AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

aldona.sss
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: aldona.sss »

I oczywiście czas odpowiedzi na reklamacje to 30 dni, na reklamacje do reklamacji kolejne 30 i tak sprawy ciągną się miesiącami.

Czyżby przez zmianą właściciela na PZU, została przyjęta filozofia rozpatrywania reklamacji? Wszystko odrzucać i czekać na proces?
Dokładnie tak jak piszesz: wszystko odrzucać, lecieć w ciula i mieć klienta w głębokim poważaniu - do czasu aż otrzymają pozew, wtedy dostają kręćka w dupie, prędko zbierają się na specjalnym posiedzeniu zarządu bo jak nie złozą w ciągu 14 dni odp. w sądzie to dostają wyrok zoczny i przegrywają, no więc debatują co tu teraz zrobić z delikwentem i jak wyjść z impasu, bo jak sąd się przyjrzy sprawie, adwokat wyciągnie wszystkie nieprawidłowości to przekręt wyjdzie na światlo dzienne i dopiero będzie nieprzyjemnie :d

no i wtedy składają do sądu jakąś durną odpowiedź na pozew ze oni niby są cacy a wszystko to wina tych niedobrych dostawców płynności i oferują odważnemu szybką ugodę w zamian za zamknięcie pyska i umorzenie sprawy w sądzie :mrgreen:

nie umiesz o swoje walczyć, japy nie wydrzesz, do sądu nie pojdziesz, to będą cie lecieć w ciula i pisać bezczelnie, że "analiza nie wykazała nieprawidłowości" hehheh

oni mają taką zasadę - Polaczek się pooburza, popisze reklamacje, potem powyrzuca swoje żale na forum i zapomni.... a do sądu i tak nie pojdzie po swoje bo nie bedzie mu sie chcialo bo zbyt strachliwy jest....

zastanów się chłopie !

Janusz36
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janusz36 »

Jedna z wielu cech Polaków można dostrzec czytając ten temat. Ja olałem AM uk i gram u aliora i jestem zadowolony poza poślizgami na niekorzysc, na korzysc jesze sie mi nie zdarzyło. Robie wypłate wieczorem i o 12 kasa nastepnego dnia w moim gnnym banku

fqs
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fqs »

Poczekaj. Ciebie tez przekonaja do kultury swojej bankowości.
Działanie platformy jest FATALNE!!!
Ale najgorsze jest coś innego - to TY będziesz temu winien. Przy jednej z ciągłych przerw w działaniu (w momentach publikacji danych notorycznie pokazuje inne dane albo się rozłącza) gdy złożysz reklamację, odpiszą że "przeprowadzona analiza zdarzeń nie wykazala nieprawidlowosci związanych z kwotowaniami przekazanymi do wiadomości klientów poprzez system transakcyjny "
Cóż - Powodzenia!

Janusz36
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janusz36 »

Znam ludzi co chcieliby mieć zawsze rację co do swoich reklamacji a broker ujawnić szczegółów nie może a taka nienawiść wylewana jest bezsensu. Przez ostatnie 2 tyg rozlaczylo mi platformę 3 razy jednego dnia bez danych. Raz to może był nawet mój internet. Jak ktoś zarabiać nie umi to o jedno sł będzie płakał. Mt4 codziennie się rozłacza u różnych brokerów tyle że smsa nie trzeba znowu wpisywać

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

Co to znaczy, że broker nie może ujawnić szczegółów? Bo co go ogranicza?

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Dzialam na tej platformie i nie mam rozlaczen (handluje w godzinach 6 - 18). Podczas danych zlecenia zamykajace wchodza - zarowno tp jak i sl. W swojej kilkuletniej przygodzie z tym brokerem mialem tez reklamacje, czesc byla uznana, czesc nie. Oferta ciagle mi pasuje bo ciezko znaleźć brokera ktory bedzie bankiem, da mi szybka wyplate i waskie spready.

-- 27 sie 2015, 18:38 --
Mirandola pisze:Co to znaczy, że broker nie może ujawnić szczegółów? Bo co go ogranicza?
brokerzy nie moga publicznie wyjawic zadnych informacji o rachunkach klientow, szczegolnie ci bankowi bo to podlega pod knf z tego co wiem

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

O jakich rachunkach klientów mówisz.....przecież nikt nie chce informacji o innych rachunkach niż swój własny.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

mowie o publikowaniu jakichkolwiek informacji w sieci, np na forum... a informacje przeslane indywidualnie to juz zupelnie inna sprawa

fqs
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fqs »

Dziwne, ze najwiecej do powiedzenia maja osoby z "wieloletnim" doswiadczeniem, ale zarejestrowane bardzo niedawno :)
Do wszystkich swietnych traderow z WIELOLETNIM doswiadczeniem na platformie AliorTrader: proszę o podanie kwotowań w interwale sekundowym z dnia 10.06.2015 od godziny 23:00:00 do godziny 23:02:08 na parze AUDCAD. To chyba niewiele dla wyznawcow tej fantastycznej platformy.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Janusz36 pisze:Znam ludzi co chcieliby mieć zawsze rację co do swoich reklamacji a broker ujawnić szczegółów nie może a taka nienawiść wylewana jest bezsensu. Przez ostatnie 2 tyg rozlaczylo mi platformę 3 razy jednego dnia bez danych. Raz to może był nawet mój internet. Jak ktoś zarabiać nie umi to o jedno sł będzie płakał. Mt4 codziennie się rozłacza u różnych brokerów tyle że smsa nie trzeba znowu wpisywać
hehe dobre "Przez ostatnie 2 tyg rozlaczylo mi platformę 3 razy " z kontekstu wynika że 3 razy na 2 tyg to mało :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , więc ja podam inny przykład : przez ostatnie 2 lata rozłączyło mnie 0 razy ( słownie: zero) problem w tym że to nie Aliora platforma a L-max , ale jak ktoś lubi dodatkową adrenalinę i zwiększanie ryzyka o element niepewności z działaniem platformy Aliora , to owszem Alior będzie najlepszym wyborem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

ODPOWIEDZ