Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Wywalonych wykresów dzień kolejny. Porażka....
Nie przypominam sobie takich problemów gdy miałem konto w Dukascopy Bank. Teraz w Dukascopy Europe oczom wręcz nie wierzę. Co chwila coś się krzaczy. Przecież to debilne ticki i nic poza tym. Co tu się może tak mieszać w danych?
Nie przypominam sobie takich problemów gdy miałem konto w Dukascopy Bank. Teraz w Dukascopy Europe oczom wręcz nie wierzę. Co chwila coś się krzaczy. Przecież to debilne ticki i nic poza tym. Co tu się może tak mieszać w danych?
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Dramat k*rwa. Raposo Namiestniku brokerów, czy obecny stan rzeczy to przejściowe problemy czy może nowy standard?
Trudno nazwać standardem coś, co trwa 2-3 dni. Najprawdopodobniej wprowadzone ostatnio aktualizacje platformy wywołały te błędy. Jeśli ktoś na tym ucierpi to niech robi dokumentację screenami i zapisuje logi, a następnie będzie można złożyć reklamację. Niestety nic więcej na ten moment poradzić nie potrafię - dział IT na pewno nad tym pracuje...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jeżeli macie problemy z wykresami to polecam wyczyścić cache tylko wykresów. Standardowo znajduje się on w C:/użytkownicy/(tutaj nazwa naszego użytkownika)/Local/JForex/Cache i w tym folderze są osobne foldery dla każdej pary. Po prostu je skasujcie
Przy ponownym uruchomieniu powinno być ok (przy pierwszym uruchomieniu może się trochę dłużej wykres wczytywać bo będzie ściągać dane)

4,2 pipsa poślizgu na stop lossie na Eur/Usd... chyba czas rozważyć rozstanie z tą legendarną szwajcarską płynnością.
też kiedyś miałem mega poślizg na Edku ;/ rozpatrują ...ZomG pisze:4,2 pipsa poślizgu na stop lossie na Eur/Usd... chyba czas rozważyć rozstanie z tą legendarną szwajcarską płynnością.
już chyba miesiąc ...
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Skoro bieżąca aktualizacja powoduje takie problemy, to udostępnienie zapowiadanego rok temu jforex 4 delikatnie mówiąc nieprędko?raposo pisze:Trudno nazwać standardem coś, co trwa 2-3 dni. Najprawdopodobniej wprowadzone ostatnio aktualizacje platformy wywołały te błędy. Jeśli ktoś na tym ucierpi to niech robi dokumentację screenami i zapisuje logi, a następnie będzie można złożyć reklamację. Niestety nic więcej na ten moment poradzić nie potrafię - dział IT na pewno nad tym pracuje...

Premiera JForex 4 od dawna jest przekładana. Na pewno jest to po części związane z ciąłgymi aktualizacjami obecnej wersji platformy, które zawierają już część funkcji jakie miały pojawić w 4ce.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dukascopy zdaje sobie sparwe z ostatnich problemow i stara sie je naprawic. To prawda ze problemy wystepuja od kilku dni. Wyczyszczenie cach'u czy tez ponowne zalogowanie sie do platformy nie naprawia problemu.
To z czym ostatnio sobie nie radza a co opisuje powyzej to znikanie wszelkich kresek itp naniesionych na wykres lub tez calkowite znikniecie wykresu a w okienku pozostaje wylacznie tlo.
Wg. mnie za szybko wprowadzili zmiany i teraz za to placa. Kolejna wersja czyli v 4 szybko sie nie pojawi dlatego tez zmiany ktore tam mialy byc wprowadzana sa juz teraz. Mowa chocby o tym nowym zarzadzaniu okienkami z wykresami.
Kolejna rzecz. Jesli ktos zauwaza problemy z wykresami to nie ma na co czekac tylko trzeba od razu kontaktowac sie z supportem.
Kiedys mialem taka sytuacje. Mianowicie cena nie zmieniala sie przez okolo 10 minut, sprawdzilem cene dla instrumentu u innych brokerow a nastepnie to zglosilem. Podziekowali i jako nagrode za informacje zwrocili prowizje od wszystkich tranzakcji za caly miesiac.
To z czym ostatnio sobie nie radza a co opisuje powyzej to znikanie wszelkich kresek itp naniesionych na wykres lub tez calkowite znikniecie wykresu a w okienku pozostaje wylacznie tlo.
Wg. mnie za szybko wprowadzili zmiany i teraz za to placa. Kolejna wersja czyli v 4 szybko sie nie pojawi dlatego tez zmiany ktore tam mialy byc wprowadzana sa juz teraz. Mowa chocby o tym nowym zarzadzaniu okienkami z wykresami.
Kolejna rzecz. Jesli ktos zauwaza problemy z wykresami to nie ma na co czekac tylko trzeba od razu kontaktowac sie z supportem.
Kiedys mialem taka sytuacje. Mianowicie cena nie zmieniala sie przez okolo 10 minut, sprawdzilem cene dla instrumentu u innych brokerow a nastepnie to zglosilem. Podziekowali i jako nagrode za informacje zwrocili prowizje od wszystkich tranzakcji za caly miesiac.
Jest lepiej. Mam natomiast pytanie z innej beczki. Jak wiecie na platformie jforex możemy ustawić sobie dowolny czas serwera. Pytanie brzmi następjąco:
Jaki czas serwera macie ustawiony? Czym to jest spowodowane? Na jakim interwale czasowym gracie?
Dziekuję i pozdrawiam!
Jaki czas serwera macie ustawiony? Czym to jest spowodowane? Na jakim interwale czasowym gracie?
Dziekuję i pozdrawiam!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.