Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

zrobię taki test. Para USD/ZAR.
Rośnie nieprzerwanie.
Wyznaczyłem na monthly zasięg wzrostu, brakuje niewiele.
Czy zgodnie z metodą "fibo" tam się cena zatrzyma i zawróci?

czy będzie na tym poziomie, reakcja, odpoczynek, a być może korekta ?

zobaczymy. Jest blisko.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Nie rozumiem jednego. Jest tyle fantastycznych jurnali np: na stronie FF, tyle systemów które się sprawdzają i działają a pewne osoby upierają się że dokonają nowego odkrycia. W imię czego ? Wystarczy się zainteresować, zobaczyć na innych stronach darmowe Webinaria zapewne każdy znajdzie coś dla siebie.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

highend takie prywatne pytanie? Stać Cię finansowo na taką miesięczną analizę. Zaklinanie szczytów i dołków wiesz jak się kończy.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze: Zwyczajnie może nie nadaję się do tego i Pablo ma rację.
Kiedyś szukałem informacji, po jakim czasie zawodowcy zaczęli zarabiać.

Znalazłem pewną - książkę, wywiad z mistrzami giełdy czy tam foreksu. Nie pamiętam już nawet tytułu za bardzo.
W każdym bądź razie ludzie których książki się poleca i którzy są uważani i szanowani jako specjaliści w tej dzidzinie, pierwsze stabilne realne zyski mieli średnio po 3-4 latach spekulacji...
Ta informacja również pokryła mi się z innymi autorami. 3 nawet do 5 lat.

Myślałem że Ty masz więcej doświadczenia i dlatego grasz tak dużymi pozycjami, ale z twojej wypowiedzi wynika że masz dopiero jakieś 2,5 roku doświadczenia...

Porównaj to teraz z tym, ile lat trzeba czasu poświęcić żeby w każym innym zajęciu zostać fachowcem / profesjonalistą.

Tu jest twój błąd, wsadziłeś dużą ilość pieniędzy nie majać do tego odpowiedniej wiedzy.
Ja mam ponad 3,5 roku doświadczenia, a nigdy jednorazowo nei wsadziłem więcej niż 1000 zł.

Zrobisz jak uważasz, przed urlopem też miałem ochotę pieprznać tym wszystkim, bo akurat żyć to mam z czego i to na przyzwoitym poziomie, ale doszedłem do wniosku że giełda to moja pasja i nie mam zamiaru się z tym rozstawać.

Przedewszystkim sobie odpowiedz na pytanie po co się w to bawisz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

krystian74 pisze:highend takie prywatne pytanie? Stać Cię finansowo na taką miesięczną analizę. Zaklinanie szczytów i dołków wiesz jak się kończy.
ale tu nie ma finansowo nic do rzeczy - po prostu to tylko test. Zadziała - to znaczy, że metoda działa.
nie zadziała - no to będę wiedział, że nie działa ;) tyle.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Podchodź bardziej na luzie, nie gap się w te wykresy. Rób tak, żeby ta ewentualna strata była rzeczywiście mała. Rób to w określonych godzinach. Na telefonie nie trejduj (jak tak wyrżnąłem parę depozytów). NARZUĆ SOBIE DYSCYPLINĘ.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze: doszedłem do wniosku że giełda to moja pasja i nie mam zamiaru się z tym rozstawać.

Odpowiedź masz w pierwszym zdaniu :)
U mnie jest tak, że jak się za coś wezmę - to musze to rozebrać na czynniki pierwsze i dogłębnie poznać.
Inaczej nie będę usatysfakcjonowany.

Mpapiez

highend pisze:
krystian74 pisze:highend takie prywatne pytanie? Stać Cię finansowo na taką miesięczną analizę. Zaklinanie szczytów i dołków wiesz jak się kończy.
ale tu nie ma finansowo nic do rzeczy - po prostu to tylko test. Zadziała - to znaczy, że metoda działa.
nie zadziała - no to będę wiedział, że nie działa ;) tyle.
Jeszcze nie widziałem rzetelnego statystycznego testu z 1 próby.
Ciebie naprawdę jeszcze chyba trzyma szok po stracie tych pieniędzy.

Nie myslałeś żeby połączyć tą swoją metodę fibo z najprostszymi kanałami/trójkątami/flagami w celu filtracji sygnałów ?

Mpapiez

highend pisze:
Mpapiez pisze: doszedłem do wniosku że giełda to moja pasja i nie mam zamiaru się z tym rozstawać.

Odpowiedź masz w pierwszym zdaniu :)
U mnie jest tak, że jak się za coś wezmę - to musze to rozebrać na czynniki pierwsze i dogłębnie poznać.
Inaczej nie będę usatysfakcjonowany.
Więc możemy przyjąć, że jak byś teraz odszedł, to pozostaniesz nieusatysfakcjonowany :wink:.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

OK highend dalej brniesz w metodę która Tobie się przypodobała. To jest twój wybór. Szanuję twoją decyzję.

ODPOWIEDZ