BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

damfry ja żałuję trochę EUR/GBP pisałem trochę wcześniej że mogą odwrócić trend ale ja się nie załapałem choć mogłe z wąskim SL bo dawali ładnie znać na M15, choć nie wiadomo czy zmiana trendu będzie ale tak to wygląda doszli do kluczowego momentu i dane pewnie odwrócą trend
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

największą wadą na forexie jest człowiek.... Wiedziałem co rynek mówi, a mimo to wybrzydzałem.... łeee taka brzydka ta Zlka, jakoś nie chce mi się jej rozgrywać, a gdybym podszedł do tematu zero- jedynkowo, teraz już dawno zlecenia szły by na BE i ciągnąłby zysk TS....
Szkoda że nie potrafię programować, bo zautomatyzowałbym ten system....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Po dwie pozycje już zamknięte reszta mam nadzieję do TP doleci, juz nie pamiętam kiedy na taki mocny ruch udało się załpać, ale jednak co większe interwały to większe.
THx BFX, za przedstawienie swojej analizy i co najważniejsze z sensem i logicznej. Dzisiaj dawali znać na GBP/CAD po tym porannym momo jednak potem je zjedli a FBO na samej górze dało drogę do wejścia :)
Ja jeszcze wstrzeliłem się w GBP/AUD mimo iż nie miałem tam pięknych sygnałów na wejście.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

No udało się tym razem :) Prezent od FX na 30 urodziny :)
Do moich TP daleko. Mam gbpcad i gbpjpy. Miałem jeszcze eurgbp i gbpchf ale wywaliło rano.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No nie bfx tak twierdzić nie możesz że się udało :) Był plan gdzie mogą odwrócić dali sygnały i jazda. Tak więc stwierdzenie że się udało to jakiś żart :) A i tak naprawdę można było wchodzić naprawdę z niewielkim SL. Z tego co dokładnie analizuję jeszcze to SL maks 30 pipek przy fajnym wejściu i rozsądnym.
No nic trzeba dalej trenować aby zarabiać na longach i na sell. Fajnie by bylo dojść do poziomu gdzie zarobilibyśmy wczoraj na tych longach i dzisiaj na eskach :)
Czy to możliwe?
Twierdzę oczywiście że tak, bo cena nie skacze od tak sobie z miejsca na miejsce więc jak najbardziej można zarabiać na L i potem od razu na S, analizowałem wczoraj dokładnie i naprawde były sygnały na L. Kwestia teraz umiejętności odfiltrowanie tych informacji w odpowiedni sposób i nie napalać się tylko na jeden kierunek a grać co rynek pokazuje.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

To i ja się w końcu pochwalę jednym zrzutem. Życzę sobie i innym aby zawsze takie trady były. Sl nie całe 50 (z zapasem lekkim na kolejne FBO) TP wyszło 240, :)
Chyba trzeba branże zmienić 240 pipek w 3h :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Brawo Czerwinek!
Mam fajny pomysł na trejda. Audchf S, tylko są 2 małe ale: H1 jeszcze słabo wygląda, na H4 jeszcze świeca się nie zamknęła.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

BFX ja akurat nie lubię par z CHF zawsze dla mnie to jakoś jak EUR a odkąd była ta akacja to chyba w ogóle nie grałem na CHF. Ale są plusy i minusy jakbyś chciał to grać, ale to moja opinia. Plus że ładnie to zaczyna wyglądać a minus daję zrzut z W1 zobacz wg mnie mogą iść po tym dolnym FBO po profit ten z W1 i raczej dla mnie bardziej będą szli up ale jak wchodzić to mieć z góry ustalony i nie za duży TP, bo jak dla mnie na tę chwilę kierunek to L. Ale może się mylę gdyż rzadko na tę parę spoglądam

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Świeca W1 z 15 stycznia wygląda u różnych brokerów inaczej. U jednego z moich nie ma w ogóle FBO a u drugiego słabo wygląda. Nawet jeśli na W1 jest góra to po ZL D1 na 0.695 mogą wrócic. Podoba mi się zachowanie na niskich TF. Zobaczymy :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

To powodzenia bfx.
Ja właśnie wyszedłem z GBP/CAD kolejne 240 pipek tak więcej dzisiaj dzień super super rewelacyjny. Trochę zabrakło do TP ale jak pozwolą to jutro będą próbował się podłączyć jakoś do ruchu ale juz bez ciśnienia, ale ja wolę swoje wziąć niż czekać co dalej zrobią nie raz już widziałem i wiadomo jak potrafią kosić z zysku a co wzięte to wzięte.Sam widzę dużo dalsze TP na tę chwilę ale wiadomo nie od razu to się stanie i będą pewnie jeszcze okazje do wejścia.
Będę obserwował jeszcze usd/cad bo fajnie jakby też tam ruszyli w dół mocno.

ODPOWIEDZ