Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Arquadel
Bywalec
Bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Arquadel »

Witam,

Mam jakiś dziwny problem z platformą. Dziś gdy musiałem wygenerować nowe Demo, nie jestem w nim w stanie otworzyć swego obszaru roboczego (co robiłem już wielokrotnie bez problemu). Po zalogowaniu pojawia się standardowy układ, następnie importuję swój obszar roboczy wtedy też platforma znika z paska startowego tak jakby program został zamknięty.

Czy ktoś miał kiedykolwiek podobny problem? Czy to wina platformy czy też może Javy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Arquadel pisze: Czy ktoś miał kiedykolwiek podobny problem? Czy to wina platformy czy też może Javy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Witaj,

Przede wszystkim sprawdź czy masz zainstalowaną najnowszą wersję Javy. Potem dla pewności pozostaje jeszcze wyczyszczenie plików Cache. Jeśli to nie pomoże to będziemy myśleć dalej... Sam się z tym jeszcze nie spotkałem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Arquadel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arquadel »

Faktycznie, usunięcie pamięci podręcznej pomogło.

Wielkie dzięki Raposo :)

Pozdrawiam.

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

Witajcie, macie może lukę cenową na wykresie USD/JPY??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

W Dukascpy Bank konto live jest luka na... 1,05 pipsa :). To raczej nie wynik przerwanych kwotowań czy awarii - akurat przy równej godzinie o tyle skoczył tick. U Ciebie to ciut więcej (może przeładowanie wykresu to zrewiduje) ale wtedy były też dane: Philly Fed Manufacturing Index
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

Ok, dzięki za odpowiedź :)

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: houk »

Witam. Wczoraj otworzyłem krótką pozycję na USDTRY. Z czwartku na piątek swap naliczany jest potrójnie (za sobotę, niedzielę też) ale na koncie mam swap=0 z tej pozycji. Pytałem supportu dlaczego to odpowiedzieli, że to z powodu święta w Turcji. Dzisiaj jest w Turcji Święto i swapy na parach z TRY zostały naliczone dzień wcześniej. Wydaje mi się to trochę bez sensu. Czyli jak np. w Polsce jest święto w czwartek to też tak postępują ze swapem? Ciekawe czy jak ktoś miał buy to też mu nie naliczyli. A jak u innych brokerów jest w takich sytuacjach? Pierwszy raz spotkałem się z tym, że broker nie nalicza swap'u bo jest święto i naliczył go dzień wcześniej...
Z góry dzięki za wyjaśnienia

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

houk pisze:Witam. Wczoraj otworzyłem krótką pozycję na USDTRY. Z czwartku na piątek swap naliczany jest potrójnie (za sobotę, niedzielę też) ale na koncie mam swap=0 z tej pozycji. Pytałem supportu dlaczego to odpowiedzieli, że to z powodu święta w Turcji. Dzisiaj jest w Turcji Święto i swapy na parach z TRY zostały naliczone dzień wcześniej. Wydaje mi się to trochę bez sensu. Czyli jak np. w Polsce jest święto w czwartek to też tak postępują ze swapem? Ciekawe czy jak ktoś miał buy to też mu nie naliczyli. A jak u innych brokerów jest w takich sytuacjach? Pierwszy raz spotkałem się z tym, że broker nie nalicza swap'u bo jest święto i naliczył go dzień wcześniej...
Z góry dzięki za wyjaśnienia
Cześć.
Swego czasu również próbowałem rozgryźć swapy w Dukasie. Często mam otwarte pozycje na wielu parach jednocześnie nawet przez kilka tygodni - i miałem z tym niezłą zagwostkę. Podsumowując, należy zwracać uwagę na każde święto w każdym Państwie ... i trzydniowy swap ... i kto wie co jeszcze :(
ja się poddałem licząc na to, że Szwajcarzy wiedzą jak liczą ... :oops:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Swapy są rozliczane standardowo z datą wykonania +2. W związku z tym swap zapłacony za środę jest zawsze potrójny, gdyż jego realne rozliczenie wypada na piątek (naliczany jest za noc z piątku na sobotę, soboty na niedzielę i niedzieli na poniedziałek). Pozostałe swapy będą już naliczone pojedynczo. Podobna zasada obowiązuje nie tylko dla weekendów, lecz również dla dni wolnych, w których nie odbywa się handel na danej parze.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: houk »

raposo pisze:Swapy są rozliczane standardowo z datą wykonania +2. W związku z tym swap zapłacony za środę jest zawsze potrójny, gdyż jego realne rozliczenie wypada na piątek (naliczany jest za noc z piątku na sobotę, soboty na niedzielę i niedzieli na poniedziałek). Pozostałe swapy będą już naliczone pojedynczo. Podobna zasada obowiązuje nie tylko dla weekendów, lecz również dla dni wolnych, w których nie odbywa się handel na danej parze.
Właśnie o to chodzi, że handel na parze USDTRY odbywa się normalnie a swap'a nie naliczyli bo potraktowali ten dzień tak jakby to była np. niedziela, kiedy nie ma handlu. Dlatego o to pytałem...

ODPOWIEDZ