BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Trader1 pisze:Aaa... koniec tematu :) Napisalem co sadze . Kazdy musi sam wyrobic w sobie swoja technike:) kazda moze byc inna i nPewno wiele jest zyskownych.

Ja generalnie wole grac relatywnie malymi pozycjami z dosc duzym Sl .
Na właśnie nie ma co dalej dyskutować każdy ma swoją technikę do wejścia i to jest najważniejsze. Thorez też fajnie napisał kiedyś że nie ważne że on pokaże gdzie co i jak wchodzi, bo to nie jest ważne. Ważne jest aby każdy grał w swoim przekonaniu kiedy wchodzić w pozycję i ważne aby trzymać się tych zasad. Jeden widzi w tym miejscu wejście inny w innym i oba mogą być OK ważne aby wchodzić w pozycje w zgodzie ze swoimi założeniami, bo to kształtuje tradera bo przecież niekt nie będzie podejmował decyzji z niego kiedy wejść w trade jak ktoś chce zarabiać to musi sam wiedzieć kiedy należy wejść w pozycje i tyle.
Kazik pisze: Pudełko wazeliny to za mało. Może paczka wystarczy.
Miałem napisać, że long,long,.... ale nie chcę skłamać.
To przepaść czasu przed Tobą.
Dla podpowiedzi zadaj sobie pytanie......Anthony Robins......
... (może z b. ort. nie chce mi się szukać)
nie ma co się unosić nie po to jest forum nie ma co sobie skakać do gardeł i się wyzywać lepiej może ktoś jakąś analizę swoją pokaże na najbliższy tydzień :)?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

To może ja pierwszy :)
1. KAbel.
Według mnie z D1 robią coraz niższej dołki, ja bym najchętniej widział korektę tego ruchu w dół i znowy próba na podłącznie się do ruchu w dół. Tak by było najlepiej i tak ja bym to widział wiec w tym tygodniu będę szukał jak najbardziej sell. Jednak nie wykluczam, że nie dadzą sygnału do wejścia w sell i mogę iść cały czas up ale to pokaże wykres cena i ja będę starał się dostosować do sytuacji.
2. EDEK.
W1 pięknie pokazuje że chcą iść w dół. Nie dawno był piękny PB z W1 aktualnie przez ostatnie dwie świecy W1 zrobili najpierw lokalne FBO i małego również PB a w tym tygodniu mocne momo w dół. Jeżeli ktoś chciałby teraz mieć idealny wykres to powinni zrobić na W1 w tym tygodniu cień w kierunku strat i ciało w kierunku zysków jak tak by było to powinni wg mnie wówczas w kolejnych tygodniach dość na sam dół czyli w okolice 1.0460. Więc w tym tygodniu liczyłbym, że pójdą up zrobić górny cień i wówczas jazda w dół. Jak tak zrobią to było by idealnie a jak tak nie zrobią to będę obserwował caly czas co się dzieje i podejmował dezycję w zgodzie z aktualnym ruchem ceny.

P.S. Na kablu zaznaczyłem również na historii gdzie ja bym widział idealne wejścia w longa. Zobaczcie sobie co tam się działo i dlaczego tak pięknie to wygląda. Tak naprawdę wg mnie tam jest ideał na którym trzeba się wzorować. Nie ważne jaki to interwał, bo tak to powinno wyglądać na interwale którego używacie do gry :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Pieknie kabelek się układa mam nadzieję że dojdą tam gdzei strzałeczka moja i zaczną zawracać wówczas ładnie może by sell iść, Zobaczymy :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No i doszli przynajmiej coś na longach się zarobiło, a aktualnie już tylko będę czekał na wejście w sell o ile rynek da sygnały. Dzisiaj testowałe sobie zagranie również na M5 i M1 i szczerze powiem że wg mnie nie ma czegoś takiego jak szum :) Rynek prawie tak samo chodzi na M5 czy M1 czy M15. Pewnie wielu się nie zgodzi z tym ale to moje prywatne zdanie :)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Ja sie zgodze, ale tam robi sie szybko nerwowo i czesto krotko. Dla graczy z duzym stazem mozna grac .. oczywiscie sygnaly tylko w zgodzie z wiekszym Tf .

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Czerwinek kabel ruszył tak jak pisałeś. Brawo! Ja przespałem wejścia, po nocce. Czekam aż gbpcad się ułoży.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

JA siedziałem w kablu i zamiast wychodzić niestety przeczekałem wwyjście i tylko na lekkim plusie, aktualnie będę próbował ponowić wejście w sell ale zobaczymy co rynek zrobi :) a tym GBP/CAD to ja nie widzę narazie sell raczej dalej up.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

No coś słabo poszli na tym kablu. Gbpcad myślę, że niedługo się zwali w dół. Ale na razie nie ma nic na S tak jak mówisz. Może na ekstremum z tamtego tygodnia coś ułożą. W nocy wszedłem w audjpy S. Pierwsza pozycja w tym tygodniu :) Co myślisz, doleci do TP?
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Któż to wie :) nie wiem jaką masz strategię, pamiętaj co wzięte to wzięte a wiesz że lubią zerowac profit ale to Twój trade, swoją drogą fajne wejście. Dzisiaj w nocy dane ale AUD więc nie wiadomo co może być.
Doszli na gbp/aud do ZL D1 ciekawy jestem co zrobią mógłby być fajny setup na shorta, do obserwacji.

p.s. kabel chyba leci sell

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wycofuję się z kabla, narazie obserwuję, wg mnie mogę się zbierać up, tak naprawdę sam nie wiem co zrobią więc pass :)

ODPOWIEDZ