Maflow-fibo - Day trading eur/usd...
Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...
Trójkąt na edku wybił dołem
...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Indeks USD nie pokazuję żeby dolar miał się umacniać... a generalnie też widziałbym zjazd na edku. Dla mnie to są sprzeczne sygnały i czekam aż coś się wyklaruje.
Na daxsie masz ryzyko nawet większe niż spore, bo jak by nie patrzeć rynek zrobił LL, a to nie jest zapowiedz wielkich wzrostów tylko spadku. Osobiście dopiero po takiej sesji jak wczoraj szukałbym na dole ewentualnych Longów, (ewentualnych bo) pokazał się popyt, ale nie wiadomo czy obecny trend spadkowy go nie przebije a z tego co udało Ci się ustrzelić uciekłbym po zbudowaniu się świecy momentum.
Miejsce na wzrosty są, ale nie wieklie 200 pips jakieś od high wczorajszej świecy.
Platformy lepiej nie zostawiaj, bo niebawem usłyszymy o Greckim bankrucie i decyzje gorąco wyczekiwaną z USA o stopach %. Te dwa tematy mogą wywalić wszystko.
Te zagranie na daxie jest świetnym przykładem na to, jak ktoś zdyscyplinowany z czasem ma swój złoty strzał
Byleś umiał pozbyć się w odpowiednim momencie chciwości, bo tam może zrujnować wszystko
Taka moja łopinia
Pozdrawiam i powodzenia.
Na daxsie masz ryzyko nawet większe niż spore, bo jak by nie patrzeć rynek zrobił LL, a to nie jest zapowiedz wielkich wzrostów tylko spadku. Osobiście dopiero po takiej sesji jak wczoraj szukałbym na dole ewentualnych Longów, (ewentualnych bo) pokazał się popyt, ale nie wiadomo czy obecny trend spadkowy go nie przebije a z tego co udało Ci się ustrzelić uciekłbym po zbudowaniu się świecy momentum.
Miejsce na wzrosty są, ale nie wieklie 200 pips jakieś od high wczorajszej świecy.
Platformy lepiej nie zostawiaj, bo niebawem usłyszymy o Greckim bankrucie i decyzje gorąco wyczekiwaną z USA o stopach %. Te dwa tematy mogą wywalić wszystko.
Te zagranie na daxie jest świetnym przykładem na to, jak ktoś zdyscyplinowany z czasem ma swój złoty strzał

Byleś umiał pozbyć się w odpowiednim momencie chciwości, bo tam może zrujnować wszystko

Taka moja łopinia

Pozdrawiam i powodzenia.
Dzięki za radę, ale tak jak wczoraj pisałem, dla mnie rejon 11200-11225 dziś był nie do przejścia i się nic nie pomyliłem.
Na DAX'ie wybiła flaga do góry i najwcześniej o zamknięciu z ręki będe myślał w okolicach 11800, a póki co po prostu przesuwam SL na kolejne poziomy
.
Edek już prawie zaliczy TP
,
DAX już mi dał mi ponad 100% w tym miesiącu, na tej wartości są aktualnie stop lossy.
Ten trade to naprawdę złoty strzał był
.
Na DAX'ie wybiła flaga do góry i najwcześniej o zamknięciu z ręki będe myślał w okolicach 11800, a póki co po prostu przesuwam SL na kolejne poziomy

Edek już prawie zaliczy TP

DAX już mi dał mi ponad 100% w tym miesiącu, na tej wartości są aktualnie stop lossy.
Ten trade to naprawdę złoty strzał był

Na fx zdarzają się i szczęśliwe transakcje i te wyjątkowo pechowe. Pozwoliłeś tej szczęśliwej wejść w duże profity. Nie zachłysnij się tylko tym i pomyśl dokładnie w tym czasie jak prowadzić daxa by dać się wyrzucić z tej transakcji jak najpóźniej i jak najmniej profitu przy tym oddać.
Mniej jak widać = więcej.
Przestudiuj sobie potem - co się faktycznie stało, że siedzisz w tym daxie. Czy to było w zupełności szczęście czy może oddaliłeś perspektywę i zauważyłeś świetną okazję ?
Przestudiuj sobie potem - co się faktycznie stało, że siedzisz w tym daxie. Czy to było w zupełności szczęście czy może oddaliłeś perspektywę i zauważyłeś świetną okazję ?
fx-forum
Złoty strzał, to bardziej metafora tego, że taki zwrot z tej piramidy się zrobił, niż to że to przypadek.MkubuxK pisze:Na fx zdarzają się i szczęśliwe transakcje i te wyjątkowo pechowe. Pozwoliłeś tej szczęśliwej wejść w duże profity. Nie zachłysnij się tylko tym i pomyśl dokładnie w tym czasie jak prowadzić daxa by dać się wyrzucić z tej transakcji jak najpóźniej i jak najmniej profitu przy tym oddać.
Co do wejścia na DAX, przypadek to nie był, już 2 dni temu pisałem, że DAX jest chyba właśnie w dołku.
Przy okazji poczytałem parę opinii "analityków" daxowych i wszyscy oni wieszczyli gwałtowne spadki po przekroczeniu 11000. Ja sobie pomyślałem wtedy - a taaaaaaaki hooy - pewnie wypuścili fake-out'a żeby gawedź pozbierać.
Moja metoda zakłada szukanie reakcji na okrągłych poziomach "25" i "75". Jak zobaczyłem odbicie na 10875, a potem Higher-Low na 10925 to już byłem w miare upewniony że to punkt zwrotu.
Na ten moment zakładam 11275-11300 jako poziom nieprzebijalny. Także powolutku będę przesuwać SL co jakiś istotny poziom. Każdy z nas wie, że prowadzenie pozycji jest niezwykle trudne, bo każdy chce wydusić jak najwięcej.
Zobaczymy co z tego wyjdzie

Jak poprowadzisz to ładnie po dołkach to wydusisz cytrynke jak ta lala. Poza tym... nawet jak Cię wytną to przecież wejdziesz jeszcze raz... Po to są korekty, aby się podczepiać i kto jak kto ale Ty podczepiony będziesz 

O łał
- od dziś jestem nowoczesny.
Właśnie odkryłem twittera...
Łatwiej szukać punktu widzenia innych ludzi
- a tutaj znalazłem taki zbieżny z moim.
http://tc.md.it-finance.com/ProRealTime ... re_twitter

Właśnie odkryłem twittera...
Łatwiej szukać punktu widzenia innych ludzi

http://tc.md.it-finance.com/ProRealTime ... re_twitter
Ładna piramida na DAX. Jednak mam nadzieje, że bierzesz pod uwagę również wariant spadkowy tzn. obecnie cena znajduję się na tygodniowym i dziennym oporze. Przebicie tej strefy dopiero potwierdza Twój wariant wzrostowy.
Zamierzasz jeszcze dokładać pozycje?
Każdy widzi inaczej, ja tą strefe co ty namalowaleś widze właśnie niżej.Kerad pisze:Ładna piramida na DAX. Jednak mam nadzieje, że bierzesz pod uwagę również wariant spadkowy tzn. obecnie cena znajduję się na tygodniowym i dziennym oporze. Przebicie tej strefy dopiero potwierdza Twój wariant wzrostowy.
Ja oczywiście biorę pod uwagę cały czas, że to może runąć w dół.
Jeżeli chodzi o pozycje - nie mam zamiaru już nic dokładać - moim zdaniem trochę to już zbyt ryzykowne.
Musieliby pójść sporo wyżej i wtedy na jakiejś korekcie zabezpieczając większy zysk, mógłbym próbować dobudowywać. Optymistycznie zakładam przynajmniej jeszcze 500 pipsów w góre i chciałbym bacznie obserwować, czy strefa 11875-11925 zostanie przebita. Ale to jest wersja bardzo optymistyczna.
Ps. Za godzine będzie moim zdaniem klarowniej jaki jest kierunek. Jeżeli dane z USA zepchają edka w dół, to DAX powinien wystrzelić do góry.
Kolejne wejście na edku.
Celowałem w Target 2, ale dla bezpieczenstwa TP pod okrąglakiem.
Celowałem w Target 2, ale dla bezpieczenstwa TP pod okrąglakiem.