Różnie. Aktualnie prawie nic bo jestem w podróży. I dałem dupy bo przeczułem (wyznaczyłemKusus pisze:Highend a tak calkiem serio to... Poniewaz dostalem bana od admina i od tygodnia co pewnie zauwazyles nie robie smietnika pod twoim adresem ale mam pytanie.
Jak te twoje fibo i projekcje w dlugim terminie maja sie do pozycji? No bo rozumiem ze rysujesz fibo w szerszym zakresie, do tego dosc czesto zmieniasz kierunki i co grasz ? Trzymasz sie caly czas longow czy jednak grasz dt?
Bo juz sie pogubilem.

ten wyskok dolara na up i nie skorzystałem. A wystarczyłby long na USD/PLN w poniedziałek i zamknąć wczoraj czy dzisiaj....

Czasami DT, czasami kilka dni, tygodni trzymam pozycję. Wolę jednak dłuzsze trejdy.
A jak rysuje fibo i wyznacze trend (czyli kierunek) no to po prostu wiem gdzie wchodzic, gdzie zamykac, a gdzie uciekac (stop loss z palca czesto i zamykanie straty) jesli cos pojdzie nie tak - czyli jak źle wyznaczyłem.
To wiele ułatwia i tyle. I tak sami musimy podejmowac decyzje i żadne fibo czy inne w tym nas nie wyręczy

tak jak pisales - SL na 500 pips i tyle. Taki palcowy

-- Dodano: 21 maja 2015, 15:01 --
a może to 1.106 na edku już nie puści w dół i okazja na longi jest?

ktoś też tak uważa?