HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MarioDM pisze: Zerknąłem w regulamin i nie mogę znaleźć interesującego mnie zapisu, dlatego zapytam (wiem raposo, że masz mnie dosyć, ale co robić :P ) :
A chociaż czytałeś regulamin czy tak odruchowo od razu napisałeś post? :P
MarioDM pisze: Mam już rachunek w HFT i otworzę nowy i wpłacę tam od 1000 do 5000 i dostanę stosowny bonus.
Czy to nadal oznacza, że nie mogę nic wypłacić z pozostałych rachunków ?
Ustęp 3, punkt 1, podpunkty 2-3, strona 7.
+
Ustęp 4, punkt 12, strona 11.
MarioDM pisze:Kiedy startuje ta nowa edycja ?
Ustęp 3, punkt 2, strona 7.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze: A chociaż czytałeś regulamin czy tak odruchowo od razu napisałeś post? :P
Czytałem, lecz w telefonie i jak widać nieco nieuważnie.
Przeczytałem teraz na kompie i wynika z niego, jak rozumiem, że klienci, którzy posiadali konto NDD przed 19 października mogą zasilić ten rachunek nowymi środkami. Czyli nie mógłbym chyba otworzyć nowego rachunku i jego dopiero zasilić.
Poza tym ostatnio dokonywałem wypłaty i nie jestem pewien czy to nie oznacza, że nie mógłbym już wziąć udziału w promocji, choć w/g regulaminu przystąpienie do promocji nastepuje dopiero po "przesłaniu do organizatora skanu podpisanego oświadczenia".
Jak rozumiem okres promocji trwa od 19 października do 30 grudnia. Wcześniej okresem rozliczeniowym był miesiąc, a tym razem ci co zaczęli od razu mieli dwa miesiące ? Szkoda, że nie zauważyłem tego miesiąc temu. Zrobienie 100 % od dziś do 30 grudnia przekracza moje możliwości. Chyba żeby wpłacić minimum 6000 i dostać bonus 5000 wtedy 50%. I tak sporo.
Zadzwonię do nich w poniedziałek/wtorek i zapytam.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Sanczez
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sanczez »

MarioDM pisze:
raposo pisze: A chociaż czytałeś regulamin czy tak odruchowo od razu napisałeś post? :P
Czytałem, lecz w telefonie i jak widać nieco nieuważnie.
Przeczytałem teraz na kompie i wynika z niego, jak rozumiem, że klienci, którzy posiadali konto NDD przed 19 października mogą zasilić ten rachunek nowymi środkami. Czyli nie mógłbym chyba otworzyć nowego rachunku i jego dopiero zasilić.
Poza tym ostatnio dokonywałem wypłaty i nie jestem pewien czy to nie oznacza, że nie mógłbym już wziąć udziału w promocji, choć w/g regulaminu przystąpienie do promocji nastepuje dopiero po "przesłaniu do organizatora skanu podpisanego oświadczenia".
Jak rozumiem okres promocji trwa od 19 października do 30 grudnia. Wcześniej okresem rozliczeniowym był miesiąc, a tym razem ci co zaczęli od razu mieli dwa miesiące ? Szkoda, że nie zauważyłem tego miesiąc temu. Zrobienie 100 % od dziś do 30 grudnia przekracza moje możliwości. Chyba żeby wpłacić minimum 6000 i dostać bonus 5000 wtedy 50%. I tak sporo.
Zadzwonię do nich w poniedziałek/wtorek i zapytam.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

1. Od 19 paź do 30 gru to okres przystąpienia czy jakoś tak, nadal 30 dni masz na zrobienie wyniku
2. Jak wpłacisz 6k to wyrobić nadal musisz 100 procent depozytu, dopiero od 10k wpłaty wystarczy 50 procent, nawet ładna tabelkę masz żeby nie było wątpliwości :)

Pzdr

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

W tej promocji przecież nie musicie ryzykować 5k. Jak ktoś handluje 0,1 lota, niech sobie wpłaci tysiąca albo dwa. Najlepiej tyle, ile jest się w stanie stracić.
Promocja jest bardzo korzystna, bo jak wpłacisz np. te 5k i je stracisz, to nadal masz 5k bonusowych i darmową szansę, żeby chociaż odzyskać swój depozyt.
Dlatego zupełnie nie opłaca się wpłacać 10k i niby wtedy tylko 50% zrobić. Bo i tak musisz zrobić 5k zysku, a za bonusowy depozyt będziesz wtedy grał dopiero jak stracisz 10k.
Tak się zastanawiam czy oni w ogóle zarabiają na tej promocji, czy ona jest tylko po to żeby pozyskać nowe depozyty.
Bo jakby każdy otwierał losowo jedną pozycję to na pewno by popłynęli. No ale na szczęście dla nich, my przecież nie jesteśmy hazardzistami, tylko traderami i wiemy lepiej jak ograć rynek. I w tym pewnie ich nadzieja.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Zadzwoniłem w sprawie tej promocji.
Kwota bonusu NIE wlicza się do kwoty, od której trzeba zrobić wynik (wcześniej się wliczała bo rozmawiałem o tym wtedy z konsultantem). Ergo należy wpłacić 10 tysi aby wynik było tylko 50% w 30 dni. Poniżej to 100%.
Jeśli ktoś posiada już konto w HFT to może uczestniczyć w promocji, ale zakłada osobne konto NDD i dokonuje tam wpłaty NOWYCH środków. Czyli musi być to wpłata zewnętrzna. Przez czas trwania promocji nie można nic wypłacić z TEGO rachunku, ale z innych rachunków, nie objętych promocją można wypłacać.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

eliott
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: eliott »

HFT Brokers pisze:
Selekcjoner pisze:Pytanie do HFT dotyczące promocji PODWAJAMY:

Czyli jeśli wpłaciłem 1000 pln, dostałem 1000 pln jako podwojenie, zarobiłem normalną grą 1001 pln, to mam prawo zlecić wypłatę 3001 pln, bez kontaktowania się z kimkolwiek z HFT, a Wy to wypłacicie, tak? Czy mam najpierw się jeszcze z kimś skontaktować?
Dokładnie tak, z zastrzeżeniem, że musimy poczekać do końca okresu promocji tj. 30 dni i poczekać na rozliczenie instrumentu promocyjnego RR.1000 w tym przypadku. Jak zobaczy Pan, że instrument został rozliczony (1 dnia roboczego po zakończeniu 30-dniowego okresu promocji) - wypłatę zleca Pan już tak, jak te regularne.

Pozdrawiamy,

Zespół HFT Brokers
a co bedzie jak nie zarobie 100% w tym okresie a nawet strace, czy bonusu nie otrzymam i czy nie bede mogł nigdy wyplacic moich srodków?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

eliott pisze: a co bedzie jak nie zarobie 100% w tym okresie a nawet strace, czy bonusu nie otrzymam i czy nie bede mogł nigdy wyplacic moich srodków?
Jak nie zarobisz 100% to nie stanie się nic (jak stracisz też). Bonusu nie będziesz mógł wypłacić i zostanie unieważniony. Wypłacić oczywiście możesz w każdym momencie, tyle, że jest to równoznaczne z rezygnacją z udziału w promocji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

eliott
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: eliott »

raposo pisze:
eliott pisze: a co bedzie jak nie zarobie 100% w tym okresie a nawet strace, czy bonusu nie otrzymam i czy nie bede mogł nigdy wyplacic moich srodków?
Jak nie zarobisz 100% to nie stanie się nic (jak stracisz też). Bonusu nie będziesz mógł wypłacić i zostanie unieważniony. Wypłacić oczywiście możesz w każdym momencie, tyle, że jest to równoznaczne z rezygnacją z udziału w promocji.
mozesz jasniej i prosciej bo dalej nic nie rozumiem, co to znaczy uniewazniony-zabrany? to samo co to znaczy rezygnacja z promocji, jaka jesli do 30 dni nie wyrobie 100% to chyba po promocji, napisz krotko ile bedzie na moim rachunku po 30 dniach gdy nie zrobie w tym czasie 100% zarobku, x plus co? gdzie x to moja wplata

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok to inaczej...

Przykładowo: wpłacasz 5000 zł. Dostajesz drugie tyle jako bonus, czyli masz 10 000 zł. Scenariusze:
1) zarabiasz 100% w miesiąc -> bonus jest Twój, masz 5000 zł + 100% zysku + 5000 zł bonusu.
2) zarabiasz 99% w miesiąc -> bonus przepada, masz 5000 zł + 99% zysku.
3) tracisz 1% -> bonus przepada, masz 5000 zł - 1% straty.
4) dokonujesz wypłaty w ciągu 30 dni, zysk/strata nieistotne -> bonus jest anulowany. Czyli masz swoje 5000 zł +/- zysk/strata.

Prościej już chyba nie umiem :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Sanczez
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sanczez »

Wygląda to mnie więcej tak:

wpłacasz 2 tysiące, dają ci 2 tysiące, masz 4 tysiące

Jak po 30 dniach będziesz miał 6 tysięcy lub wiecej, to 2 tysiące brokera jest twoje
Jak po 30 dniach będziesz miał mniej niż 6 tysięcy, broker zabiera swoje 2 tysiące
Jak stracisz swoje 2 tysiace i 2 tysiace brokera, broker daruje ci debet,

Proste jak konstrukcja cepa, leniuchy nie czytające regulaminu ;)

ODPOWIEDZ