Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Wierny sobie
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Wierny sobie »

Pytanko ;) Mam laptopa na którym nie moge nic zainstalować ( firmowy ) ale chce mieć wglad co sie dzieje na rynku i interweniować w momencie jak coś nie pójdzie po mysli. Która platforma będzie najlepsza ? Nie mam zablokowanych stron na które moge wchodzić. Czasami również biore go do domu i również bym chciał rozrysowywać wszystkie linie, ustawić oscylator itd. Bardzo dziekuje za pomoc. Udanego weekendu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

houk pisze: Właśnie o to chodzi, że handel na parze USDTRY odbywa się normalnie a swap'a nie naliczyli bo potraktowali ten dzień tak jakby to była np. niedziela, kiedy nie ma handlu. Dlatego o to pytałem...
Spróbuję jeszcze się czegoś dowiedzieć jutro z rana.
Wierny sobie pisze:Mam laptopa na którym nie moge nic zainstalować ( firmowy ) ale chce mieć wglad co sie dzieje na rynku i interweniować w momencie jak coś nie pójdzie po mysli. Która platforma będzie najlepsza ?
Jeśli nie możesz nic instalować, w tym Javy, to pozostaje Ci tylko platforma Web:
https://www.dukascopy.com/swiss/english ... on/?c3#Web
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Witam,

Czy komuś jeszcze zrobiła się dzisiaj taka przerwa w notowaniach jak widać w załączniku, czy tylko ja tak mam?

Pomyślności
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RAY of Sunshine pisze:Witam,

Czy komuś jeszcze zrobiła się dzisiaj taka przerwa w notowaniach jak widać w załączniku, czy tylko ja tak mam?

Pomyślności
Tak, też mam taką dziurę w Banku. Zapewne jakaś awaria, pewnie niebawem skorygują wykres, a jeśli ktoś na tym ucierpiał to oczywiście przysługuje mu prawo do reklamacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Dzięki za potwierdzenie. Aktualizowałem javę i w międzyczasie to się stało. Teraz wiem, ze to nie wina mojego sprzętu.

Pozdrawiam
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbisow »

chyba maja jaka awarie , na demo dziwne rzeczy pokazuje na wykresie EUR/USD

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Ja mam na wykresach dziurę od... 1. lipca. Nowe świeczki się ładują, ale po przeładowaniu wykresu znikają.
Trudno, poćwiczę blind trading ;)

Pytanie: czy Dukascopy ściga debety czy może gwarantuje ich anulowanie (nie mam, nie planuję, ale chciałbym wiedzieć)? Może z wyjątkiem weekendowych, bo to mogłoby prowadzić do nadużyć.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

ZomG pisze:Ja mam na wykresach dziurę od... 1. lipca. Nowe świeczki się ładują, ale po przeładowaniu wykresu znikają.
Trudno, poćwiczę blind trading ;)

Pytanie: czy Dukascopy ściga debety czy może gwarantuje ich anulowanie (nie mam, nie planuję, ale chciałbym wiedzieć)? Może z wyjątkiem weekendowych, bo to mogłoby prowadzić do nadużyć.
To ECN więc zapomnij o anulowaniu debetu :P
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ZomG pisze: Pytanie: czy Dukascopy ściga debety czy może gwarantuje ich anulowanie (nie mam, nie planuję, ale chciałbym wiedzieć)? Może z wyjątkiem weekendowych, bo to mogłoby prowadzić do nadużyć.
Dukascopy nie kasuje debetów i teoretycznie trzeba je uregulować ale w praktyce ich zabezpieczenia przed takimi zjawiskami są wyjątkowo skuteczne i trzeba się naprawdę postarać żeby je zaliczyć. Po 15 stycznia (akcja SNB) w ramach wyjątku anulowali debety z racji, że sytuacja była ekstremalna. Tyle, że było ich stosunkowo niewiele więc broker zbytnio tego nie odczuł ;).
Luki weekendowe nie są straszne, bo w piątek pod koniec handlu obniżany jest lewar o ok. 1/3.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

beplus
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: beplus »

Dzisiaj mamy ciąg dalszy wczorajszych problemów z JForex.
Utrata wszystkich danych na wykresach. Brak możliwości zalogowania się do systemu. Potem ciągłe rozłączanie się platformy.
Blind trading przy otwartych pozycjach nie jest zbyt przyjemnym zajęciem;)

ODPOWIEDZ