IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: rotary »

jan-doktor pisze:Forumowicze,

Ku przestrodze!
Rozmawiałem z ludźmi w tej grupie na FB i byłem w kancelarii u tego Pana. Wszystko mi wyjaśnił. Sprawę mu umorzono. http://www.radio.bialystok.pl/wiadomosc ... /id/117579
Na dole artykułu jest plik audio z wypowiedzią Pani Sędziny, ludzie zarabiali dzięki niemu. :P

Jeszcze pieniędzy nie odzyskałem. Ale jestem pod wrażeniem jak działają. Liczę, że znajdę się wśród szczęśliwców, którym odzyskali pieniądze.

jan-doktor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jan-doktor »

W sprawie twórcy Amber Gold pana Marcina Plichty początkowo prokuratury w całym kraju również umarzały śledztwa... do czasu... do póki o sprawie nie zrobiło się głośno i kiedy stało się janse że tysiące Polaków zostało doszczętnie okradzionych.

Wszystkim osobom dochodzącym roszceń od Iron Forex życzę powodzenia. To złodziejska spółka i to nie ulega wątpliwości.

Niezależnie od tego, radzę uważać przy powierzaniu swoich spraw majątkowych tak żeby niepotrzebnie nie popaść przy okazji w dodatkowe kłopoty.

Co do umorzenia sprawy pana z grupy na FB jak twierdzi rotary, a mija się z prawdą - nie jest to klasyczne umorznie, a zupełnie inne rozstrzygnięcie tj. WARUNKOWE UMORZENIE POSTĘPOWANIA KARNEGO, co oznacza, że sprawca przyznaje się do winy, a w ramach ugody sąd uznaje go winnym popełnionego czynu i nie wymierza kary stosując środki probacyjne prognozując pozytywną resocjalizację sprawcy w warunkach wolnościowych.

Warto zauważyć, że pan z grupy na FB podobnie jak przy prowadzeniu działalności maklerskiej bez licencji tak samo nie posiada żadnych uprawnień do prowadzenia usług w zakresie zaoferowanym użytkownikowi rotary - prowadzi je niejako "na dziko", acz w tym przypadku nie grozi mu odpowiedzialność karna, jak poprzednio.

Czy warto? Niech sami państwo rozważą.

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

jan-doktor pisze:W sprawie

Czy warto? Niech sami państwo rozważą.
Doktorku, ode mnie to wara. Nie ma czegoś takiego jak uprawnienia na "windykatora". Współpracują z wieloma kancelariami prawnymi, które to osobiście zweryfikowałem. Sprawdziłem również referencje, tzn. rozmawiałem z ludźmi którym odzyskali pieniądze. Doszukuję się w takim razie chęci podsycenia taniej sensacji. Cel ? Jesteś Doktorku zamieszany albo nasłany przez chłopców z IronFX, którzy wiedzą że za chwilę zgłosi się po nich prokurator. Sam będę zeznawał i wiem, że nie będę jedyny. Chłopcy z IronFX mają świadomość co ich spotka dlatego już uciekli ze swojego pięknego biura w Warszawie i siedzą schowani z laptopami po domach. I to się właśnie skończy jak Amber Gold.

Co do wywodu odnośnie umorzenia sprawy, to o ile wiem zawsze się umarza na jakiś okres czasu. Przypominam, że sprawa była bardzo prosta, jak stwierdziła w wyroku Sędzia: "Chodziło tutaj o kilka osób, od których panowie przyjęli pieniądze. To były osoby nieprzypadkowe, nie z tzw. ulicy, lecz osoby, z którymi jesteście panowie w relacjach koleżeńskich" - mówiła sędzia Wołosik. Dodała też, że nikt nie stracił nawet złotówki. Z każdej umowy oskarżeni się wywiązali .

aldona.sss
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aldona.sss »

byłem w kancelarii u tego Pana
Rotary, podaj nam nazwę Kancelarii pan z grupy na FB i jej dokładny adres i nr NIP bo w żadnych oficjalnych rejestrach w necie nic takiego nie figuruje (dlaczego?) i do tego jeszcze ten wyrok karny - źle to wszystko wróży.

Kazdy pokrzywdzony powinien miec mozliwosc weryfikacji zanim powierzy komus swoja sprawe i hajs zaplaci, to chyba jasne.

Ja nic niczego nie sugeruje, ale poki co troche to kurna wszystko podejrzne jak dla mnie :? od ruznej masci oszustow i kanciarzy az sie roi na tym forum i na forexie no wezcie na przyklad luknijcie se na wątek takiego Maxa Idzika genialnego tradera mentora....

jan-doktor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jan-doktor »

Komentarz ad personam użytkownika Rotary pozostawiam bez komentarza.

Prośba do Rotary o podanie nazwy jednostki prokuratury i sygnatury sprawy pod którą prowadzone jest śledztwo przeciwko członkom zarządu Iron Forex - bardzo dobrze gdyby wszyscy pokrzywdzeni mieli możliwość zgłośic się do prokuratora prowadzącego i przyłączyć się do sprawy.

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

jan-doktor pisze:Komentarz ad personam użytkownika Rotary pozostawiam bez komentarza.

Prośba do Rotary o podanie nazwy jednostki prokuratury i sygnatury sprawy pod którą prowadzone jest śledztwo przeciwko członkom zarządu Iron Forex - bardzo dobrze gdyby wszyscy pokrzywdzeni mieli możliwość zgłośic się do prokuratora prowadzącego i przyłączyć się do sprawy.
Kolego, to nie do mnie takie pytanie. Pytaj się osób, które się tym zajmują. Chciałbyś przyjść na gotowe i łaskawie dołączyć się do sprawy, za którą inni zapłacili. Oj nie ładnie chytrusku, że nie szanujesz pracy innych ludzi. Sam się postaraj i zgłoś się do prokuratury. Na gotowe każdy chciałby przyjść. Ja zapłaciłem i wiem za co. A Ty Doktorku krytykujesz człowieka, a potem chcesz się podpiąć pod pracę, która wykonał. Pozostawiam to bez komentarza. :564:

-- 04 lis 2015, 19:15 --
aldona.sss pisze:
byłem w kancelarii u tego Pana
Rotary, podaj nam nazwę Kancelarii .
Aldona zgłoś się sama, to Ci podadzą. Co za problem ?... :P

aldona.sss
Stały bywalec
Stały bywalec

Rotary skoro twierdzisz ze byłes w Kancelarii pan z grupy na FB, pomimo że wedle dostępnych w internecie rejestrów taka kancelaria nie istnieje, a ty nie chcesz forumowiczom podać nawet danych adresowych i numeru NIP umożliwiających jakakolwiek weryfikację no to sory bardzo, ale tylko potwierdzasz oskarzenia uzytkownika ktorego tak krytykujesz ze to jakiś przekręt.

A no chyba, że nie pamiętasz gdzie byłeś kilka dni temu w Warszawie, tak bo w koncu to b. duze miasto Warszawa i mozna sie zgubic :mrgreen:

:d :d :d :d :d

Sam tu pisales ze nie masz kasy na prawnika i szukasz pomocy prokuratora ktory juz sprawe prowadzi, skoro taka sprawa niby istnieje to badz tak laskaw i umozliw innym pokrzywdoznym zeby do tej prokuratury sami sie zglosili tym bardziej ze wiekszosc z nich stracila juz i tak powazne pieniondze u Irona.

no chyba ze to wszystko sciema :p

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

aldona.sss pisze:Rotary skoro twierdzisz ze byłes w Kancelarii :p
Koleżanko, jeszcze raz podkreślę, nie ma nic za darmo. Musiałem ostatnie luźne pieniądze wydać, żeby zapłacić za pracę tych ludzi. Nie oczekuj, że teraz sobie pójdziesz i za friko będziesz korzystała z tego za co inni musieli zapłacić. Jak będą się chcieli reklamować to pewnie to zrobią. Mi nic do tego. Jestem zadowolony, bo widzę jak pracują. Zapewne to będzie dla nich najlepsza reklama.

aldona.sss
Stały bywalec
Stały bywalec

a jednak jedna wielka ściema i trolling ;)

Kancelaria do której nie można się zgłosić bo nie ma fizycznego adresu ani numeru NIP nie widnieje w zadnym oficjalnym rejestrze, rzekomy właściciel kancelarii skazany prawomocnym wyrokiem kranym i wpisany do rejestru skazanych.

Śledztwo przeciwko Iron Forex którego jednak nie ma i żaden prokurator go nie prowadzi.

Kolejne oszustwo jak nic.

Good luck !

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

aldona.sss pisze:a jednak jedna wielka ściema i trolling ;)
Good luck !
Wiesz, zastanawiam się czasami po co są tacy ludzie jak Ty na takich forach. Nic nie wnosi, pomawia. Zgłoś się sama do nich, podadzą Ci NIP, srip i co tam jeszcze chcesz. Ja nie jestem ich marketerem. Zaloguj się tam na FB do ich grupy. Poznaj ludzi, którym odzyskali pieniądze. I wtedy oceniaj. Masz podejście roszczeniowe, a nic Ci się nie należy. Chcesz odzyskać kasę to się postaraj, a nie będziesz oczerniała ludzi, którzy zapłacili za usługę i wierzą w jej skuteczność. Prawda obroni się sama. Nie musi nic udowadniać żadnym Aldonkom czy Doktorkom.

ODPOWIEDZ