Bedziem bogaci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Trading for a living or not??

Tak
14
70%
Nie
6
30%

Liczba głosów: 20

Mpapiez

Re: Bedziem bogaci

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Skoro TP masz na 2.5 pipsa, to jaki masz SL ?

Swoją drogą, jak byś taką metodą naprade zaczął dużo i regularnie zarabiać, to broker chyba Ci kwiaty z flaszką i panienki będzie co miesiąc przysyłał... :mrgreen:

W tej konfiguracji stary, jak ty zarobisz na edku 2.5 pisa, to broker weźmie około 4 :mrgreen: .

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Crutial Point,facet z FF, generealnie scalper TP 2-3 pipsy, (wykres tickowy i M1) sporo tekstów po różnych wątkach, przemyślenia i podpowiadajki, wile osób go nienawidzi ale i wiele osób uwielbia, nigdy niczego nie mówi wprost, ale przedstawia różne analogie, mocno filozofuje, ale bardzo ciekawie, można się zgadzać lub nie ale warto poznac. Rózne jego "nauki" spowodowały że zainteresowałem się M1, udzielał się też w wątku pt. "Higher edge within a single candlestick", gdzie mozna wywnioskować że Neio autor wątku pokazał podobną grę do twojej, (średni trade 3,8 pipsa).
sam robiłem badania statystyczne w Excelu podobne do przedstawionych w wątku przez jednego z uczestników dotyczące zachowania się ceny po zamknięciu sie ceny np w przypadku świec godzinowych i takie tam ..... fajne rzeczy , lubię takie...

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

Mpapiez

TP mam 1,5p + spread, łącznie 3p muszę zarobić, SL będzie mi kasował 10-12 zyskownych transakcji.
Na jednej transakcji robię ponad 1% konta.

Przynajmniej nie gram według instrukcji brokera "jak tracić kasę", 1% na trejd, r/r co najmniej 2:1, itp. bzdury z dupy, dzięki którym płacisz swapy i prowizje, tutaj przynajmniej płacę i regularnie robię + na koncie :)

jackub

Taka ciekawostka:
w 93% przypadków cena po zamknięciu się świecy godzinowej o range większym równym 30 pipsów prędzej czy poźniej wykonywała ruch równy większy pięciu pipsom powyżej/poniżej zamkniecia ....
na podstawie świec godzinowych pomiędzy 08:00 a 17:00 w okresie czasu od 2005 do 2015 (do 20 sierpnia)

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

jackub

Dla mnie jest oczywiste, że na takim konsolidacyjnym rynku jakim jest FX, robotę robi zmienność, target zależy wyłącznie od cierpliwości i od czasu jakim dysponujesz na śledzenie rynku. Na niskich interwałach można podejrzeć czy pojawiły się jakieś impulsy/mocne ruchy zgodne z ogólną tendencją rynku i zaraz po nich zawierać transakcje (vide moja historia z 18.11).

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

imperator_wszechswiata pisze:Mpapiez

TP mam 1,5p + spread, łącznie 3p muszę zarobić, SL będzie mi kasował 10-12 zyskownych transakcji.
Na jednej transakcji robię ponad 1% konta.

Przynajmniej nie gram według instrukcji brokera "jak tracić kasę", 1% na trejd, r/r co najmniej 2:1, itp. bzdury z dupy, dzięki którym płacisz swapy i prowizje, tutaj przynajmniej płacę i regularnie robię + na koncie :)
Podejście masz ciekawe, pytanie czy zdzierżysz fakt że 1 zła decyzja psuje efekt 10 :))...
Powiem dosadnie - ciężko jest utrzymać skuteczność na poziomie 60-70%, a ty celujesz w okolice 90% +

Powodzenia.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

No gratulacje, koszty zabierają połowę zysków. Jak dla mnie fx powinien być zakazany dla ludzi bez znajomości elementarnych podstaw matematyki. Dla ich dobra ;)

jackub

Pablo90 pisze:No gratulacje, koszty zabierają połowę zysków. Jak dla mnie fx powinien być zakazany dla ludzi bez znajomości elementarnych podstaw matematyki. Dla ich dobra ;)
Zysk szanowny kolego, ZYSK to różnica pomiedzy przychodami a kosztami, to elementarna wiedza ekonomiczna, dobre czy znakomite przedsięwzięcia biznnesowe oferują 12-15% od kapitału w skali roku, więc proszę nie demonizuj..... :wink:

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Masz rację biały niedzwiedziu. Powinienem był napisać, że koszty stanowią 100% zysku, co niestety ma jeszcze gorszy wydźwięk :/

jackub

Pablo90 pisze:Masz rację biały niedzwiedziu. Powinienem był napisać, że koszty stanowią 100% zysku, co niestety ma jeszcze gorszy wydźwięk :/
Wprost nie mogę uwierzyć, że facet taki jak ty może wygadywać podobne bzdury..... :!:

ODPOWIEDZ