Wielki Wybuch
-
- Pasjonat
Re: Wielki Wybuch
Pewna osoba przedstawiła formacje świecowe które pojawiają się w trakcie ruchu i na jej zakończenie. Nazwa tych formacji to: ślepa uliczka, świeca decyzyjna. Owa osoba stwierdziła że w literaturze zachodniej nie są opisane formacje które są znane i bardzo często używane w Japonii. Piszę o tym ponieważ byłem bardzo zaskoczony że literatura nie wspomina o takich formacjach świecowych. A są one bardzo często brane pod uwagę w Azji
Ostatnio zmieniony 09 lis 2015, 17:36 przez krystian74, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pasjonat
Czy Ty w ogóle rozumiesz co miałem na myśli pisząc o Karolinie ?
Nie wiem co miałeś na myśli, musiałbym zgłębić temat. A to chyba teraz nie jest za dobry moment.
na platynie przysunąłem(!) SL bliżej, tj. na poziom 899.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Pasjonat
OK, jasne nie będę przeszkadzał w konwersacjach nad platyną.
-
- Maniak
no dobra, zdradz ile to jest % depozytu ten SL na platynie?highend pisze:Nie wiem co miałeś na myśli, musiałbym zgłębić temat. A to chyba teraz nie jest za dobry moment.
500pln SL na platynie.
Poglebilo LOW ale znowu odbija.
Pozycja nadal w grze. SL 899
Poglebilo LOW ale znowu odbija.
Pozycja nadal w grze. SL 899
To nie o to chodzi. Moze wyjasnij. Ja po prostu nie mam czasu teraz. Pisze znowu z tel. Ale platyne otworzylem z komputerakrystian74 pisze:OK, jasne nie będę przeszkadzał w konwersacjach nad platyną.

-
- Pasjonat
Spoko
Mamy dwa odrębne punkty widzenia na to samo. Zresztą te tematy były poruszane x-razy. Ja spoglądam na wykres sekundowo - minutowy i coś tam widzę. Ty zaś patrzysz na wykres tygodniowo - miesięczny. Co w moim rozumowaniu jest nie do zaakceptowania. To tyle.

ale przecież te wykresy się niczym nie różnią, zasada budowy trendu jest identyczna.krystian74 pisze:SpokoMamy dwa odrębne punkty widzenia na to samo. Zresztą te tematy były poruszane x-razy. Ja spoglądam na wykres sekundowo - minutowy i coś tam widzę. Ty zaś patrzysz na wykres tygodniowo - miesięczny. Co w moim rozumowaniu jest nie do zaakceptowania. To tyle.
ja patrzę na duże TFy żeby wybadać trend.
I przykładowo jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że na platynie spadkowy główny się zakończył...
a w zasadzie główny trend na metale szlachetne od zawsze jest wzrostowy

zmienię zdanie jeśli platyna spadnie poniżej 850 ceny.
Tak więc patrząc na duży TF określam kierunek ceny (trend), potem schodzę na H1/H4 i szukam wejść,
jeśli chodzi o M1/M5 też kiedyś się bawiłem i dobrze szło, ale to jest tylko zabawa na DT wtedy

pozwoliłem sobie skorzystać ze strony STOOQ i wyrysować cały trend platyny od 1970 roku
ponieważ poziomy fibo kończą się tam na F261 w narzędziu stooq - poradziłem sobie w ten sposób, że malowałem kilka poziomów
nakładając F100 nowe na F161 stare. od dołka do górki, aż do momentu gdy poziom dotknął szczytu.
i co wyszło?
Wyszło to co widać
jesteśmy na wsparciu i dlatego jest "buy zone", ale głowy nie dam, że cena nie poleci niżej - wtedy fibo-wsparcie to poziom równe 600 ceny.
Natomiast fajnie wyszedł szczyt - wręcz idealnie. I to mnie martwi
Bo sprawia wrażenie, że trend wzrostowy na metalach się skończył... szok 
ponieważ poziomy fibo kończą się tam na F261 w narzędziu stooq - poradziłem sobie w ten sposób, że malowałem kilka poziomów
nakładając F100 nowe na F161 stare. od dołka do górki, aż do momentu gdy poziom dotknął szczytu.
i co wyszło?
Wyszło to co widać

jesteśmy na wsparciu i dlatego jest "buy zone", ale głowy nie dam, że cena nie poleci niżej - wtedy fibo-wsparcie to poziom równe 600 ceny.
Natomiast fajnie wyszedł szczyt - wręcz idealnie. I to mnie martwi

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.