IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

HAS
Bywalec
Bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: HAS »

Afiliat pisze:Stary nie wiem co bierzesz ale odstaw to :P
Tak dokładnie tak napisałeś ,więc po co prosiłeś o wyjaśnienie .

-- 03 paź 2015, 18:57 --
Afiliat pisze:Stary nie wiem co bierzesz ale odstaw to :P
Tak dokładnie tak napisałeś ,więc po co prosiłeś o wyjaśnienie .
W ironie jakiś czas temu miałem taką sytuację ,że zarobiłem prawie 100 procent rachunku w niecałe dwa miesiące.Jeżeli osiągnie się taką stopę zwrotu w miarę stabilnie (tzn . każdego dnia zysk jest generowany ) taki rachunek jest obserwowany przez dział dealingu w ironfx i normalne otwarcie pozycji staje się niemożliwe .Dodatkowo broker aby utrudnić zarabianie zmienia dźwignię podczas handlu tak aby niemożliwe było zabezpieczenie pozycji np. na noc.
Czy mogę prosić o szczegóły? Jak to "widać", że nie możesz otworzyć pozycji, w którym momencie zmienia dźwignię i ponownie "jak to widać"?
Wybacz infantylizm, ale jestem bardzo na początku drogi.

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

HAS pisze:
Afiliat pisze:S

Czy mogę prosić o szczegóły? Jak to "widać", że nie możesz otworzyć pozycji, w którym momencie zmienia dźwignię i ponownie "jak to widać"?
Wybacz infantylizm, ale jestem bardzo na początku drogi.
U Irona nie ma żadnej informacji na temat tego ,że dźwignia nagle została zmieniona na mniejszą.Możesz to sprawdzić dopiero jak otworzysz transakcję po tym jaka cześć kapitału została zużyta na poczet transakcji lub po zalogowaniu się do panelu klienta.Dźwignia zostaje zmieniona nagle w przypadku gdy ktoś zarabia już dłuższy czas i robi to systematycznie.

Co do zdania ,że "nie można otwierać pozycji"-w tym przypadku pojawiają się ciągłe rekwoty ,które uniemożliwiają normalne otwarcie transakcji po dobrej cenie.Handel staje się niemożliwy.Próbujesz otworzyć transakcje ale na mt4 wyskakuje komunikat ,że nie można otworzyć transakcji.

HAS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: HAS »

Afiliat pisze: U Irona nie ma żadnej informacji na temat tego ,że dźwignia nagle została zmieniona na mniejszą.Możesz to sprawdzić dopiero jak otworzysz transakcję po tym jaka cześć kapitału została zużyta na poczet transakcji lub po zalogowaniu się do panelu klienta.Dźwignia zostaje zmieniona nagle w przypadku gdy ktoś zarabia już dłuższy czas i robi to systematycznie.

Co do zdania ,że "nie można otwierać pozycji"-w tym przypadku pojawiają się ciągłe rekwoty ,które uniemożliwiają normalne otwarcie transakcji po dobrej cenie.Handel staje się niemożliwy.Próbujesz otworzyć transakcje ale na mt4 wyskakuje komunikat ,że nie można otworzyć transakcji.
A zwiększał się tobie balans czy też equity? Co to są rekwoty?

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

HAS pisze:
Afiliat pisze: U Irona nie ma żadnej informacji na temat tego ,że dźwignia nagle została zmieniona na mniejszą.Możesz to sprawdzić dopiero jak otworzysz transakcję po tym jaka cześć kapitału została zużyta na poczet transakcji lub po zalogowaniu się do panelu klienta.Dźwignia zostaje zmieniona nagle w przypadku gdy ktoś zarabia już dłuższy czas i robi to systematycznie.

A zwiększał się tobie balans czy też equity? Co to są rekwoty?

Rekwot ma miejsce wtedy kiedy broker nie pozwala otworzyć transakcji z różnych powodów.Przy publikachi danych jest to normalna rzecz ale w moim przypadku było to za każdym razem.U mnie zwiększał się wymagany depozyt do otwarcia pozycji .Dźwignie na eur usd Iron zmienił na 1:33

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Rekwotowanie to ponowne zapytanie o wykonanie zlecenia po nowej/aktualnej cenie. Wynika z czasu oczekiwania między wysłaniem dyspozycji, a otrzymaniem odpowiedzi z serwera brokera. Jeśli w tym czasie cena się zmieni (na naszą korzyść) to następuje tzw. rekwota. Broker może sztucznie wydłużyć czas egzekucji, co w konsekwencji przełoży się na większą szansę zmiany ceny rynkowej, czyli też na rekwotowanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

RafalZxx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: RafalZxx »

Moze powinniscie dopisac do tematu obok "IronFX" slowa "nie wyplacaja pieniedzy" zeby od razu bylo widac z czym ma sie do czynienia i ktos przypadkiem sie na nich nie naciął.

To juz chyba oczywiste i potwierdzone przez wielu - broker chetnie przyjmuje wpłaty, ale wypłat nie realizuje.

Bonusu od nich nigdy nie dostalem wiec badanie konta pod wzgledem "malwersacji bonusowych" raczej nie powinno wchodzic w gre.
Zlecenie wyplaty poszlo 30 wrzesnia. 5 dni roboczych minelo wiec wydluzone realizacje tez nie sa przyczyna. Suma mala i nie calosc - niewiele wiecej niz depozyt jaki wplacilem.

Support z live chata uspokaja ze pieniadze sa wyplacane, ale na pytanie jaki mniej wiecej jest okres oczekiwania stwierdzil ze nie sprecyzowano - czyli na to wyglada ze mozna i w nieskonczonosc czekac :)
E-mail prowadzacy do dzialu platnosci milczy

Lubialem tego brokera wiec szkoda ze tak skonczyl, ale nie ma sie co ludzic ze po prostu leca w kulki i nawet jesli jakims cudem wyplacaja przelewy po x miesiacach to za takie traktowanie klientow powinni dostac bana na uslugi brokerskie.

Widzialem kilka wczesniejszych wpisow ze ludzie niby cos tam dostali ale jakos w to watpie. Stad pomysl na ten dodatek w tytule - zeby nikt sie nie nacial na platnych piewcow twierdzacych iz tylko oszusci nie dostaja wyplat;)

Awatar użytkownika
biznesman22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: biznesman22 »

Dostał ktoś kasę od nich w ostatnich tygodniach?

ASTEC
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ASTEC »

Witam.
W ostatnich tygodniach juz nie wypłacają ja mam zlecenie wypłaty z 25.08.2015 i czekam i czekam nikt nie umowie od nich powiedziec kiedy będą wypłacac kase i czy wogóle. Ostatnią wypłatę która zleciłem to było z 24 lipca wypłacili ale czekałem więcej niż 5 dni. Nie pamiętam już ile ale mniej niż miesiąc. Z 13 lipca też wypłacono.Z 2 i !0 czerwca też bez problemów. Napisałem pismo wezwanie do całkowitego natychmiastowego wypłacenia moich wszystkich pieniędzy depozytu i zarobionych zobaczymy jak do tego podejdą. Masakra co ten broker wyprawia.

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

Mi od lutego 2015 nie wypłacili 57626 PLN moich pieniędzy. Na emaile nie odpisują, na listy nie odpowiadają. Skarga do CySEC złożona z potwierdzeniem jej przyjęcia od 3 miesięcy.

Teraz uwaga na klony IronFx. Radzę omijać cały Cypr, bo gdzieś te mendy przeniosą się.

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Mam nadzieję że odzyskacie swoje pieniądze i gorąco wam kibicuję
Ja osobiście mam konto u polskiego brokera bankowego,też wali w kulki.
Ale za długo żyję i za chińskiego boga , nie otworzę rachunku
prowadzonego lub biznesu ,który założyli ludzie na wschód od granicy.
Taki stary zabobon.

ODPOWIEDZ