Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

No i oddałem dzisiejszy zarobek...
Szczyt bezczelności w wykonaniu banksterki sięgnął zenitu :), w ciągu ostatnich 4 godzin odwrócili wygląd dziennej świeczki.

Reakcja na AUD i CAD wygląda identycznie jak ostatnio po FEDzie. Ogromna pro wzrostowa świeca na H4 została niemal natychmiast zanegowna... kolejny raz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Mpapiez pisze:No i oddałem dzisiejszy zarobek...
Szczyt bezczelności w wykonaniu banksterki sięgnął zenitu :), w ciągu ostatnich 4 godzin odwrócili wygląd dziennej świeczki.
Ale dlaczego od razu "banksterki"? Po prostu iles tam cinkciarzy stwierdzilo, ze w tym momencie to jest odpowiednia cena, zeby sprzedac EUR. Dlatego tez przestalem ostatnimi czasy patrzec na te swiece H4 bo za wolno reagowalem na to co sie dzieje na rynku i mnie non stop wycinalo po chwilowych zyskach.

Mpapiez

irmentruda pisze:
Mpapiez pisze:No i oddałem dzisiejszy zarobek...
Ale dlaczego od razu "banksterki"? Po prostu iles tam cinkciarzy stwierdzilo, ze w tym momencie to jest odpowiednia cena, zeby sprzedac EUR. Dlatego tez przestalem ostatnimi czasy patrzec na te swiece H4 bo za wolno reagowalem na to co sie dzieje na rynku i mnie non stop wycinalo po chwilowych zyskach.
Na kogoś trzeba zwalić winę :mrgreen: ...
Nie no tak poważnie mówiąc, po prostu jestem zdziwiony że wygląda to niemalże tak samo jak po FEDzie :).

Mpapiez

Wejścia na dziś:

1) Bardzo ostrożna eska na edku.
2) Zabezpieczona na BE+1 eska na EUR/CAD (aktualnie + 50 pips)
3) Mocne wejście long na CAD/JPY - tutaj co by nie kręcili, dla mnie powrotu w dół nie ma ( obym się nie zdziwił jak wczoraj :wink: ).

Mpapiez

Wrzucę tutaj link do myfxbooka pewnego gościa jako ciekawostkę.
W wątku DT skasowali mi ten post :)...

tutaj link: https://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484

A więc tak:

1) facet miał około 50k pln na koncie u broka
2) Zaczął tracić na DAX około 9k pln (niezrealizowana strata)
3) Zaczął uśredniać stratę, i żeby wybronić te 9k pln wpłacił uwaga: 250 k PLN !!!
4) W pewnym momencie miał - 120k pln niezrealizowanej straty
5) Cały czas kupywał i zamykał zlecenie - realizował zysk.
6) Aktualnie zarobił 45k PLN w tym tygodniu, z tym że nadal ma niezrealizowaną stratę na - 57k pln.
7) Można powiedzieć że wrócił do punktu wyjściowego.

Teraz generalnie sprawa wygląda tak, że wystarczy że na DAX walnie tak korekta z 300-500 pipsów w górę, i facet będzie naprawdę nieźle zarobiony...

Pytanie za 100 punktów brzmi. Czy mamy tutaj do czynienia z głupim hazardzistą, czy to jest jakiś profesjonalny trader który po prostu trzyma minimalną ilość kasy u broka.

Normalnie bym powiedział że koleś jest idiotą, ale mówiąc szczerze wygląda na to, że facet wychodzi z opresji...
Dodatkowe pytanie, skąd "idiota" by wziął luźne 300.000 pln ?

Cichy44
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cichy44 »

Mpapiez pisze:Wrzucę tutaj link do myfxbooka pewnego gościa jako ciekawostkę.
W wątku DT skasowali mi ten post :)...

tutaj link: https://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484

A więc tak:

1) facet miał około 50k pln na koncie u broka
2) Zaczął tracić na DAX około 9k pln (niezrealizowana strata)
3) Zaczął uśredniać stratę, i żeby wybronić te 9k pln wpłacił uwaga: 250 k PLN !!!
4) W pewnym momencie miał - 120k pln niezrealizowanej straty
5) Cały czas kupywał i zamykał zlecenie - realizował zysk.
6) Aktualnie zarobił 45k PLN w tym tygodniu, z tym że nadal ma niezrealizowaną stratę na - 57k pln.
7) Można powiedzieć że wrócił do punktu wyjściowego.

Teraz generalnie sprawa wygląda tak, że wystarczy że na DAX walnie tak korekta z 300-500 pipsów w górę, i facet będzie naprawdę nieźle zarobiony...

Pytanie za 100 punktów brzmi. Czy mamy tutaj do czynienia z głupim hazardzistą, czy to jest jakiś profesjonalny trader który po prostu trzyma minimalną ilość kasy u broka.

Normalnie bym powiedział że koleś jest idiotą, ale mówiąc szczerze wygląda na to, że facet wychodzi z opresji...
Dodatkowe pytanie, skąd "idiota" by wziął luźne 300.000 pln ?
Witam!
Porównaj
pkt. 2 Niezrealizowana strata 9k PLN
pkt. 6 Nadal ma niezrealizowana stratę 57k PLN.

Włączył mu się syndrom Boga: Tłumaczył sobie "Ja nigdy nie tracę" lub coś podobnego.
W każdym razie jego postępowania nie wolno naśladować, chociaż by miał wolne 500k PLN .

Mpapiez

Cichy44 pisze:
Witam!
Porównaj
pkt. 2 Niezrealizowana strata 9k PLN
pkt. 6 Nadal ma niezrealizowana stratę 57k PLN.

Włączył mu się syndrom Boga: Tłumaczył sobie "Ja nigdy nie tracę" lub coś podobnego.
W każdym razie jego postępowania nie wolno naśladować, chociaż by miał wolne 500k PLN .
Tak, ale w międzyczasie zrealizował +45k, więc prawie wyszedł na zero.
W tym momencie jak by gość wszystko zamknął, to by się wybronił i był 20k pln do przodu.

Co do jednego się zgadzam, gość niczego rozsądnego nie zrobił. Więcej szczęścia niż rozsądku.

==========================================================================================

Co do moich wejść, EUR/USD i EUR/CAD zakończyło się TP.
Pozostaje otwarte CAD/JPY.

Mpapiez

No i ten kolega damian: https://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484
o dziwo wybrnął z sytuacji i zarobił 25 000 zł.

250 000 zł wypłacił sobie spowrotem. To tak w ramach ciekawostki.

=================================================================

Co do moich wejść:

1) CAD/JPY zabezpieczony. Generalnie teraz jest w okolicach 2x + 50 pips. Ale potrzymam to jeszcze.

2) Na podbiciu ponowiłem eskę na EUR/CAD. Dziś gram ewidentnie na umocnienie CAD'a i ewentualne osłabienie EUR.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Czesc, a co powiesz na dzisiejszego EDka? mialo ladnie pojsc w dol po danych, ktore w moim mniemaniu byly korzystne dla $. I co? Poszlo w dol, odbilo sie od strefy, ktora przegapilem i galopem do gory po drodze wyrzynyjac pewnie miliony SLi, lacznie z moimi. Znow mam zryta psyche na caly weekend, ze nic nie umiem, nie potrafie, nie nadaje sie do tego itp. itd.

Taki uklad swiecowy, ktory aktualnie jest na ED na D1 to najgorsze dziadostwo, nic z tego nie wynika.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

irmentruda nie rozumiem czego się czepiasz edka reakcja prawidłowa, przynajmniej w mojej ocenie. Nastąpiła piękna dywerygencja przy spadku i wzroście na H1. Pisałem przecież porównywać różne TF między sobą

ODPOWIEDZ