IronFx
Re: IronFx
Mi pan z grupy na FB pomogl odzyskac prawie 100tys PLN z IronFx.
Dzialal przez 2 miesiace od kwietnia do konca maja. W IronFx mialem ponad 20 kont od 4 lat. Bylem podejrzewany o hedgowanie, ale co z tego jesli oni nie mieli zadnych dowodow?!
Dzialal przez 2 miesiace od kwietnia do konca maja. W IronFx mialem ponad 20 kont od 4 lat. Bylem podejrzewany o hedgowanie, ale co z tego jesli oni nie mieli zadnych dowodow?!
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Nie kumam, myślałem że wątek jest po to żeby sobie pomóc, ewentualnie ostrzec przed nowymi wtopami bo faktycznie jest duża szansa, że na bazie irona pojawią się nowi oszuści. I co ma podanie danych firmy do płatności za ich usługi??? Myślisz, że robią to za darmo i zrezygnują z opłaty??? chełbia i prawnik mają cechę wspólną - brak serca... Rotary nie pisz w takim razie do kogoś per "koleżanko" <wymoderowano wulgaryzm>rotary pisze:Koleżanko, jeszcze raz podkreślę, nie ma nic za darmo. Musiałem ostatnie luźne pieniądze wydać, żeby zapłacić za pracę tych ludzi. Nie oczekuj, że teraz sobie pójdziesz i za friko będziesz korzystała z tego za co inni musieli zapłacić. Jak będą się chcieli reklamować to pewnie to zrobią. Mi nic do tego. Jestem zadowolony, bo widzę jak pracują. Zapewne to będzie dla nich najlepsza reklama.aldona.sss pisze:Rotary skoro twierdzisz ze byłes w Kancelarii
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Widzę że krew sie leje, i to ofiary Irona wzajemnie się okładają, bardzo po Polsku ....
Mam pytanie, czy jest ktos kto ostatnio dostal jakąś wypłate od bandytów z Cypru?
Mam pytanie, czy jest ktos kto ostatnio dostal jakąś wypłate od bandytów z Cypru?
T-REX dziękuję za komplementT-REX pisze:rotary pisze:Koleżanko, jeszcze raz podkreślę, nie ma nic za darmo. Musiałem ostatnie luźne pieniądze wydać, żeby zapłacić za pracęaldona.sss pisze:Rotary skoro twierdzisz ze byłes w Kancelarii
Nie kumam, myślałem że wątek jest po to żeby sobie pomóc

Szukałem na tym forum ( nie tylko na tym) pomocy w sprawie IronFX. Nikt nic ciekawego nie miał do zaoferowania. Natrafiłem na firmę, która od 9 lat zajmuje się windykacją. Po uprzedniej weryfikacji zdecydowałem się na współpracę z nimi. Zapłaciłem za ich usługi. Póki co nie odzyskałem pieniędzy, ale jestem zadowolony z ich obsługi i strategi jaką obrali. Liczę na to, że odzyskam pieniądze i cwaniaki z IronFX trafią tam gdzie ich miejsce.
Wobec tego podzieliłem się moim doświadczeniem w tym zakresie z innymi forumowiczami. Na tym moja rola się kończy. Na pewno nie będę pomagał osobom, które chcą wykorzystać pracę innych ludzi za darmo. Czy to fotograf czy programista każdy ma jakieś prawa majątkowe do usług które świadczy. Nikomu nie karzę współpracować z nimi, ale sposobu jak pracują nie zamierzam zdradzać, bo to ich know-how, a nie mój.
Rozumiem, że najłatwiej byłoby zalogować się na forum i wykraść od kogoś wiedzę, żeby posłużyć się nią do własnych celów. Jak się nie udaje to pozostaje frustracja i hate. Nikt z Was pewnie nawet nie pofatygował się, żeby porozmawiać z nimi, bo po co ? Lepiej sobie poużywać na forum, bo ktoś wielmożnej Pani czy Panu śmiał odmówić bezpłatnej porady

Koleżanko, jeszcze raz podkreślę, nie ma nic za darmo. Musiałem ostatnie luźne pieniądze wydać, żeby zapłacić za pracę tych ludzi. Nie oczekuj, że teraz sobie pójdziesz i za friko będziesz korzystała z tego za co inni musieli zapłacić...
Na pewno nie będę pomagał osobom, które chcą wykorzystać pracę innych ludzi za darmo.
Rozumiem, że najłatwiej byłoby zalogować się na forum i wykraść od kogoś wiedzę, żeby posłużyć się nią do własnych celów.

Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Cześć Jackub ,jackub pisze:Widzę że krew sie leje, i to ofiary Irona wzajemnie się okładają, bardzo po Polsku ....
Ja nadal czekam (od początku lutego) i nic.
Do pozostałych :
Ten wątek jest , a właściwie był o ironie, ale jak widzę są osoby które próbują na siłę coś komuś udowodnić robiąc to na poziomie żywcem przeniesionym z onetu. Oszukał Was ( i mnie) złodziejski iron czy pan z grupy na FB? Od kogo nie możecie wypłacić kasy - od bandytów z cypru czy od niego ? ironfx miał bardzo fajną siedzibę - ładniejszą i bardziej prestiżową niż kancelarie prawnicze , tylko co z tego ? Dla mnie bardziej wiarygodny jest przysłowiowy pan Czesio którego polecą mi znajomi którym faktycznie w czymś pomógł i g....no mnie obchodzi jak to zrobił , bo najważniejsze że zrobił. Może to wymodlić , może też obić mordę komu trzeba - ważne żeby odzyskać kase.
Rotary, niepotrzebnie uderzasz w taki ton, tylko tracisz wiarygodność, a to chyba zrozumiałe, że wszyscy teraz będziemy wszystko po 5 razy sprawdzać?rotary pisze: Doktorku, ode mnie to wara.
No właśnie, o to się właśnie rozchodzi! I też bym chciała usłyszeć więcej takich nowin jakie ma Szwajcar. Ale potem człowiek i tak się zastanawia, czy to faktycznie stały bywalec, czy ktoś odkupił konto. ;>Wojta$ pisze: Dla mnie bardziej wiarygodny jest przysłowiowy pan Czesio którego polecą mi znajomi którym faktycznie w czymś pomógł i g....no mnie obchodzi jak to zrobił , bo najważniejsze że zrobił. Może to wymodlić , może też obić mordę komu trzeba - ważne żeby odzyskać kase.
Co do Pana z FB, to nie wiem, czemu jego nazwa miałaby być owiana tajemnicą, ale dobra, też nie powiem. W każdym razie kontaktowałam się z nim, dostałam wstępne papiery, ale jeszcze się nie zdecydowałam - nie mam konta na fejsie, więc mam tylko jego słowa i screeny... Jeszcze myślę. Ale firma istnieje od kilku lat, ma NIP i REGON. Została dodana do "Lista ostrzeżeń publicznych Komisji Nadzoru Finansowego" z powodu "Zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 171 ust. 1–3 ustawy Prawo bankowe (wykonywanie czynności bankowych, w szczególności przyjmowanie wkładów pieniężnych w celu obciążania ich ryzykiem, bez zezwolenia KNF) ". Sąd warunkowo umorzył postępowanie karne.
Nie powiem, trochę mnie to zmroziło, ale skoro zostało umorzone, nawet warunkowo (http://karne.pl/umorzenie.html), co domyślnie oznacza przyznanie się do winy, to chcę wierzyć rotary, ze chodziło o zarządzanie kapitałem znajomych, co nie wydaje mi się wielkim przestępstwem... Przynajmniej nikogo nie okradł!

Czemu nie zapodajesz linka do KNF, tylko do dziennika jakiegoś? A poza tym spółka, o której mówimy nie jest wpisana do KRS, nie wszystkie spółki mają taki obowiązek.jan-doktor pisze: Proponuję także prześledzić w KRS pajęczynę spółek z którymi powiązany jest pan C. a zwłaszcza okoliczności dotyczące wykreślenia go z grona osób uprawnionych do reprezentacji stosownych podmiotów.
Z tego co się orientuję, to jest w przygotowaniu pozew zbiorowy...aldona.sss pisze: Śledztwo przeciwko Iron Forex którego jednak nie ma i żaden prokurator go nie prowadzi.
UWAGA!
To chyba mój drugi post na forum. Nie mam żadnego związku finansowego z firmą, której bezpośrednio dotyczy mój post i stratny związek finansowy z firmą IronFX.

Pozdrawiam i pamiętajmy tę przypowieść o ludziach, co dostali gar zupy i metrowe łyżki...

T-REX pisze:
[...]przejrzystość sprawy jest tylko na rękę pokrzywdzonym przez Irona. Żeby znowu nie dać się zrobić w konia. [...] powinniście podjąć jakieś oficjalne kroki i je tutaj opisać, bo na razie potykacie się o własne nogi IMHO.
[...]przejrzystość sprawy jest tylko na rękę pokrzywdzonym przez Irona. Żeby znowu nie dać się zrobić w konia. [...] powinniście podjąć jakieś oficjalne kroki i je tutaj opisać, bo na razie potykacie się o własne nogi IMHO.
Witam
Jak już się wypowiadałem kilka stron temu dzięki Panu Kamilowy odzyskałem ponad 60 tyś pln w 2 tygodnie za co jest mu wdzìęczny.
Nie mam pojęcia jak wygląda obecnie skuteczność jego działań w każdym razie jeśli miałbym ten sam problem co wcześniej to bym chciaż spróbował, bo innych opcji wcześniej nie widziałem i na chwilę obecną pole działania również jest ograniczone.
Moja wypowiedź nie ma na celu prowokować przeciwników, chcę powiedzieć jak było w moim przypadku.
Pozdrawiam
Piotr
Jak już się wypowiadałem kilka stron temu dzięki Panu Kamilowy odzyskałem ponad 60 tyś pln w 2 tygodnie za co jest mu wdzìęczny.
Nie mam pojęcia jak wygląda obecnie skuteczność jego działań w każdym razie jeśli miałbym ten sam problem co wcześniej to bym chciaż spróbował, bo innych opcji wcześniej nie widziałem i na chwilę obecną pole działania również jest ograniczone.
Moja wypowiedź nie ma na celu prowokować przeciwników, chcę powiedzieć jak było w moim przypadku.
Pozdrawiam
Piotr
Ja radze dzialac wszystkim, ktorzy maja poblokowana kase tam. Jak ktos ma ponad 50tys tam to windykatora bym wzial. Ponizej 20tys to nie warto. Pozew zlozyli Chinczycy i nic nie wskorali.
A co do pana z grupy na FB to z poczatku tez nie wiedzialem co to za typ, ale 2 znajomych polecilo mi go i pokazalo dowody, ze im pomogl.
A zarzut, ze komus udostepniam konto to absurd. Raczej uwazajcie na typow z rejestracja po 1 lutego 2015.
Jestem w Malezji aktualnie.
A co do pana z grupy na FB to z poczatku tez nie wiedzialem co to za typ, ale 2 znajomych polecilo mi go i pokazalo dowody, ze im pomogl.
A zarzut, ze komus udostepniam konto to absurd. Raczej uwazajcie na typow z rejestracja po 1 lutego 2015.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
A napisałam "Moja wypowiedź nie ma na celu obrażenie nikogo"? Miałam dopisane "a szczególnie Szwajcara" ale skasowałam.Szwajcar pisze: A zarzut, ze komus udostepniam konto to absurd. Raczej uwazajcie na typow z rejestracja po 1 lutego 2015.

I właśnie za takimi informacjami śledzę ten wątek. (Toteż jeśli ta uwaga z datą rejestracji to do mnie, to z góry informuję, że nie będę kontynuowała wątku osobistego.Szwajcar pisze:Jak ktos ma ponad 50tys tam to windykatora bym wzial. Ponizej 20tys to nie warto.[...]

PS W dalszym ciągu nie mam żadnego związku z żadną firmą, nadal nie mam na celu obrażenia nikogo i wciąż nie namawiam nikogo do niczego.
PPS Jeśli ktoś się czuje niesłusznie włączony do kółka paranoików, to niech się nie czuje dotknięty - nie włączam tam nikogo personalnie i możliwe że jestem w tym kółku sama - z paranoikami często tak bywa! ;D
T-REX pisze: