Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

Harvey pisze:Hej , czy mógłbyś powiedzieć czym się kierowałeś wyznaczając ten dzisiejszy poziom? wynikał on jakoś z fal czy prosty SR którego ja też widziałem?
hej..

nie wiem o który Ci dokładnie poziom chodzi? 1.0932-15 jako wejście czy 1.0890 jako max SL?

poziom na max SL określiłem metodą wolumenu z poprzednich dni gdzie spadki zostały zatrzymane

natomiast poziom w punkt dokładnie który rano zaznaczyłem 1.0931-15 z poziomiem 1.0925 określiłem za pomoca mojej autorskiej metody wyznaczania poziomów do gry...nie patrze na SR na zasadzie swingi czy coś tam

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

oczywiście na tym poziomie 1.0930 otrzymałem wolumenowy sygnał na LONGA...sam poziom to za mało...musi być reakcja rynku który zostawia wielką stopę na poligonie zwanym forex

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

teraz mam zgryz bo mam idealny sygnał wolumenowy na spadki ale jest on przeciw trendowi z d1 czyli LONG...zawsze wtedy nie wiem co robić czy ratowac zysk czy grac na blef sygnału...historycznie bywa różnie ale trend raczej wygrywa dlatego spodziewam się drobnej korekty ewentualnie i dalej L...zostawiamy...jedziemy na pełną figurę!!może 80 pips

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

jeżeli przyjdzie teraz korekta przed dalszym L to nie powinna zejśc poniżej zasady 1 do 4 elliotta którą stosuje czyli zakładając że jesteśmy w przedłużonej trójce która widać właśnie jest piątką...więc teraz 4 fala wyższego rzędu uderzy w wierzchołek 1 fali na poziomie 1.0960...spadek poniżej i wybicie sugeruje raczej zatrzymanie się longa na dłużej...nie wiem może do jutra

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

inwestor2006 pisze:
Harvey pisze:Hej , czy mógłbyś powiedzieć czym się kierowałeś wyznaczając ten dzisiejszy poziom? wynikał on jakoś z fal czy prosty SR którego ja też widziałem?
hej..

nie wiem o który Ci dokładnie poziom chodzi? 1.0932-15 jako wejście czy 1.0890 jako max SL?

poziom na max SL określiłem metodą wolumenu z poprzednich dni gdzie spadki zostały zatrzymane

natomiast poziom w punkt dokładnie który rano zaznaczyłem 1.0931-15 z poziomiem 1.0925 określiłem za pomoca mojej autorskiej metody wyznaczania poziomów do gry...nie patrze na SR na zasadzie swingi czy coś tam

dokladnie o to mi chodzilo, dzieki za odp
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Harvey pisze:
inwestor2006 pisze:
hej..

dokladnie o to mi chodzilo, dzieki za odp

spoko...być może przyjdzie czas gdy zdradzę tutaj jak wyznaczam poziomy a robię to naprawde dobrze co widac już po kilku dniach gdzie zawsze zapisuje swoje przypuszczenia przed tym co zrobi cena a cena później dokładnie to robi to czym napisałem...
a jeśli dalej hejterów nie przekonuje to odpowiadam że mam szklaną kulę i za 100 PLN wpłaty na moje konto chętnie udzielę rekomendacji

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

hmmm...sygnał wolumenowy na S plus pełna piątka w 3 fali póki co to mocny sygnał na korektę 1.0960...oby to była tylko korekta a najlepiej jakby mocno na hurra wybili L to bym zamknął swoją pozycję:D

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

wolumen potwierdził chęć korekty S...póki co pozycja zahedgowana...zobacze co będzie dalej...jeśli na 1.0960 otrzymam ładny sygnał to spuszczę hedga a jeśli nie to po prostu zamknę pozycję z zyskiem 40 pipsów

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

na sygnał krótki wolumenowy plus fale na S zahedgowałem pozycję plus otworzyłem jedną na S na samym szczycie...obie shortowe pozycje spuszcze na poziomie 1.0960 i zostanę z L lub zamkne wszystko...zależy jak będzie leżeć

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

ok... sygnał korekcyjny okazał się trafiony w dziesiątkę...pozycja hedgująca zamknięta na +4 pipsy i pozycja na S zamknięta na + 13 pips z zasamego szczytu sygnału wolumenowego + dopełniona konfiguracja elliotta...

pozostała wyjściowa pozycja na L z głownym trendem którą będę monitorował...zejście jej poniżej 1.0960 spowoduje że raczej ją zamknę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ