FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

cytrynek pisze:
andrzej-sk pisze:A jam mam pytanie z innej beczki do grajacych na cTraderze. Czy zdarzyło się Wam , że na polskich parach tj. USD/PLN czy CHF/PLN gdzie cTrader pokazuje bardzo dobre spready to przy transakcji widać, że FXPro nas robi w banbuko. Przykładowo przy bardzo spokojnym rynku puszczam zlecenie które wchodzi po kursie ok 10 pipsów róznym od tego co pokazuje cTrader. Przy zamknieciu jest ok. dzieje sie to tylko przy otwarciu na tych 2 parach walutowych. dodam tylko, że kurs nie wachnął sie akurat w tej chwili. Czasem jest tak , że rynek prawie stoi a na tych parach tak sie dzieje.
Sprawdzę temat jak tylko będę miał aktywne konto ;)
Dziwnym zbiegiem okoliczności na tych 2 parach FXPro ma prawie zawsze najlepszy (teoretycznie) spread na rynku forex. Czyzby błąd techniczny czy celowe zagranie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

andrzej-sk pisze: Dziwnym zbiegiem okoliczności na tych 2 parach FXPro ma prawie zawsze najlepszy (teoretycznie) spread na rynku forex. Czyzby błąd techniczny czy celowe zagranie.
Bardziej obstawiałbym słabą płynność ale kto wie...
Ręce opadają niestety....
Otworzyłem konto w środę przed południem. Przesłałem niezbędne dokumenty, wpłaciłem testowo 100 PLN i napisałem do opiekuna, że ze swojej strony zrealizowałem co trzeba i czekam na aktywację (zależało mi na przetestowaniu konta REAL na dzisiejszych danych). Opiekun bardzo ładnie podziękował mi za informację.

W czwartek przed południem otrzymałem mejla, że nie przesłałem wymaganych dokumentów... Pomyślałem trudno. Zapewne problemy techniczne. Przesłałem dokumenty ponownie z poziomu konta oraz dodatkowo na e-mail licząc, że teraz wszystko będzie OK i... uzbroiłem się w cierpliwość.
Oj to trzeba było otwierać przez Forex Club i pisać od razu do mnie ;). Na pewno byłaby szansa na przyspieszenie tego procesu ;). Przede wszystkim, rzadko kiedy brokerzy akceptują potwierdzenia adresu w formie elektronicznej. Zazwyczaj wymagają skanu jakiegoś dokumentu wystawionego oficjalnie w placówce lub wysłanego pocztą. Czasem się uda z elektronicznym, a czasem nie. FxPro nie jest tu wyjątkiem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:
andrzej-sk pisze: Dziwnym zbiegiem okoliczności na tych 2 parach FXPro ma prawie zawsze najlepszy (teoretycznie) spread na rynku forex. Czyzby błąd techniczny czy celowe zagranie.
Bardziej obstawiałbym słabą płynność ale kto wie...
Ręce opadają niestety....
Otworzyłem konto w środę przed południem. Przesłałem niezbędne dokumenty, wpłaciłem testowo 100 PLN i napisałem do opiekuna, że ze swojej strony zrealizowałem co trzeba i czekam na aktywację (zależało mi na przetestowaniu konta REAL na dzisiejszych danych). Opiekun bardzo ładnie podziękował mi za informację.

W czwartek przed południem otrzymałem mejla, że nie przesłałem wymaganych dokumentów... Pomyślałem trudno. Zapewne problemy techniczne. Przesłałem dokumenty ponownie z poziomu konta oraz dodatkowo na e-mail licząc, że teraz wszystko będzie OK i... uzbroiłem się w cierpliwość.
Oj to trzeba było otwierać przez Forex Club i pisać od razu do mnie ;). Na pewno byłaby szansa na przyspieszenie tego procesu ;). Przede wszystkim, rzadko kiedy brokerzy akceptują potwierdzenia adresu w formie elektronicznej. Zazwyczaj wymagają skanu jakiegoś dokumentu wystawionego oficjalnie w placówce lub wysłanego pocztą. Czasem się uda z elektronicznym, a czasem nie. FxPro nie jest tu wyjątkiem.
Słaba płynnośc nie ma tu nic do rzeczy. Kurs jest podany na cTraderze i podczas kupna a nawet kilka sekun po nim sie nie zmienia a zlecenie wchodzi z inną wartością. Zamknięcie jednak jest ok, czyli wg. wartości jakie są pokazane. Wygląda na to , że FXPro najzwyczajniej oszukuje i tyle. Proponuję to sprawdzić samemu, jeśli ktoś nie wierzy. Szkoda, że nawet FXPro jest oszustem. No ale czego można się spodziewać po cypryjczyku. reklama na każdym kroku tego broka. Ktoś musi za to więc płacić. Prowizję obnizyli to się wzieli za oszustwo na spreadzie. Inne kursy niż cena przy transakcji. Ładnie wygladają przy porównaniu z konkurencją. Brak słów. Nie wystarcza wysoka prowizja jeszcze trzeba się nachapać na oszukańczym kursie. Życzę temu brokowi powodzenia. Jego zapewnienia o uczciwości itp.. są jak widzę g..... warte. Nie polecam !! :twisted:
Ostatnio zmieniony 07 cze 2015, 23:04 przez andrzej-sk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ja natomiast proponuję przesłać brokerowi informacje o takich transakcjach, poprosić żeby się do tego odniósł i zapytać z czego to wynika, zanim rzuci się takie oskarżenie. Strzelam, że tego nie zrobiłeś i od razu zapadł wyrok? ;)
A sam jestem ciekaw odpowiedzi, mimo, że nie gram w ogóle na PLNach. Jeśli Ci się nie chce to możesz przesłać mi w przyszłości odpowiedni screen, a sam się tym zajmę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Ja natomiast proponuję przesłać brokerowi informacje o takich transakcjach, poprosić żeby się do tego odniósł i zapytać z czego to wynika, zanim rzuci się takie oskarżenie. Strzelam, że tego nie zrobiłeś i od razu zapadł wyrok? ;)
A sam jestem ciekaw odpowiedzi, mimo, że nie gram w ogóle na PLNach. Jeśli Ci się nie chce to możesz przesłać mi w przyszłości odpowiedni screen, a sam się tym zajmę.
Sam sobie sprawdz np. jutro. Wykonaj transakcję na tych parach i będziesz widział o co chodzi. Możesz wtedy napisać do nich, jeśli uważasz, że o tym nie wiedzą.
Nie rzucam bezpodstawnie oskarżeń ponieważ na cTraderze widać głębokośc rynku i piszę tu w oparciu nie o jedno zlecenie ale o kilkanaście w róznym czasie. Specjalnie nawet robiłem takie transakcję bo myslałem jak Ty , że to słaba płynność. Nie w tym jednak rzecz. Transakcja zawsze się różniła o 8-9 pipsów i zawsze na otwarciu. Wygląda to tak jakby kurs podawany na cTraderze był zaniżony o te 8-9 pipsów.
Nie są to więc oskarżenia a stwierdzenie faktów--- łatwych do sprawdzenia jak ktoś nie wierzy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie mam obecnie środków na cTraderze i nie gram na PLN więc jeśli w przyszłości planujesz dokonać takich transakcji to po prostu proszę zrób screena i podeślij do mnie, a ja wybadam temat i dam znać co FxPro na to. Tyle mogę zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Nie mam obecnie środków na cTraderze i nie gram na PLN więc jeśli w przyszłości planujesz dokonać takich transakcji to po prostu proszę zrób screena i podeślij do mnie, a ja wybadam temat i dam znać co FxPro na to. Tyle mogę zrobić.
Po ty zagraniach też wypłaciłem wszystko od tego broka więc nie będę tam robił transakcji. Jak możesz to im napisz, dlaczego kurs otwarcia na tych parach podawany na cTraderze różni się od ceny transakcji. Na pewno wiedzą dlaczego a jak nie wiedzą to sobie sami sprawdzą. W końcu to jest w interesie broka jeśli jest uczciwy--- jesli faktycznie takim jest. Do czasu wyjaśnienia o ile takie będzie miało miejsce nie zainwestuje u nich ani 1zeta. Słabo mi to wyglada.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To wtedy poproszą o screen z transakcji, numer konta itd. itp. Dlatego jeśli faktycznie chcemy coś zdziałać w tym kierunku i czegoś się dowiedzieć to potrzebuję ww. rzeczy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:To wtedy poproszą o screen z transakcji, numer konta itd. itp. Dlatego jeśli faktycznie chcemy coś zdziałać w tym kierunku i czegoś się dowiedzieć to potrzebuję ww. rzeczy.
Ja już tam nic nie wpłacę. Jeśli ktoś z Kolegów ma tam konto i środki oraz chce mu się udowadniać brokowi , że oszukuje to zapodałem sposób. Sposób weryfikacji jest naprawde prosty i tani. Wystarczy wykonac najmniejszą transakcję ( a to tylko 1000 jednostek) żeby sie przekonać czy jest coś na rzeczy.
Myślę , że każdy kto tam ma konto i gra u nich powinien sprawdzić czy to co opisałem dzieje się też na jego rachunku. Ja w każdy razie tylko za takie zagranie nie polecam broka. Prowizję mają godziwe( jedne z wyższych na rynku), spready na EUR/USD jedne z najwyższych na rynku i mimo to jeszcze muszą dopuszczać się takich praktyk. Widać, że niektórzy nie mogą działać uczciwie i to mają zapisane w swoim modelu biznesowym.
Oczywiście jak będzie taka potrzeba to podam konkretne nr. zleceń które robiłem. Mogą sobie wtedy zobaczyć jaka była sytuacja na rynku a jaki kurs miały te konkretne transakcje.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Po tygodniu w końcu mój rachunek został aktywowany. Opóźnienie związane było z brakiem akceptacji banku w którym prowadzę rachunek :) Od razu sprawdziłem parę USD/PLN.

Wszedłem po cenie 3.70860. Pozycja krótka. Transakcja została otworzona po cenie: 3.70794.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

ODPOWIEDZ