Bedziem bogaci
-
- Gaduła
Re: Bedziem bogaci
Broker zaczyna rozszerzać mi spread w czasie trwania transakcji do wartości maksymalnych - w widełkach 1-2p.
PS dzisiaj zaliczyłem stopa, ale już po modyfikacji mnożnika 1xATR okres 120 h1 z pierwszego posta.
Nie zadziałała średnia, no cóż zdarza się...
Szczegóły w załączniku.
PS dzisiaj zaliczyłem stopa, ale już po modyfikacji mnożnika 1xATR okres 120 h1 z pierwszego posta.
Nie zadziałała średnia, no cóż zdarza się...
Szczegóły w załączniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
kolejny dzień w załączniku
TP 1,5p + średnio 1,5p spreadu, oczekuje skuteczności na poziomie 20xTP, 1xSL (od 95%)
zobaczymy jak będą wyglądały staty jak dobije do około 180 transakcji (na pewno do końca stycznia).
PS walnąłem się ze stopem w przedostatniej transakcji, zobaczyłem dopiero po fakcie.
TP 1,5p + średnio 1,5p spreadu, oczekuje skuteczności na poziomie 20xTP, 1xSL (od 95%)
zobaczymy jak będą wyglądały staty jak dobije do około 180 transakcji (na pewno do końca stycznia).
PS walnąłem się ze stopem w przedostatniej transakcji, zobaczyłem dopiero po fakcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
a to o to chodzi TP 1,5p no to faktycznie 2h sporo czekaniaimperator_wszechswiata pisze:kolejny dzień w załączniku
....................
warto tak drobić nie lepiej np. TP 15p i 10 dni wyczekiwania na ten właściwy sygnał ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
-
- Gaduła
Pierwsze konto testowe trwało równo miesiąc, zaczynałem na wyrost od TP 6p+spread, zaliczając często SL'e, sukcesywnie schodziłem w dół do TP 2,5p+spread (często czasy od 1h do 2h i 1xSL z palca), przy ostatnich parametrach strategia zaczęła nabierać kształtu.
Drugie konto (być albo nie być) od bieżącego poniedziałku, już docelowo będzie bez modyfikacji, jedna średnia, SL 1xATR, TP j.w. 1,5+1,5, czyli tak jak w pierwotnych założeniach i dla tych parametrów statystyki są na razie dobre (3na4 dni wklejone w wątek), 30 transakcji w tym 1xSL i +30% konta, nie filtruje sygnałów. Czasy transakcyjne znacząco się poprawiły, najgorsza transakcja trwała 48min?, a zaliczająca SL'a niewiele krócej, większość zamyka się w przedziale w jakim chciałem do 15min. Wnioski i podsumowanie dam za jakiś czas. Na głównym koncie będzie 120 transakcji, tutaj zamierzam zrobić 180.
Drugie konto (być albo nie być) od bieżącego poniedziałku, już docelowo będzie bez modyfikacji, jedna średnia, SL 1xATR, TP j.w. 1,5+1,5, czyli tak jak w pierwotnych założeniach i dla tych parametrów statystyki są na razie dobre (3na4 dni wklejone w wątek), 30 transakcji w tym 1xSL i +30% konta, nie filtruje sygnałów. Czasy transakcyjne znacząco się poprawiły, najgorsza transakcja trwała 48min?, a zaliczająca SL'a niewiele krócej, większość zamyka się w przedziale w jakim chciałem do 15min. Wnioski i podsumowanie dam za jakiś czas. Na głównym koncie będzie 120 transakcji, tutaj zamierzam zrobić 180.
imperatorze, dlaczego M15?
zobacz twoje dzisiejsze trady naniesione na M1, sa miejsca w które byś chyba nie wszedł a dziwisz się że zajmujesz pozycje w najgorszych miejscach??
pionowe linie DogerBlue to moment otwarcia tradu ... wiem, niektórzy mówią że M1 to same szumy, ale tu robisz trady pod szumami, prawda?
Powodzenia
zobacz twoje dzisiejsze trady naniesione na M1, sa miejsca w które byś chyba nie wszedł a dziwisz się że zajmujesz pozycje w najgorszych miejscach??
pionowe linie DogerBlue to moment otwarcia tradu ... wiem, niektórzy mówią że M1 to same szumy, ale tu robisz trady pod szumami, prawda?
Powodzenia
-
- Gaduła
na m15 ze swoją średnią widzę jakie było nastawienie na poprzedniej sesji, i jakie jest na początku obecnej, w skali mikro (m1) nie widzisz tego co się dzieje w skali makro (m15), biorę pod uwagę tylko tendencję (kierunek). Wszystkie trady w okolicach średniej, jedna transakcja rzeczywiście jakaś nieszczęsna na historii, grał bym dalej buy, ale poszedłem się na dwór przewietrzyć
Reasumując interesuje mnie tylko jeden interwał, czasami jak otworzę transakcję zerkam na m1, ale nie jest to środek decyzyjny.

-
- Maniak
obawiam sie, ze jedna srednia to za malo, dzis poswiecilem troszke czasu na M5 i wrzucilem ichimoku oraz cci, bo ostatnio jeden delikwent nekal mnie z taka wizja systemu. rzeczywiscie, daloby sie tu cos wyrzezbic, ichi silnie filtruje wykres, zostawiajac tylko wybicia a cci pokazuje przyspieszenia trendu. problem jak zwykle jeden - siedziec non stop z galami w piksele. TP od 5 do 20 pipsow wg swiec lub linii tenkan.
Nie żebym się czepiał, bo podoba mi sie takie podejście, jest inne i bliskie moim poszukiwaniom i próbom... w sumie szukając sposobu na siebie grałem podobnie,
Ale na M1, nastawienie sesji poprzedniej też widać, widać i więcej... cena wszędzie jest taka sama, no ale gra sie to co się czuje najlepiej...
porobiłem sobie screeny z twoimi udostęnionymi zagraniami, interesująco to wygląda .. pokazuje spory potencjał...
kiedyś trenowałem 10/100, 10 pipsów TP i 100 SL, mialem nawet 37 z rzędu zwycięskie pozycje, ale padalem wdając sie w bijatyki ze spadającymi nożami, dzisiaj już tak nie robię... więcej czekam...
poprzyglądam sie twojej aktywności... cos może zlapię dla siebie....
Crutial Point coś ci mówi?
Miłego weekendu
Ale na M1, nastawienie sesji poprzedniej też widać, widać i więcej... cena wszędzie jest taka sama, no ale gra sie to co się czuje najlepiej...
porobiłem sobie screeny z twoimi udostęnionymi zagraniami, interesująco to wygląda .. pokazuje spory potencjał...
kiedyś trenowałem 10/100, 10 pipsów TP i 100 SL, mialem nawet 37 z rzędu zwycięskie pozycje, ale padalem wdając sie w bijatyki ze spadającymi nożami, dzisiaj już tak nie robię... więcej czekam...
poprzyglądam sie twojej aktywności... cos może zlapię dla siebie....
Crutial Point coś ci mówi?
Miłego weekendu
-
- Maniak
Miałem to samo. Tak jakby ktoś po stronie serwera wiedział, że polujesz na krótkie i szybkie zyski oraz robisz dużo transakcji to zwiększy ci spreada o 0,3 do 0,5 pipsa aby więcej dla siebie ugryźć a tobie radykalnie zmniejszyć zyskowność (czyli pomniejszyć stratę brokera).imperator_wszechswiata pisze:Broker zaczyna rozszerzać mi spread w czasie trwania transakcji do wartości maksymalnych - w widełkach 1-2p.
-
- Gaduła
nie, możesz rozwinąć.jackub pisze:Crutial Point coś ci mówi?