AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

fqs pisze:Dziekuje bardzo za fatyge!!! Zdawalem sobie sprawe ze u "normalnych" brokerow wykres wyglada w ten sposob.
Wiem, ze w Dukascopy czy polskim TMS - TP na wysokosci 0.9450 weszloby bez problemu. Od poczatku zalezalo mi na uzmyslowieniu wszystkim rownoleglej rzeczywistosci w Aliorze. Wykres sekundowy wlasnie od tego brokera w czasie 128 sekund mial 3 swiece sekundowe!!!!! Dlatego prosilem o wykres sekundowy z Alior Tradera bo wiedzialem, ze go nie dostane :)
Jeszcze raz dziekuje za wykres z Dukascopy.
W poprzednim poście napisałeś , że w tym czasie nie było notowań u Aliora. To jak ktoś Ci ma je przesłać, skoro ich nie było ? Wiedziałeś, że go nie dostaniesz a jednak o niego prosiłeś? Liczyłeś, że ktos sobie taki wykres stworzy czy jak?
Do czego Ty dążysz? Masz wykres od innych broków to na tej podstawie składaj ponowną reklamację. Reklamacja nieuznana? --olej dziadów i inwestuj u innego broka. Zanam broków co przez kilka dni na wybranej parze walutowej nie podają notowań i mają wszystkich w d.....
Nie ma brokerów idealnych i dlatego polecam mieć konta u kilku.
Mnie też czasami Alior wku.... i przez jakiś czas inwestuje u innego broka.Po jakimś czasie mi przechodzi i wracam bo oprócz całej masy wad ma też swoje zalety.Np. na CFD na polskie akcje inwestuje u opluwanego powszechnie XTB. Znajdz mi lepszego broka do CFD na polskie akcje. Nie oznacza to , że dla kogos kto gra na rynku fx jest dobry-- bo tak nie jest.
Powtarzam raz jeszcze nie ma broka idealnego. Jak ma dobre warunki transakcyjne to znowu kuleją wpłaty i wypłaty itp.
Zarobiłeś i myślisz-- wypłaci nie wypłaci . Czasem lepiej nie zarobić lub mniej zarobić ale móc wypłacić szybko i bezproblemowo.

fqs
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fqs »

O co mi chodzi?
Chciałem nakreślić - moim zdaniem - oczywista sytuację (brak kwotowań), która absolutnie nie powinna się zdarzyć. Zdarzyla się - trudno, przecież nie zyjemy w Mozambiku i od tego są reklamacje. Ale 2 oczywiste reklamacje są odrzucane!!! Bo "(...) przeprowadzona analiza zdarzeń nie wykazala nieprawidlowosci związanych z kwotowaniami przekazanymi do wiadomości klientów poprzez system transakcyjny. (...)",
oraz ze kwotowania innych brokerow nie moga byc podstawa do składania reklamacji.

Jeśli nie zapewnia się kwotowań, to nie prowadzi się danego instrumentu!!!

Inwestujemy ciężko zarobione pieniądze i w państwie cywilizowanym, coś takiego wymaga napiętnowania. O to mi chodziło.

A najbardziej przeraza mnie, ze w obliczu sporu klient-broker, inni klienci staja po stronie brokera i starają się go tłumaczyć lub dyskredytować innego klienta. Myślcie, bo jeśli nic z tym nie będziemy robić, to będzie się powtarzać!

A wszystko w imię Wyższej Kultury Bankowości.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

fqs pisze:O co mi chodzi?
Chciałem nakreślić - moim zdaniem - oczywista sytuację (brak kwotowań), która absolutnie nie powinna się zdarzyć. Zdarzyla się - trudno, przecież nie zyjemy w Mozambiku i od tego są reklamacje. Ale 2 oczywiste reklamacje są odrzucane!!! Bo "(...) przeprowadzona analiza zdarzeń nie wykazala nieprawidlowosci związanych z kwotowaniami przekazanymi do wiadomości klientów poprzez system transakcyjny. (...)",
oraz ze kwotowania innych brokerow nie moga byc podstawa do składania reklamacji.

Jeśli nie zapewnia się kwotowań, to nie prowadzi się danego instrumentu!!!

Inwestujemy ciężko zarobione pieniądze i w państwie cywilizowanym, coś takiego wymaga napiętnowania. O to mi chodziło.

A najbardziej przeraza mnie, ze w obliczu sporu klient-broker, inni klienci staja po stronie brokera i starają się go tłumaczyć lub dyskredytować innego klienta. Myślcie, bo jeśli nic z tym nie będziemy robić, to będzie się powtarzać!

A wszystko w imię Wyższej Kultury Bankowości.
tak jak pisałem . Broker oczywiscie potrafi grać w .... . Składając reklamacje napisz im , że nie było notowań na ich platformie więc skąd wiedzą , że było ok. Składaj reklamację na brak kwotowań a nie na niewłaściwe kwotowania.
Inni brokerzy nie są wykładnią dla nich ale są także niezależne źródła , którymi sie można podeprzeć.Przynajmniej ja jestem po Twojej stronie. Nie będę bronił Aliora bo tak jak napisałem wali w..... i to ostro. Mnie kiedyś za brak notowań w Biurze Maklerskim przez 1 dzień--- tak całą sesję!!!!!!zaproponowali zmniejszenie prowizji o 0,1 punkta-- co spowodowało u mnie atak śmiechu. Efekt--- nie gram u nich na GPW.

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Modyfikacje zlecen

Nieprzeczytany post autor: upfx »

Czy Alior zmienil celowo cos na platformie, czy to tylko u mnie jakis problem z ustawieniami?

Otoz od 2 tygodni nie moge modyfikowac wystawionych zlecen. Dotyczy to liczby lotow i ceny (SL i TP da sie modyfikowac). Wczesniej mozna bylo robic wszystko. Teraz musze anulowac takie zlecenia i wystawiac juz zmodyfikowane ponownie.

Czy ktos grzebal przy platformie? Przyznac sie!!!

-- 04 wrz 2015, 10:24 --

Pytanie do Alior zalogi:
Dlaczego spread na WTI i nie schodzi ponizej 5 pipsow? Oanda oferuje 2.5 pips.
Poluzujcie troche. Czasy sa ciezkie.

soru
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: soru »

Witam, pytanie do DM Alior - czy i jesli tak to kiedy planujecie wdrożyć PT3?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: Modyfikacje zlecen

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
upfx pisze:
Pytanie do Alior zalogi:
Dlaczego spread na WTI i nie schodzi ponizej 5 pipsow? Oanda oferuje 2.5 pips.
Poluzujcie troche. Czasy sa ciezkie.
Spread nie jest zależny od nas. Ze swojej strony nie dodajemy markupów. Takie warunki oferuje nam GAIN Capital i takie warunki przekazujemy Państwu.
soru pisze:Witam, pytanie do DM Alior - czy i jesli tak to kiedy planujecie wdrożyć PT3?

Pozdrawiam
Na razie nie planujemy wdrożenia PT3.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

fqs
Bywalec
Bywalec

Re: Modyfikacje zlecen

Nieprzeczytany post autor: fqs »

BM Alior Bank pisze:
Na razie nie planujemy wdrożenia PT3.
Dla tych "czterech" klientow, ktorzy jeszcze zostali pewnie sie nie oplaca.

:mrgreen: juz mnie to bardziej smieszy niz irytuje - otrzymalem ostatreczna odpowiedz od Alior Banku:
" brak nowych kwotowań dla instrumentu AUD/CAD w analizowanym okresie nie był w ocenie Biura Maklerskiego nieprawidłowością."

Nie wiem jeszcze co z tym zrobie, jedno jest pewne, takiego braku odpowiedzialnosci za biznes, ktory sie prowadzi nie widzialem nawet na pobliskim bazarze.

Szczerze odradzam to cos co chce uchodzic za brokera.

Pozdrawiam

HAS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: HAS »

Witam,

poszukuję brokera i zainteresował mnie Alior ze względu na ECN - co jak sądzę, jest gwarancją, że straty podczas inwestowania są będą wynikać tylko z moich poczynań.
Aby się upewnić czy mam rację, powinienem przeczytać te 400!!! stron wątku. Bardzo bym chciał, jednak nie jest to możliwe, z powodu ilości wolnego czasu jaki mam (około 1,h dziennie przy usypiającym już umyśle:)) ). Czy znajdzie się ktoś, kto ma ochotę streścić, lub podsumować jak się ma sytuacja we wspomnianym przeze mnie wyżej aspekcie w Aliorze?

Będę tylko wdzięczny:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Utrudnień ze strony brokera z dużym prawdopodobieństwem nie uraczysz ale niestety słabym punktem Aliora jest platforma, która co jakiś czas ma problem z połączeniem, co potrafi bardziej przeszkadzać w handlu niż sam broker ;). Wystarczy jak przeczytasz ostatnie 20 stron to będziesz miał podgląd na obecną sytuację. Pozostałe 380 stron to w dużej większości to samo.

Na plus na pewno można zaliczyć możliwość negocjacji prowizji, ekspresowe wpłaty/wypłaty czy bezpieczeństwo środków.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Witam,

według jakiego czasu ustawiona jest platforma(serwer) Aliora? Chodzi według nasaej strefy czasowej?
Jeśli u nas mamy obecnie 21:31 u nich też na m1 świeczka z 21:31 się rysuje?

Pozdrwiam
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ODPOWIEDZ