BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: bfx »

czerwinek pisze:sorry że nie odpowiadam ale Damfry ładnie odpisuje. Ja siedzę 2 razy S w nzd/jpy. Nie daję zrzutów, bo nie ma czasu :) ale doszli do ZL z H4 i D1 tylko TP mi ciężko określić, może jeszcze cofną to ktoś się załpie spóźniony :) Ale wszystko ładnie wygląda.
U mnie nie doszli ani do ZL H4 ani do ZL D1. Może teraz poprawiają.

Gbpcad, gbpchf i gbpjpy ładnie wyglądają na ZL D1 :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Bfx ja to trochę inaczej widziałem i widze narazie nie zanegowali, mojej wizji ale strasznie mulą ale być może to przez to, że mocno uderzą w dół z resztą nie ważne ja caly czas trzymam pozycje, chociaz męczy mnie strasznie ten trejd ale zobaczymy co zrobią do końca tygodnia. Daję zrzuty z D1 i H1. Zobacz Bfx mi chodziło o tę H1 było momo w dół doszli i na niej zrobili FBO fajne stąd moja decyzja o wejściu. A jeszcze lepiej wygląda to dla mnie z D1 tak całościowo spojrzeć, czyli aktualnie zawracają na potężnym momo.
Kurczę ale dzisiaj idealnie na GBP/AUd zeszli, ktoś ugrał coś? Ale to był ideał, wycieli co do grosza dając znać że nie zawróca ale wieczorem były syganały z M15 że jednak coś zrobią i na danych ostro w dół. Pięknie widzieć coś takiego.

P.S. I tak swoją droga popatrzcie na GBP/JPY idealne miejsce na shorta ja próbnie wszedłem ale brak mi wyraźnych potwiwerdzeń mogłoby być jakieś FBO albo momo ale jakoś nie mogę się dopatrzyć ale w całości zeżarli ten ruch ostatni więc na sell wg mnie trzeba się szykować
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Ja kisze funta z tamtego tygodnia. Jakbym poprzestawiał na BE to by powywalało. A tak się trzyma :) Eurgbp ładne FBO.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

no pewnie dzisiaj wyjaśni się na GBP/CAD zbliżają się do ZL, może być mocno w dół, do obserwacji

P.S. No i mam nadzieję, że w końcu ruszył mój nzd/jpy na dobre :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dla podtrzymania tematu. układ który chyba zawsze się sprawdza :) Łatwe pipsy i naprawdę ciężko znaleźć przykład gdzie nie zżarli by tego profitu zwłaszcza że idealne FBO w super miejscu :)
A co do dzisiaj dane z GBP ja bym się czaił na GBP/AUD na sell zobaczymy jak dojdą do ZL co zrobią i ciekawy jestem jak GBP/CAD dalej pleci doszli do ekstrema i usd/cad jest w ważny momencie. Liczyłbym na mocne sell ale równeiż może być up, więc ja tylko obserwuję ale mogą być fajne ruchy. Trza obserwować aby się załpać. Dołożyłem wczoraj jeszcze na nzd/jpy po tej korekcie wieczorem, narazie wygląda Ok mam nadzieje że juz w tym tygodniu solidnie ruszą w końcu jakiś 100 pips przynajmiej bo mulą i mulą przez ostatnie dwa tygodnie :)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Rozumiem, że na Audi chodzi Ci o FBO na dole i profit na górze?
Swoją drogą, kto jest teraz w proficie? bo siedzą teraz na tym ZL z dołu i osobiście w takim układzie ni potrafię widzieć tego celu/profitu.... Jedni i drudzy stracili zyski... kto następny? :)
Jak na to patrzysz?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nie, chodziło mi aktualnie o ten profit co był na dole. Na górze zrboili bardzo fajne FBO na tak zwanym BO (ZL), wiem, że to nie duży profit był do zjedzenia chyba 40-50 pipsów ale to nie ważne ważne że taki układ działa.
Damfry szczerze nie wiem co teraz zrobią i ciężko mi powiedzieć wg mnie mogą iść zarówno up i down nie ważne ja odpuszczam na tę chwilę te parę. Chciałem pokazać tylko, że tak powinny wyglądać wejścia i szukanie pipsów, nie wiem co teraz zrobią i nie chcę główkować bo ja po tym jak zrobili co mieli odpuszczam dalej. Ja tylko 30 pipek wyciągnęłem z tej pary wczoraj, to nie za dużo ale zawsze coś :)
Tak więc nie wiadomo kto nastęny. Ale zobacz jeszcze Damfry jakby Twój long który chciałeś brać w tamtym tygodniu się udał i tutaj down byś poleciał to mógłby już być fajny zarobek na ok 100 pipek i to była właśnie takie w miarę klatrowne sytuacje, ktorych należy szukać i powtarzać to.
Aktualnie czekam na dane z GBP i zobaczymy co pokażą. Na dużo parach widzę down GBP ale dane to dane mogą wszystko zmienić :)

P.S. Daję zrzut jeszcze wydaje mi się jaśniejszy dla lepszego spojrzenia mam nadzieję że to już wszystko rozjaśni.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

O ile wejście w Lke miałem pewne bo ładnie od momo odbijali, o tylu tu na Ski po samym FBO jakoś nie potrafiłbym wejść :)
Ty się ładowałeś zaraz po zamknięciu świecy?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

A mi jakoś średnio zawsze Lki idą i szukam S :)
Ja miałem nie perfekcyjne wejścia ale to nie ważne. Za dużo par wtedy obserwowałem i miałem lekkie opóźnienie poza tym wczoraj dorzucałem po korekcie. Ale ogólnie można śmiało było wchodzi po tym FBO z H4, widoczne to było również na M15 po danych piątkowych. Wiem, że ktoś powie że słabe R:R mogłoby byc ale dla mnie to nie jest najważniejsza sprawa. I nawet wczoraj można było na lokalnym FBO wejść ponownie w sell.
A jak widzisz na audi zaczynają jakoś odbijać ale ja jakoś nie mogę się załpać na taki ruch up :( Ale jeszcze nie wiadomo czy będzie.
Natomiast próbnie wszedłem sell w gbp/AUD na lokalym momo bo nie wiem czy dojdą do tego dużego momo ale zaraz dane więc pewnie się trochę wyjaśni :)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

no przyznam, że te lokalne i mnie kusiło, ale nie znam pary więc poobserwuję parę dni :)
Powodzenia!!

PS. a w co celujesz?

ODPOWIEDZ