IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: rotary »

alanFX pisze:rotary, nie znam szczegolow sprawy Irona

jesli chodzi o mnie to duza czesc kasy ktora mi sie nalezy odzyskalem dzieki pomocy adwokata, wiadomo zaden renomowany prawnik nie poprowadzi ci za darmo sprawy, to chyba jasne, ale przeciez zawsze mozesz wystapic o adwokata z urzedu i sprobować a noz sie uda ! Powodzenia !

a co do tego debetu, to TMS pozwal ludzi o jego zaplate i sady warszawskie wydaly juz nakazy przeciwko traderom, teraz ludzie czekaja na komornika... wiec mysle ze jednak nie jest tak jak mowisz
Jestem przekonany, że wystarczyłoby się stawić na sprawie o zapłatę i sąd nie zasądziłby debetu do zapłaty, który wynikł z sytuacji w dniu 15.01. Adwokat z urzędu do tego rodzaju spraw nie jest przydzielany :) AlanFX skoro nie znasz szczegółów sprawy Irona, to nie rób kryptoreklamy prawnikowi, który też nic o niej nie wie, a do tego w wątku dotyczącym IronFX. Pozdrawiam

alanFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alanFX »

Rotary, pisze ponieważ w mojej sprawie adwokat pomogl, sprawe zalatwil tak jak chcialem i jestem bardzo zadowolnony z wyniku. Pewnie ze musialem zaplacic za usluge, no ale co w tym dziwnego? Jak idziesz prywatnie do lekarza to tez placisz za wizyte, badania i nigdy nie masz pelnej gwarancji ze na pewno lekarz cie wyleczy, mimo to wielu ludzi jednak korzysta z prywatnej sluzby zdrowia ;)

Jesli chodzi o TMS to z tego co wiem od paru osob pokrzywdzonych w ich sprawach sady wydaly nakazy zaplaty in absentia bez udzialu pozwanych i bez zadnej rozprawy, i taki trader dostaje wyrok poczta, ma niecale 2 tygodnie zeby zlozyc pismo w sprawie bo jak nie poda w nim wszystkich mozliwych argumentow to koniec i sprawe przegrywa, a wielu ludzi wlasnie ta niesprawiedliwa procedura po prostu dobila bo zle sporzadzili pisma i teraz mają komornika na karku.

Co do to adwokata z urzedu to z tego co sie orientowalem sad przydziela go w kazdej sprawie, niezaleznie o co sie toczy, czy to w sprawie o zaplate za fakture, kradziez batonika z marketu, czy o sprawe z forexu czy jakokolwiek inna, musisz tylko wypelnic zaswiadczenie ze nie stac cie na oplacenie adwokata z wyroru i dostajesz takiego calkiem za darmo od panstwa, proste ;) Proponuje przecwiczyc, przeciez to nic nie kosztuje !

HAS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: HAS »

rotary pisze:
HAS pisze:Ładnych parę lat temu zalegałem z czynszem czy opłatami za prąć, lub tel komórkowy - nie pamiętam, otrzymałem pismo, że mój dług został odsprzedany firmie windykacyjnej i grożą dodatkowymi opłatami i egzekucją sądową itd.

Nie myśleliście o podobnym rozwiązaniu sprawy?
Która to była firma windykacyjna ? Masz jakieś namiary ?
Niestety nie mam.

Awatar użytkownika
PokrzywdzeniNaForex
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PokrzywdzeniNaForex »

Jakiś czas temu na forum wypowiadala sie pani, ktora rzeczywiscie wziela adwokata z urzedu i wygrala sprawe z brokerem nie inwestując w to ani złotówki. Także myślę, że pomysł AlanaFX jest bardzo sensowny, tym bardziej ze rzeczywiscie nic nie kosztuje.

Natomiast trudno mi sobie wyobrazic ze jakakolwiek firma windykacyjna kupilaby dlugi z forexu i to jeszcze przeciwko brokerowi z Cypru :lol:

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

alanFX pisze: Co do to adwokata z urzedu to z tego co sie orientowalem sad przydziela go w kazdej sprawie, niezaleznie o co sie toczy, czy to w sprawie o zaplate za fakture, kradziez batonika z marketu, czy o sprawe z forexu czy jakokolwiek inna, musisz tylko wypelnic zaswiadczenie ze nie stac cie na oplacenie adwokata z wyroru i dostajesz takiego calkiem za darmo od panstwa, proste ;) Proponuje przecwiczyc, przeciez to nic nie kosztuje !
Źle się zorientowałeś, wystarczy poczytać w necie, choćby tu : http://www.infor.pl/prawo/prawo-karne/o ... rzedu.html

Co do adwokata z którego usług jesteś zadowolony to się bardzo cieszę, jak tez kiedyś korzystałem z usług adwokata, ale to nie powód żeby pisać o tym w wątku IronFX, skoro ten adwokat nic nie wskóra w tej sprawie :)))

Jak dostajesz pozew o zapłatę z e-sądu to masz dwa tygodnie na napisanie sprzeciwu. Wystarczy jedno zdanie i sprawa idzie do rozpatrzenia w trybie normalnym. TMS to niezłe cwaniaki, bo liczą że ludzie nie odbiorą poczty.

Awatar użytkownika
PokrzywdzeniNaForex
Stały bywalec
Stały bywalec

Ten artykul podany przez rotary jest nieaktualny - przepisy sie zmienily od 01.07.2015 r: w sprawach karnych sad obecnie wyznacza adwokata lub radce prawnego z urzedu na kazde żadanie strony bez konieczności udowadania stanu majątkowego, a w postepowaniu cywilnym na kazde zadanie strony poparte zaswiadczeniem o stanie majatkowym.

TMS nie kierowal spraw w e-postepowaniu tylko w zwyklym trybie upominawczym i tam jak dostajecie nakaz zaplaty poczta to trzeba podniesc od razu wszytkie argumenty i zarzuty na swoja korzysc pod rygorem ich utraty, inaczej niz w elektronicznym postepowaniu upominawczym, takze TMS jest jeszce cfańszy ;)

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

PokrzywdzeniNaForex pisze:Ten artykul podany przez rotary jest nieaktualny - przepisy sie zmienily od 01.07.2015 r: w sprawach karnych sad obecnie wyznacza adwokata lub radce prawnego z urzedu na kazde żadanie strony bez konieczności udowadania stanu majątkowego, a w postepowaniu cywilnym na kazde zadanie strony poparte zaswiadczeniem o stanie majatkowym.
Ok, mimo że się przepis zmienił, to i tak trzeba udowodnić, że się nie ma na chleb ani żadnego majątku. Skoro AlanFX miał mieszkanie to słabo widzę przyznanie mu w sprawie cywilnej prawnika z urzędu. :oops:

Awatar użytkownika
PokrzywdzeniNaForex
Stały bywalec
Stały bywalec

Rotary no przepraszam bardzo, ale widze ze nie masz za bardzo pojecia o tych sprawach i wprowadzasz forumowiczow w blad, wiec wyjasniam: to ze ktos ma mieszkanie albo samochod nie jest zadna przeszkoda zeby uzyskac adwokata z urzedu w postepowaniu cywilnym, wystarczy podac we wniosku ze nie ma się wiekszych oszczednosci gotowkowych ani biezacej pensj (srednia krajowa) pozwalajacej pokryc wynagrodzenie adwokackie bez uszczerbku dla siebie i rodziny. Przeciez sad nie bedzie nikomu kazal sprzedawac mieszkania zeby pokryć wynagordzenie adokata :lol:

Zreszta kto powiedzial ze musisz wystepowac na droge cywilną? Idz do prokuratury zaloz sprawe karna przeciwko IRON FOREX, w prokuraturze jako pokrzywdzony dostaniesz z urzedu adwokata i nikt cie nie bedzie pytal o stan majatkowy ;)

GO AHEAD !

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

PokrzywdzeniNaForex pisze: Zreszta kto powiedzial ze musisz wystepowac na droge cywilną? Idz do prokuratury zaloz sprawe karna przeciwko IRON FOREX, w prokuraturze jako pokrzywdzony dostaniesz z urzedu adwokata i nikt cie nie bedzie pytal o stan majatkowy ;)

GO AHEAD !
Nie zgodzę się z Tobą do końca, ale to nie jest w tej chwili istotne. Chętnie pójdę do prokuratora, tylko najpierw musi ktoś pomóc mi założyć sprawę karną IronFX, a adwokat z urzędu mi nie pomoże. Kółko się zamyka. Pozdrawiam

DFinance
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: DFinance »

MarcinPOL pisze:Morlok
Ja wpłaciłem 17500 PLN i zarobiłem w ponad 100 transakcjach 40tys PLN. Nie wpłaciłbym większej kwoty do tego brokera niż 20tys PLN.
Pisałem do IronFx ponad 100 email od czerwca do sierpnia. Potem przestałem pisać, zwyzywałem M. Rutkowskiego za to, że kłamie i nic nie robi w mojej sprawie. Teraz czekam aż CySEC odpisze mi na reklamację. Nadal to wszystko stoi. Na FB jest grupa ponad 600 osób głównie z Europy (Włochy, Węgry, Polska) i ponad 100 osób typowo z Polski poszkodowanych w IronFx.
W tym komunikacie od KNF, że IronFx nie prowadzi biura w Polsce to kpią sobie z nas. Te wszystkie Sergii, Maniukany i Boreckie to gdzie niby pracują? Nic nie robią, na listy i emaile nie odpowiadają.
CySEC nic nie zrobił do tej pory oprócz wzięcia 20 EUR za reklamacje i potwierdzenia jej przyjęcia.
"
Jakiś czas temu odbyłem rozmowę w ironfx.Szukali doradców do sprzedaży.Nie mam dużego doświadczenia na forexie ale wydaje mi się że Grzegorz Jaworski i Przemyslaw Borecki zajmują się czymś innym obecnie a mianowicie fundsolution.com .Smierdziało mi to jakimś przekrętem dlatego zapytam was o to czy ktoś inwestował w fundsolution.com.Jest to niby pod nadzorem i pod domem maklerskim athena z którą trzeba podpisać umowę.Ale obecnie pracownicy mimo ,że ironfx nie wypłaca żadnych pieniędzy polecają te usługi zamożnym klientom.

PS.P Borecki chyba jest najbardziej poszkodowanym bo do końca zapewniał jako jedyny ,że broker iron z tego wyjdzie"

ODPOWIEDZ