Selekcjoner pisze:Proste pytanie do HFT,
Czy uczestnicy promocji PODWAJAMY mogą wziąć udział w konkursie na DEMO - czy nie ma jakiejś niezgodności (np. że można wziąć udział tylko w jednej). Z góry dzięki za odpowiedź.
Oczywiście, możesz wziąć udział w promocji Podwajamy i w konkursie o BMW. Pierwsza promocja ma zastrzeżenie, że nie można w niej brać udziału równolegle z innymi promocjami ale sam konkurs jedną z tych promocji nie jest

.
-- pt 23-10-2015, 21:37 --
galileo pisze:Czy może ktoś podzielić się opinią na temat Robotero (funkcjonalność platformy , realizacja zleceń, zyski, strata itp. ) w jakiejś skali czau?...trochę już minęło czasu od wprowadzenia tego cuda.

Testuję od początku roku, ostatnio trochę mniej intensywnie.
1) Funkcjonalność - kalendarz przejrzysty, interfejs banalny. Są dostępne wydarzenia tylko te wybrane przez HFT ale w 95% mamy zawsze te najważniejsze. Zdecydowaną zaletą jest fakt, że wszystko odbywa się po stronie serwera brokera. Dzięki temu ping jest minimalny, my nie musimy dodatkowo inwestować w VPSy lub martwić się o inne problemy z łączem czy egzekucją. Dodatkowo, nie potrzeba mieć uruchomionej platformy. Jeśli nie planujemy interweniować ręcznie to wystarczy ustawiać sobie zlecenia i na koniec dnia zobaczyć jak nam poszło

.
2) realizacja zleceń. Ostatnio o tym tutaj pisałem:
http://forex-nawigator.biz/forum/hft-br ... ml#p787775
3) To nie maszynka do robienia pieniędzy ale można opracować strategię, która spowoduje, że w jakimś stopniu się nią stanie, czyli ponownie wszystko w naszych rękach

. Ja suma summarum jestem na niewielkim plusie ale myślę, że gdyby nie kilka moich błędów to byłoby dużo lepiej. Gram tylko pod najważniejsze dane ale rozmawiałem z osobą, która stosuje odwrotną strategię i podobno wychodzi na tym lepiej. Trzeba poeksperymentować i znaleźć własny sposób. Nikt nie mówił, że będzie łatwo

.