DayTrading: Czwartek 21.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 maja 2015, 00:00

Wzrost
13
41%
Bez zmian
9
28%
Spadek
10
31%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 21.05.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus pisze:Highend a tak calkiem serio to... Poniewaz dostalem bana od admina i od tygodnia co pewnie zauwazyles nie robie smietnika pod twoim adresem ale mam pytanie.

Jak te twoje fibo i projekcje w dlugim terminie maja sie do pozycji? No bo rozumiem ze rysujesz fibo w szerszym zakresie, do tego dosc czesto zmieniasz kierunki i co grasz ? Trzymasz sie caly czas longow czy jednak grasz dt?

Bo juz sie pogubilem.
Różnie. Aktualnie prawie nic bo jestem w podróży. I dałem dupy bo przeczułem (wyznaczyłem :P)
ten wyskok dolara na up i nie skorzystałem. A wystarczyłby long na USD/PLN w poniedziałek i zamknąć wczoraj czy dzisiaj.... :)

Czasami DT, czasami kilka dni, tygodni trzymam pozycję. Wolę jednak dłuzsze trejdy.

A jak rysuje fibo i wyznacze trend (czyli kierunek) no to po prostu wiem gdzie wchodzic, gdzie zamykac, a gdzie uciekac (stop loss z palca czesto i zamykanie straty) jesli cos pojdzie nie tak - czyli jak źle wyznaczyłem.
To wiele ułatwia i tyle. I tak sami musimy podejmowac decyzje i żadne fibo czy inne w tym nas nie wyręczy :)

tak jak pisales - SL na 500 pips i tyle. Taki palcowy ;)

-- Dodano: 21 maja 2015, 15:01 --

a może to 1.106 na edku już nie puści w dół i okazja na longi jest? ;)
ktoś też tak uważa? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

highendowi pewnie chodzi o cos takiego (edek juz nizej nie bedzie):
http://www.zerohedge.com/sites/default/ ... cgen_0.jpg

cos podobnego pokazywal ostatnio max idzik na swoim webinarze, ale mial jeszcze wieksza historie wykresu wstecz... i widac w nim ewidentnie ze wykres/para walutowa od swojego istnienia porusza sie tylko w tym kanale!

idzik podobnie jak highend nie widzi juz wiekszych spadkow na edziu (nie zrobi juz nowych dolkow ewentualnie je zretestuje). powiedzial tez ze jest to wyliczanie na podstawie jakis /gwiazd/fraktali/hujali...

aha i powiedzial dokladnie date krachu na gieldzie amerykanskije: bodajze 6 czy 16 wrzesnia.

(z tym edkiem to przyznam ze mnie zaintrygowalo wystarczy na przyklad ze Dragchi na pierwszym lepszym spotkaniu powie dodruku STOP i lecim do nieba jak poiwada Idzik i Highend :)))))))

HEJ!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

NiewidzialnaKula
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NiewidzialnaKula »

highend pisze:
a może to 1.106 na edku już nie puści w dół i okazja na longi jest? ;)
ktoś też tak uważa? ;)
Ja uważam, że longi z okolic 1.1050-75 zaprocentują jeszcze jutro i w przyszłym tygodniu, jak da okazje kupić tam.

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Highend - cyt. - SL na 500 pips i tyle. Taki palcowy.

aż spadłem z taboretu. Ty to masz gest, ja stawiam max 5 pipsiorów - daleko mi jeszcze do ciebie.

Ażebym nie został wycięty to o ujku, wydaje mi się, że korekta ostatnich wzrostów D1 od 14.05 może potrwać dwa dni.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

bsony pisze:Highend - cyt. - SL na 500 pips i tyle. Taki palcowy.

aż spadłem z taboretu. Ty to masz gest, ja stawiam max 5 pipsiorów - daleko mi jeszcze do ciebie.

Ażebym nie został wycięty to o ujku, wydaje mi się, że korekta ostatnich wzrostów D1 od 14.05 może potrwać dwa dni.
to taki SL w przenosni.
na 5 pips by mnie na spreadzie wycieli ;) na longer term w sumie spread nie ma az takiego znaczenia. Bardziej swap.
Wiec generalnie ZANIM otworze pozycje staram sie wybadac ile mogę aby to była sensowna pozycja, a nie "na pałę".
SL stawiam zazwyczaj na jakims poziomie FIBO, choc nieraz wytną, a potem pójdą w dobrą stronę. Więc mniejsza pozycja + większy rozstaw SL + dłuższy trade = sukces (albo strata, ale nie jakas makabryczna)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

A ja mysle ze h4 to wielka flaga na edku i niedlugo misie urzadza sobie teksanska masakre pila mechaniczna ;)

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

dobryfxplayer pisze: cos podobnego pokazywal ostatnio max idzik na swoim webinarze, ale mial jeszcze wieksza historie wykresu wstecz... i widac w nim ewidentnie ze wykres/para walutowa od swojego istnienia porusza sie tylko w tym kanale!

idzik podobnie jak highend nie widzi juz wiekszych spadkow na edziu (nie zrobi juz nowych dolkow ewentualnie je zretestuje). powiedzial tez ze jest to wyliczanie na podstawie jakis /gwiazd/fraktali/hujali...

aha i powiedzial dokladnie date krachu na gieldzie amerykanskije: bodajze 6 czy 16 wrzesnia.

(z tym edkiem to przyznam ze mnie zaintrygowalo wystarczy na przyklad ze Dragchi na pierwszym lepszym spotkaniu powie dodruku STOP i lecim do nieba jak poiwada Idzik i Highend :)))))))

HEJ!
jak mi pokarzesz dane sprzed 400 lat też wyznacze kanał:)
z tym Dragchum to pełna racja tylko po jaką cholerę miałby tak mówić skoro w jego interesie leży parytet?

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

oiro pisze:
dobryfxplayer pisze: cos podobnego pokazywal ostatnio max idzik na swoim webinarze, ale mial jeszcze wieksza historie wykresu wstecz... i widac w nim ewidentnie ze wykres/para walutowa od swojego istnienia porusza sie tylko w tym kanale!

HEJ!
z tym Dragchum to pełna racja tylko po jaką cholerę miałby tak mówić skoro w jego interesie leży parytet?
Co Ci zrobi?

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Mi wychodzi najpierw up na 1.1310, a potem zjazd na 1.06-07. Parytetu nie pozwolą osiągnąć kowboje bo im gospodarkę zajadą...

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

ext11 pisze:
oiro pisze:

HEJ!
Co Ci zrobi?
?? czy coś napisałem niejasno??

Zablokowany