DayTrading: Czwartek 02.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 lip 2015, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
5
15%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 02.07.2015

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

DAX - jak przebijemy 11109,4 (pukaliśmy w niego sporo) to kolejny poziom 11135,8
to poziomy ganna z dzisiaj - sprawdzały się

na nasdq podoba sytuacja tyle, że pukamy w poziom wsparcia - patrząc obok na 15m wykres - jak puści to spokojnie lke można
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

shogomad pisze:
flogopit2 pisze:wracając do tematu ciekaw jestem czy będzie odbicie na indexach czy stop i jutro pogłębianie
Dax niby sie przebił przez to fibo, ale tak bez przekonania i impetu. Pozatym jak by mierzyć z innego miejsca to jeszcze walczy na wsparciu. Do tego dopiero połowa TP dość silnego harmonika. Jak jutro rano będzie spore momentum to z domykania luki mogą być na razie nici
Na moje krzywe oko :roll: na Daxie wykończyliśmy falę c korekty w fali 2 lub 4 (nie miałem czasu przyglądać sie dokładnie), a to by oznaczało, że jutro powinniśmy zalecieć w okolicę 11280 albo i wyzej robiąc trójkę lub piątkę :D

A potem referendum i BUM ABC :)
Ostatnio zmieniony 02 lip 2015, 20:57 przez xhDog, łącznie zmieniany 1 raz.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

i dalej to samo na nasdq - puknelismy w ten cholerny poziom i zjazd, ale może do 3, 4 razy sztuka :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

flogopit2 pisze:
a skąd wiadomo, że stracił ?
może zlikwidował rachunek
ni i pytanie: co to znaczy zarobić w głupi sposób ? a jaki to mądry sposób ? czy zarabianie nawet przez fuks jak w totka to idiotyzm ? no bez jaj. Rozumiem, że niektórzy jajogłowi stąd mogą sobie pluć w brody, że tyle nie zarobili w ciągu xlat a tu goś pyknał w ciągu kilku dni ... ale cóż z tego ? każdy orze jak może
Wiadomo że stracił, bo google cache złapał historię.
Zostało chyba 777 zł.

Ryzykowanie całego depo to bardzo głupi sposób, bo daje pozorne złudzenie że się panuje nad tym co robi i że się ma super umiejętności.

Twoje "bystre" wywody miałby sens, gdyby on te pieniądze miał. Ale ich nie ma, bo stracił.
Dokładnie w taki sam sposób jak je zarobił.
Niestety tego się nie zrozumie, jak się samemu zarobku budowanego przez dłuższy okres czasu nie przepierdzili w 1 dzień. Podejrzewam że wielu z nas przez to przeszło.

Konto było podpisane jako real. Ja mam tylko nadzieje, że Bless ma racje i to faktycznie konto demo było, bo inaczej cholernie żal mi gościa.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

dlaczego "bystre" ? :) zwykłe pytania. Patrząc na transakcje z kilku ostatnich dni to koleś trzymał się raczej pewnych zasad - były sl i spadek nie większy niż 10% - ciekawe czy jednak zadziałał chciwość, która u mnie robi burdel :)

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Tak z ciekawości, jaki macie spread na NASDAQ i S&P, coś mi się wydaje że mój brok, nie należy do tych którzy mają najniższe.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

w AM jest 7 na nasdaq

-- Dodano: 02 lip 2015, 21:48 --
a swoją drogą to o ktorej dzisiaj konczą indeksy usa i czy jutro chulają ?

-- Dodano: 02 lip 2015, 21:56 --

poszła rakieta na nasdq :)

-- Dodano: 02 lip 2015, 22:12 --

ciekawe dlaczego w stopce wzrost miesięczny wygląda tak idiotycznie ?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

flogopit2 pisze: -- Dodano: 02 lip 2015, 22:12 --

ciekawe dlaczego w stopce wzrost miesięczny wygląda tak idiotycznie ?
Bo się dopiero miesiąc zaczał. Procent składany się kłania.
Wykręciłeś kosmiczny wynik dzisiaj, to fxbook zakłada, że takie wyniki będziesz miał codziennie...
Czyli codziennie startowe depo powiększy kilkukrotnie...'

Za kilka dni to spadnie.

Jak ci się uda, to DAX faktycznie poleci do góry także nieźle zarobisz, chyba że puszczą rano jeszcze szpile w dół na czyściocha i wrócisz skąd przyszedłeś.

Ps. Teraz już wiem czemu tak się dziwiłeś wcześniej :) - po prostu sam uprawiasz ten sam typ tradingu. ALL-in i niech sie dzieje co chce.

Ps2. Nie życze ci źle, ale przy tym poziome ryzyka, wszyscy wiemy jak to się skończy, i Ty podświadomie też to wiesz.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

hehe to nie tak - już wcześniej pisałem ile straciłem :) i podchodzę do tego lajtowo.
konto zrobiłem po to aby sprawdzić ile można zrobić w ciągu miesiąca przy takim ryzyku.
dla wyjaśnienia: stosuję poziomy z kwadratu ganna + harmoniczne i fibo - tyle.
Wszystko jest na podglądzie i moża codziennie podglądać, aby pozniej nie było posądzania o bajkopisarstwo :)

Zablokowany