FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Post autor: raposo »

Ridley pisze:Jaki jest najmniejszy wolumen w FxPro ? Są te mikroloty ?
Są dostępne mikroloty na każdej platformie - MT4, MT5, cTrader.

Edit:
FxPro, chcąc być bardziej transparentnym, zaczyna prezetować statystyki z rachunków realnych dot. poślizgów i rekwotowań. Szczegóły z ostatnimi danymi znajdziecie tutaj:
http://www.fxpro.co.uk/group/media/news ... ansparency
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

StrategyFX
Bywalec
Bywalec

Post autor: StrategyFX »

witam mam pytanie rejestrujac konto jest forma wyboru regulatora ktora wybrac cypryjska czy brytyjska. Po ironfx pomalu przekonuje sie ze cypryjska to nicnie znaczy i lepiej wybrac brytyjska ale jakie sa roznice ze pozostawiaja taki wybor? Czy rejestrujac sie na brytyjski jest tez skrill? dzieki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Spółka zarejestrowana w UK i tak należy do cypryjskiej więc jakby mieli robić taki szwindel jak Iron to różnicy by nie było. Skrill jest dostępny i ogólnie rozbieżności nie powinieneś zauważyć (bo ich nie ma?).

Przy otwarciu konta przez Forex Club otrzymasz za darmo program do podatku, który za rok na pewno się przyda ;).

-- wt 02-06-2015, 10:29 --

FxPro wprowadza nowe CFD do handlu:
Sugar, Coffee, Cocoa, Cotton, US Dollar Index
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damian77 »

raposo pisze: FxPro wprowadza nowe CFD do handlu:
Sugar, Coffee, Cocoa, Cotton, US Dollar Index
ale z podniesieniem depozytów na futy przesadzili 3-4 x na tych co mam na tapecie :(

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na Futures może i depozyty są trochę wyższe ale dodatkowo wprowadzono wiele nowych CFD. Oprócz futures wymienionych we wcześniejszym poście doszły CFD na:
  • - 79 akcji amerykańskich
    - 10 akcji francuskich
    - 30 akcji brytyjskich
    - 15 akcji niemieckich
    - 10 nowych indeksów
Zabezpieczenie wynosi 1%. Brak prowizji, tylko spread.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damian77 »

raposo pisze:Na Futures może i depozyty są trochę wyższe ale dodatkowo wprowadzono wiele nowych CFD. Oprócz futures wymienionych we wcześniejszym poście doszły CFD na:
  • - 79 akcji amerykańskich
    - 10 akcji francuskich
    - 30 akcji brytyjskich
    - 15 akcji niemieckich
    - 10 nowych indeksów
Zabezpieczenie wynosi 1%. Brak prowizji, tylko spread.

no nie trochę,
przykładowo #EPM5 (Sp500) było 465 euro za 1 lota a jest 1934 (ponad 4 x) - a wartość punktu bez zmian

przewidują krach , coś jak na chf ? bo depozyt na usdchf wzrósł 4x ale po akcji 15.01

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Lewarowanie wynosi 1:50 więc jak na futures to aż takiej tragedii nie ma.
http://www.fxpro.pl/trading/trade-currency/%23s&p500

Być może to kwestia oceny ryzyka ew. korekty/krachu, a być może dostawca płynności zmienił warunki. Trudno powiedzieć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: cytrynek »

Ręce opadają niestety....
Otworzyłem konto w środę przed południem. Przesłałem niezbędne dokumenty, wpłaciłem testowo 100 PLN i napisałem do opiekuna, że ze swojej strony zrealizowałem co trzeba i czekam na aktywację (zależało mi na przetestowaniu konta REAL na dzisiejszych danych). Opiekun bardzo ładnie podziękował mi za informację.

W czwartek przed południem otrzymałem mejla, że nie przesłałem wymaganych dokumentów... Pomyślałem trudno. Zapewne problemy techniczne. Przesłałem dokumenty ponownie z poziomu konta oraz dodatkowo na e-mail licząc, że teraz wszystko będzie OK i... uzbroiłem się w cierpliwość.

W piątek rano okazało się, że tym razem FX Pro ma problem z akceptacją potwierdzenia adresu (potwierdzenie przelewu) z konta bankowego T-mobile usługi bankowe (dawniej Alior Sync). Uznali, że to rachunek za telefon. Pewnie po logo :) Uwaga, kwota przelewu opiewała na 1 (słownie: jeden) PLN. Cały dzień wymieniam się z nimi korespondencją a konto jak było nieaktywne tak jest nadal....

Mam nadzieję, że mój przypadek przy zakładaniu konta okaże się jednostkowy i w końcu doczekam się na aktywację. Niemniej niesmak pozostaje...
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: andrzej-sk »

A jam mam pytanie z innej beczki do grajacych na cTraderze. Czy zdarzyło się Wam , że na polskich parach tj. USD/PLN czy CHF/PLN gdzie cTrader pokazuje bardzo dobre spready to przy transakcji widać, że FXPro nas robi w banbuko. Przykładowo przy bardzo spokojnym rynku puszczam zlecenie które wchodzi po kursie ok 10 pipsów róznym od tego co pokazuje cTrader. Przy zamknieciu jest ok. dzieje sie to tylko przy otwarciu na tych 2 parach walutowych. dodam tylko, że kurs nie wachnął sie akurat w tej chwili. Czasem jest tak , że rynek prawie stoi a na tych parach tak sie dzieje.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: cytrynek »

andrzej-sk pisze:A jam mam pytanie z innej beczki do grajacych na cTraderze. Czy zdarzyło się Wam , że na polskich parach tj. USD/PLN czy CHF/PLN gdzie cTrader pokazuje bardzo dobre spready to przy transakcji widać, że FXPro nas robi w banbuko. Przykładowo przy bardzo spokojnym rynku puszczam zlecenie które wchodzi po kursie ok 10 pipsów róznym od tego co pokazuje cTrader. Przy zamknieciu jest ok. dzieje sie to tylko przy otwarciu na tych 2 parach walutowych. dodam tylko, że kurs nie wachnął sie akurat w tej chwili. Czasem jest tak , że rynek prawie stoi a na tych parach tak sie dzieje.
Sprawdzę temat jak tylko będę miał aktywne konto ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

ODPOWIEDZ