. Przejrzałem kilkanaście ostatnich stron, ale ciężko mi znaleźć jakieś rzetelne podsumowanie tego brokera. Waham się między HFT a mForex. Jak wygląda sprawa ze spread'ami w HFT, poźlizgiem ?

Czy polecilibyście innego brokera? Będzie to moje pierwsze konto. Na forex'ie do tej pory obracałem bitcoinem, jednak chciałem spróbować sił używając rzetelnej waluty.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ