Dukascopy - ECN
-
- Stały bywalec
Re: Dukascopy - ECN
Pytanko
Mam laptopa na którym nie moge nic zainstalować ( firmowy ) ale chce mieć wglad co sie dzieje na rynku i interweniować w momencie jak coś nie pójdzie po mysli. Która platforma będzie najlepsza ? Nie mam zablokowanych stron na które moge wchodzić. Czasami również biore go do domu i również bym chciał rozrysowywać wszystkie linie, ustawić oscylator itd. Bardzo dziekuje za pomoc. Udanego weekendu

Spróbuję jeszcze się czegoś dowiedzieć jutro z rana.houk pisze: Właśnie o to chodzi, że handel na parze USDTRY odbywa się normalnie a swap'a nie naliczyli bo potraktowali ten dzień tak jakby to była np. niedziela, kiedy nie ma handlu. Dlatego o to pytałem...
Jeśli nie możesz nic instalować, w tym Javy, to pozostaje Ci tylko platforma Web:Wierny sobie pisze:Mam laptopa na którym nie moge nic zainstalować ( firmowy ) ale chce mieć wglad co sie dzieje na rynku i interweniować w momencie jak coś nie pójdzie po mysli. Która platforma będzie najlepsza ?
https://www.dukascopy.com/swiss/english ... on/?c3#Web
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Witam,
Czy komuś jeszcze zrobiła się dzisiaj taka przerwa w notowaniach jak widać w załączniku, czy tylko ja tak mam?
Pomyślności
Czy komuś jeszcze zrobiła się dzisiaj taka przerwa w notowaniach jak widać w załączniku, czy tylko ja tak mam?
Pomyślności
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Tak, też mam taką dziurę w Banku. Zapewne jakaś awaria, pewnie niebawem skorygują wykres, a jeśli ktoś na tym ucierpiał to oczywiście przysługuje mu prawo do reklamacji.RAY of Sunshine pisze:Witam,
Pomyślności
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Dzięki za potwierdzenie. Aktualizowałem javę i w międzyczasie to się stało. Teraz wiem, ze to nie wina mojego sprzętu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
chyba maja jaka awarie , na demo dziwne rzeczy pokazuje na wykresie EUR/USD
Ja mam na wykresach dziurę od... 1. lipca. Nowe świeczki się ładują, ale po przeładowaniu wykresu znikają.
Trudno, poćwiczę blind trading
Pytanie: czy Dukascopy ściga debety czy może gwarantuje ich anulowanie (nie mam, nie planuję, ale chciałbym wiedzieć)? Może z wyjątkiem weekendowych, bo to mogłoby prowadzić do nadużyć.

Pytanie: czy Dukascopy ściga debety czy może gwarantuje ich anulowanie (nie mam, nie planuję, ale chciałbym wiedzieć)? Może z wyjątkiem weekendowych, bo to mogłoby prowadzić do nadużyć.
To ECN więc zapomnij o anulowaniu debetuZomG pisze:Ja mam na wykresach dziurę od... 1. lipca. Nowe świeczki się ładują, ale po przeładowaniu wykresu znikają.

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Dukascopy nie kasuje debetów i teoretycznie trzeba je uregulować ale w praktyce ich zabezpieczenia przed takimi zjawiskami są wyjątkowo skuteczne i trzeba się naprawdę postarać żeby je zaliczyć. Po 15 stycznia (akcja SNB) w ramach wyjątku anulowali debety z racji, że sytuacja była ekstremalna. Tyle, że było ich stosunkowo niewiele więc broker zbytnio tego nie odczułZomG pisze: Pytanie: czy Dukascopy ściga debety czy może gwarantuje ich anulowanie (nie mam, nie planuję, ale chciałbym wiedzieć)? Może z wyjątkiem weekendowych, bo to mogłoby prowadzić do nadużyć.

Luki weekendowe nie są straszne, bo w piątek pod koniec handlu obniżany jest lewar o ok. 1/3.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzisiaj mamy ciąg dalszy wczorajszych problemów z JForex.
Utrata wszystkich danych na wykresach. Brak możliwości zalogowania się do systemu. Potem ciągłe rozłączanie się platformy.
Blind trading przy otwartych pozycjach nie jest zbyt przyjemnym zajęciem;)
Utrata wszystkich danych na wykresach. Brak możliwości zalogowania się do systemu. Potem ciągłe rozłączanie się platformy.
Blind trading przy otwartych pozycjach nie jest zbyt przyjemnym zajęciem;)