DayTrading: Piątek 10.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 lip 2015, 00:00

Wzrost
17
59%
Bez zmian
5
17%
Spadek
7
24%

Liczba głosów: 29

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.07.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

Tutaj http://www.ig.com/uk/ig-indices/sunday-germany-30 . Do tej pory pokrywało się z prawdziwymi otwarciami. Oczywiście dzisiaj jeszcze mogą mocno poczarować i otworzą się na plus, ale szczerze w to wątpię.
uciekinier pisze: Będą się bawić tą Grecją do końca lipca a może nawet do końca sierpnia i dax będzie chodził po 500 -800 pkt oczywiście nie dziennie , ale generalnie niżej niż 10 500 -10 600 nie zejdzie . Finał będzie taki że się dogadają bo nikt nie weźmie odpowiedzialności za skutki grexitu i nie chodzi tylko o skutki ekonomiczne bo te można by zniwelować np, zwiększeniem QE czy pomocą rządów narodowych dla zagrożonych banków ( czyt. zaangażowanych w greckie obligi) . Ale nikt nie przewidzi skutków POLITYCZNYCH. Trzeba pamiętać że :
Grecja to nie tylko UE ale i NATO i to w dość strategicznym regionie bliskość : ISIS , bliski wschód , afryka północna. Putin chętnie by przygarnął taki kąsek i wcale nie jest to fantastyka jeśli weźmiemy pod uwagę powojenną historie Grecji.
Kolejna sprawa na jesieni mamy wybory w Hiszpanii a tam odpowiednik Greckiej Syrizy rośnie w siłę wyjście Grecji z € zwiększy szansę na wygraną Podemosu w Hiszpanii a Hiszpania to już nie taka popierdułka jak Grecja no i ostatnia rzecz kłopoty UE i zamęt to woda na młyn zwolenników Brexitu bo kto by chciał być w Unii która ma same problemy.
Wszystko to równałoby się de facto rozpadowi UE lub co najmniej € .
Nikt przy zdrowych zmysłach na to nie pozwoli. Merkel bo Niemcy stracą pozycję jako mocarstwo gospodarcze, małe państwa typu Belgia, Holandia ? Nie, bo ich głos już zupełnie przestanie się liczyć gdziekolwiek. Estonia, Łotwa, Litwa ? Tym bardziej nie , bo zakusy pana Putina w tym regionie Europy są olbrzymie .
Więc EU będzie płakać i płacić i utrzymywać Grecję licząc na cud że nieroby zabiorą się za rzetelną pracę i reformy swojego państwa.
Mam podobny pogląd na sprawę. Wiadomo, co UE musi zrobić, ale w tej całej układance jest przynajmniej 10 rządów, gdzie górę mogą wziąć interesy partyjne, a nie całej Unii. Akurat w PL Tusk zawsze robił to, co Niemcy kazali, ale w innych krajach już tak nie jest. Szczególnie w tych, gdzie mówi się o głębokich reformach UE.

Merkel też ma problem, bo zwykłym Niemcom nie podoba się pomaganie Grecji. Już nieraz mówiono, że Putin ma sporo agentów w UE. Teraz może ich wykorzystać do siania zamętu.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

acha, czyli szczyt odwołany
indeksy w dół nadal... edek pewnie też w dół
ja pierdykam.....
Atlanticos - to przez Ciebie :mrgreen: :d :564:

i jeszcze k**** usd/pln poleci na te 4.02, może nawet 4.10. Nie moge normalnie.

a już od lutego mniej więcej mam taką wizję na CHF/PLN piękną z targetem na 3.50 (!) (wbrew temu co pisze CUGAN o 5-7 PLN za chf)
F0 szczyt
F100 - zawieszone na poziomie 4.20 (ultra ważny IMHO poziom dla CHF/PLN) - jakoś po 15tym stycznia wtedy na to wpadłem. I żeby było śmieszniej to jak dzisiaj zobaczyłem wykres, że cena odbiła od Fibo 161 w dół to wymiękłem :p :d
Bo w ogóle od miesiąca nie obserwowałem chf/pln
Sami zobaczcie.

Z ciekawości kto by się pokusił o prognoze dla chf/pln? Nie mam tam żadnej pozycji, więce na luźno. Może Żaba?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2015, 10:51 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

highend pisze:acha, czyli szczyt odwołany
.
nic nie jest odwołane i nic nie jest postanowione zabawa trwa na całego
Ministrowie finansów państw eurolandu mają powrócić do stołu negocjacyjnego w niedzielę o godz. 11. Kilka godzin później w Brukseli ma się odbyć nadzwyczajny szczyt państw strefy euro i całej UE.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

pik
Pasjonat
Pasjonat

uciekinier pisze:
.
Ministrowie finansów państw eurolandu mają powrócić do stołu negocjacyjnego w niedzielę o godz. 11. Kilka godzin później w Brukseli ma się odbyć nadzwyczajny szczyt państw strefy euro i całej UE.

Wydaje mi się, że mają się tylko spotkać ministrowie i przedstawiciele Strefy Euro, reszta UE ma wolne.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 56403.html

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

uciekinier pisze:
.
a to?

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/ue/tus ... any/4rwsnr

aaa... oni sami nie wiedzą czego chcą ;)
LOL
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

sory, wszystko za szybko się dzieje :)
I have cancelled #EUCO today. #EuroSummit to start at 16h and last until we conclude talks on #Greece
Jak poinformował Tuska na Twitterze, zamiast tego o 16.00 odbędzie szczyt przywódców strefy euro. Ma on potrwać aż do zakończenia negocjacji w sprawie zgody na nowy program pomocy dla Grecji.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

uciekinier pisze:[Kolejna sprawa na jesieni mamy wybory w Hiszpanii a tam odpowiednik Greckiej Syrizy rośnie w siłę wyjście Grecji z € zwiększy szansę na wygraną Podemosu w Hiszpanii a Hiszpania to już nie taka popierdułka jak Grecja
Może na stole jest taka opcja, że Grecja ma być przykładem tego, jak kończy się opuszczenie strefy euro. Bo, że przez 2 - 3 lata będzie tragedia, to chyba nikt nie ma wątpliwości. Co będzie potem, to już inna sprawa.Te 2-3 lata wystarczą jednak do tego, żeby skutecznie wystraszyć wyborców w innych krajach na głosowanie na partie typu Syriza czy Podemos.
highend pisze:F0 szczyt
F100 - zawieszone na poziomie 4.20 (ultra ważny IMHO poziom dla CHF/PLN) - jakoś po 15tym stycznia wtedy na to wpadłem. I żeby było śmieszniej to jak dzisiaj zobaczyłem wykres, że cena odbiła od Fibo 161 w dół to wymiękłem :p :d
Czyli nie ciągniesz od szczytu do dołka, tylko interesuje cię złapanie jak najwięcej odbić na liniach fibo ?
Czyli na początku wyrysowałeś to tak:
F0 - szczyt na 4,41
F268 - wsparcie na 3,85
F423 - szczyty na 3,49
i na podstawie tak wyrysowanego wykresu zaliczyłeś odbicie od oporu na F161. Dobrze myślę ?

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Co do DAX-a to tak jak pisałem wcześniej:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p774044

Teraz wydaje mi się, że odbiją jeszcze do góry na 100-200pkt i jednak powrót do kanału spadkowego. Zobaczymy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Zolo pisze:Co do DAX-a to tak jak pisałem wcześniej:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p774044

Teraz wydaje mi się, że odbiją jeszcze do góry na 100-200pkt i jednak powrót do kanału spadkowego. Zobaczymy :)
Teoretycznie S na DAX jest teraz bezpieczne (potencjalne odbicie nie będzie tak wysokie, jak spadek) Ja przymierzam się do otwarcia większej pozycji i zostawienia jej przynajmniej do zjechania na poziom 10 700, ale na razie trzeba czekać do otwarcia, bo nie wiadomo, jakie poziomy zobaczymy w poniedziałek rano. W nocy może być -200, a rano okaże się, że jest jakieś tam porozumienie i +200. Tak, czy inaczej zamierzam się trzymać tego kanału, pod warunkiem, że na początku z niego nie wyjdą ;-)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

indeksy w dół nadal... edek pewnie też w dół
ja pierdykam.....
Atlanticos - to przez Ciebie :mrgreen: :d :564:
jeszcze pare dni pokreca sie jak pierdy... a potem Finlandia wszystko zalatwi bo nie dopusci do rozpadu koalicji na własnym podwórku kosztem Grecji IMO... bedzie czasowe wyjscie ze strefy euro ( z UE nie wyjda) tyle, że.... jak Grecy wyjda i cos sie u nich by poprawiło przez te 5 lat to ciekawe jak ich zmusza do ponownego wprowadzenia euro :)
Ostatnio zmieniony 12 lip 2015, 13:38 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany