Ręce opadają niestety....
Otworzyłem konto w środę przed południem. Przesłałem niezbędne dokumenty, wpłaciłem testowo 100 PLN i napisałem do opiekuna, że ze swojej strony zrealizowałem co trzeba i czekam na aktywację (zależało mi na przetestowaniu konta REAL na dzisiejszych danych). Opiekun bardzo ładnie podziękował mi za informację.
W czwartek przed południem otrzymałem mejla, że nie przesłałem wymaganych dokumentów... Pomyślałem trudno. Zapewne problemy techniczne. Przesłałem dokumenty ponownie z poziomu konta oraz dodatkowo na e-mail licząc, że teraz wszystko będzie OK i... uzbroiłem się w cierpliwość.
W piątek rano okazało się, że tym razem FX Pro ma problem z akceptacją potwierdzenia adresu (potwierdzenie przelewu) z konta bankowego T-mobile usługi bankowe (dawniej Alior Sync). Uznali, że to rachunek za telefon. Pewnie po logo

Uwaga, kwota przelewu opiewała na 1 (słownie: jeden) PLN. Cały dzień wymieniam się z nimi korespondencją a konto jak było nieaktywne tak jest nadal....
Mam nadzieję, że mój przypadek przy zakładaniu konta okaże się jednostkowy i w końcu doczekam się na aktywację. Niemniej niesmak pozostaje...
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.