IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Morlok
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: Morlok »

MarcinPOL pisze:Mi od lutego 2015 nie wypłacili 57626 PLN moich pieniędzy. Na emaile nie odpisują, na listy nie odpowiadają. Skarga do CySEC złożona z potwierdzeniem jej przyjęcia od 3 miesięcy.

Teraz uwaga na klony IronFx. Radzę omijać cały Cypr, bo gdzieś te mendy przeniosą się.

MarcinPOL współczuję Ci ale też nie rozumiem po co trzymać tyle kasy u takiego brokera. Przecież ta kwota wystarcza do otwarcia prawdziwego konta ECN z paroma poważnymi brokerami a nie obiecującymi przygodę z forexem za 100 zł
50 czy 100k USD to dla większości nieosiągalna kwota ale przy 10k $ już uciekałbym od takich cudów na kiju :)

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

highend pisze:
koks pisze:
rotary pisze:Czy to prawda, że IronFX nie wypłaca już sam z siebie pieniędzy ? Czy trzeba z nimi iść do sądu ? Komuś z was pomogła już ta droga ? :(
Sądową drogą niestety możesz wiele nie wskórać zważywszy na to, że to Cypr - dżungla.
Koks :shock: Ty żyjesz :D
tylko nie gadaj , że miałeś/masz kasę w Ironie....
Niee nie miałem i mieć nie będę :wink: żyję, czemu miałbym nie żyć :mrgreen:
Obserwuję tę sprawę z czystej ciekawości, niesamowitą pralką pieniędzy mogą być ci cypryjscy brokerzy.. uzupełnianie depozytu każdemu o 20,50 czy jeszcze więcej procent. Teraz iron sprawę niewypłacania pieniędzy przykrywa rzekomym śledztwem przeciwko - w wielu przypadkach również rzekomym - hedgującym - nie mamy pańskiego depozytu i co pan nam zrobi :lol:
Swing

Awatar użytkownika
Robek86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robek86 »

Ja codziennie myślę, jaki świat byłby piękny gdyby nie iron i ich krętactwa, a teraz wstyd się przyznać poszedłem "do pracy", a właściwie to wolontariat jest bo jak można nazwać "wypłatą" 1300 zł plus prowizja... 3% czyli jakieś 300 zł. Dawniej to w tygodniu potrafiłem więcej wyciągnąć nie użerając się z dziwnymi klientami. Pfu, pieprzony iron. To sobie ponarzekałem.
Doszły mnie informacje, że po wysłaniu informacji na temat swojej wypłaty czyli kwota, mejl itp. Mają coś wypłacić co się okazuje dość "dziwne" biorąc pod uwagę, że wszystkie takie informacje są bez problemu dostępne w systemie. Może udają dobrą wolę by w przypadku sprawy sądowej mieć argument "no przecież my chcieliśmy".
Jakiś czas temu dzwonił do mnie jakiś menadżer od cypryjskiego brokera nie pamiętam już jakiego, zaczął mnie namawiać do inwestycji w ich brokerze, oczywiście, zachwalał itp. Powiedziałem mu w końcu o ironie, co to za tajemnica setki ludzi jest poszkodowanych. Powiedział, że kiedyś tam pracował, ale zmienił firmę bo mu się nie podobało w jaki sposób iron traktował klientów. Nic więcej mi się nie udało z niego wyciągnąć. Kto wie, może jeszcze kiedyś zadzwoni.

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rotary »

veni1604 pisze:IronFX ma najlepszą promocję na świecie!

Wpłacasz i nie ma ;-)
Czy naprawdę nie można wyrwać pieniędzy od tych złodziei ? Przecież istnieją sądy. Musi być jakiś sposób ... :cry:

HAS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: HAS »

Ładnych parę lat temu zalegałem z czynszem czy opłatami za prąć, lub tel komórkowy - nie pamiętam, otrzymałem pismo, że mój dług został odsprzedany firmie windykacyjnej i grożą dodatkowymi opłatami i egzekucją sądową itd.

Nie myśleliście o podobnym rozwiązaniu sprawy?

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

Morlok
Ja wpłaciłem 17500 PLN i zarobiłem w ponad 100 transakcjach 40tys PLN. Nie wpłaciłbym większej kwoty do tego brokera niż 20tys PLN.
Pisałem do IronFx ponad 100 email od czerwca do sierpnia. Potem przestałem pisać, zwyzywałem M. Rutkowskiego za to, że kłamie i nic nie robi w mojej sprawie. Teraz czekam aż CySEC odpisze mi na reklamację. Nadal to wszystko stoi. Na FB jest grupa ponad 600 osób głównie z Europy (Włochy, Węgry, Polska) i ponad 100 osób typowo z Polski poszkodowanych w IronFx.
W tym komunikacie od KNF, że IronFx nie prowadzi biura w Polsce to kpią sobie z nas. Te wszystkie Sergii, Maniukany i Boreckie to gdzie niby pracują? Nic nie robią, na listy i emaile nie odpowiadają.
CySEC nic nie zrobił do tej pory oprócz wzięcia 20 EUR za reklamacje i potwierdzenia jej przyjęcia.

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

HAS pisze:Ładnych parę lat temu zalegałem z czynszem czy opłatami za prąć, lub tel komórkowy - nie pamiętam, otrzymałem pismo, że mój dług został odsprzedany firmie windykacyjnej i grożą dodatkowymi opłatami i egzekucją sądową itd.

Nie myśleliście o podobnym rozwiązaniu sprawy?
Która to była firma windykacyjna ? Masz jakieś namiary ?

alanFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alanFX »

jeśli chodzi o mnie to straciłem dosyć sporą sume pamiętnego 15 stycznia u brytyjskiego borkera, ktory tak postanowil rozliczyc sobie moja transakcje ze zrobil mi horrendalny debet na koncie i w zaden sensowny sposob nie byl w stanie wyjasnic dlaczego wlasnie tak sobie moja transakcje rozliczyl i po takich absurdalnych cenach

przez pol roku zastraszali mnie pismami i wezwaniami do zaplaty, żona po nocach spac nie mogla bo bala sie ze mieszkanie mozemy stracic jak komornik wejdzie

w koncu poszedlem do adwokata, ktory specjalizuje sie w tych sprawach forexowych i co sie okazalo... ze nie podpisali ze mna nawet umowy na pismie i wszystkie moje transakcje sa nieważne z mocy prawa...

adwokat poboksowal sie pare misiecy z brokiem, powymieniali trochę pism i w ubieglym tygodniu zawarlismy w koncu ugode - brok anuluje caly debet a ja nie mam do niego wiecej roszczen, chociaz mysle ze powinienem... ale trudno, juz zwyczajnie szkoda mi nerwow dalej sie szarpac

takze mysle ze rowniez wasza kasa jest do odzyskania, trzeba tylko troche przycisnac irona i postraszyc sądem/prokuratorem, moze pozew zlozyc w polsce, bo inaczej to na bank nic nie odzyskacie a KNF jak zawsze chowa glowe w piasek i jeszcze zadnemu traderowi w tym kraju w niczym nie pomogla, coz "taki mamy klimat" jak to jedna pani ministra rzekla ;)

zapodaje linka o odzyskiwaniu kasy od brokow:
http://www.przezdziecki.eu/?p=619

u mnie bardzo skutecznie zadzialali (choc troche to kosztowalo nie ukrywam), postraszyli delikwentow pozwem, sprawa karna o oszustwo i nagle brok stwierdzil ze pasuje i oddaje pieniadze ! kumplowi mojemu tez pomogli. wiem ze walcza z paroma znanymi polskimi brokami i to juz naprawde o grube miliony idzie... sprawy poki co w sadach warszawskich

takze powodzenia wszystkim oszukanym przez irona, nie dawajcie sie robic w h* !

rotary
Stały bywalec
Stały bywalec

alanFX pisze:
u mnie bardzo skutecznie zadzialali (choc troche to kosztowalo nie ukrywam), postraszyli delikwentow pozwem, sprawa karna o oszustwo i nagle brok stwierdzil ze pasuje i oddaje pieniadze ! kumplowi mojemu tez pomogli. wiem ze walcza z paroma znanymi polskimi brokami i to juz naprawde o grube miliony idzie... sprawy poki co w sadach warszawskich

takze powodzenia wszystkim oszukanym przez irona, nie dawajcie sie robic w h* !
Rozmawiałem z tym Przeździeckim, on nic nie zrobi w Ironie. Może sobie istniejącego broka postraszyć, za co i tak ty płacisz mega kasę a potem jak się nie uda to ci powie , że sorry taki mamy klimat. Adwokaci nadają się to przewalania papierów a nie do odzyskiwania kasy. AlanFX jakbyś nic nie robił to sąd i tak by nie zasądził ci zapłaty tych pieniędzy z debetu więc po prostu z niewiedzy wywaliłeś kasę.

alanFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alanFX »

rotary, nie znam szczegolow sprawy Irona

jesli chodzi o mnie to duza czesc kasy ktora mi sie nalezy odzyskalem dzieki pomocy adwokata, wiadomo zaden renomowany prawnik nie poprowadzi ci za darmo sprawy, to chyba jasne, ale przeciez zawsze mozesz wystapic o adwokata z urzedu i sprobować a noz sie uda ! Powodzenia !

a co do tego debetu, to TMS pozwal ludzi o jego zaplate i sady warszawskie wydaly juz nakazy przeciwko traderom, teraz ludzie czekaja na komornika... wiec mysle ze jednak nie jest tak jak mowisz

ODPOWIEDZ