DayTrading: Piątek 08.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 maja 2015, 00:00

Wzrost
10
36%
Bez zmian
3
11%
Spadek
15
54%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 08.05.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
Nie no logicznie piszesz, ale weźmy jeszcze to:

1) każdy trend ma gdzieś swój koniec

2) edek (patrząc historycznie) robi dołki w podobny sposób (dwie szpilki) i analogicznie podobnie mamy na 1.04xxx - dwie szpilki (knoty) w aktualnym dołku. Od góry tez lubi robić dwie szpilki. Jedynie w 2008 roku widać pięć pinów, ale spory strzał na UP jest i potem zjazd na minima. Być moze teraz też tak będzie :)

Ja po prostu nie widzę opcji spadku poniżej aktualnego dołka :)

Także świeca monthly z kwietnia 2015 daje do myślenia....
ad.1 tak mowi kazdy poczatkujacy trader... a potem zaklada nowy rachunek

ad.2 edek - patrzac historycznie mial podobny schemat jak teraz... to ponizej
https://www.tradingview.com/x/YOLRWevn/

co do swiecy monthly to przypominam ze w ruchu spadkowych szukamy PA z kierunkiem trendu bo swieczki pod prad nie znacza kompletnie nic... mozesz miec mlotki, objecia hossy i inne duperele ktore kolejna 1 lub 2 swieczki zaneguja z hukiem w kierunku trendu... niezaleznie od interwalu
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Inaczej troszke te dolki i szczyty pokazujesz ale nic to.

Co do trendow. Jest taki kolega co gral tylko S na edku. Z trendem. Zarabial nawet jak zle zabral S bo cena wracala.
czy dalej zarabia to nie wiem

Owszem poczatkujacy straci depo jak zagra pod prad.
Jednak w koncu taki moment nastepuje. Gorzej na wiecznie(?) Rosnacych indeksach i klepanie eSek a'la Nowy123. Czy on tez jest poczatkujacy? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

atlanticos pisze: ad.2 edek - patrzac historycznie mial podobny schemat jak teraz... to ponizej
https://www.tradingview.com/x/YOLRWevn/

co do swiecy monthly to przypominam ze w ruchu spadkowych szukamy PA z kierunkiem trendu bo swieczki pod prad nie znacza kompletnie nic... mozesz miec mlotki, objecia hossy i inne duperele ktore kolejna 1 lub 2 swieczki zaneguja z hukiem w kierunku trendu... niezaleznie od interwalu
Przykład podobny, ale kontekst inny. W PA to kontekst wystąpienia danej formacji ma niebagatelne znaczenie.

Co do tych "dupereli", to zauważ kolego że KAŻDY trend się kiedyś kończy i nie jest to jakiś dyrdymał tylko fakt bezsprzeczny.
Nota bene, przy silnym trendzie spadkowym na ponad 3500P z jedną korektą płaską 23F, przy podwójnym dnie, sekwencji HH + HL i mocnych byczych świecach W1 oczekiwanie na Doji na tym TF jako zapowiedź końca korekty jest dla mnie zwykłym ignoranctwem.
A pisanie o 200% pewności co do kierunku ruchu ceny w kontekście FX uważam za jego szczyt.

@Highend - masz swoje Fibo, a nie potrafisz go użyć: pierwszy impuls wzrostowy do mierzenia - docieramy do 1.1290, tam jest 161F tego ruchu, ale także 23F korekty od 1.4. W tym miejscu pullback jest rzeczą naturalną.
A co później?
F38 na 1.18 i F261 na 1.2

Dla mnie nie ma znaczenia gdzie E/D się znajdzie, na 1.20, czy na 1.00, na razie widzę korektę trendu spadkowego i gram pod to, jeśli pojawią się sygnały na S - zagram na S.
Tutaj trzeba być elastycznym, nie upartym jak osioł.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

c.ajto pisze: @Highend - masz swoje Fibo, a nie potrafisz go użyć: pierwszy impuls wzrostowy do mierzenia - docieramy do 1.1290, tam jest 161F tego ruchu, ale także 23F korekty od 1.4. W tym miejscu pullback jest rzeczą naturalną.
A co później?
F38 na 1.18 i F261 na 1.2
potrafię tylko nie wiedziałem, że też tego używasz :d :564:
przecież widać na sp500 co wrzucałem jak pomierzone

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

tak czytam to forum czytam i zastanawia mnie jedno..... tak z 50% forum przewiduje na edku 1.2, 1.3....a nawet 1.4 przecież to nonsens!!! QE trwa i do czasu aż się nie zakończy kurs na pewno nie przebije 1.17. Naprawdę nie wiem co musiałoby się stać w USA aby dolar stracił do euro mimo QE?. A w UE? Greckexit, referendum w UK itd. To pokazuję jednoznacznie że edek spadnie, czy spadnie już czy jeszcze podskoczy do 1.14-1.15 tego nie wiem ale w końcu będzie 1.02.
Mam pytanie do wszystkich 'wieszczy' poziomów >1.17 jakie są do tego realne przesłanki - oprócz wróżenia z fusów typu fibo, eliot, kanały, flagi, trójkąty czy inne czary?

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nevermind »

Co do EurUsd, osobiście jestem zdania, że poleci jeszcze w górę... Chyba... :think:
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

c.ajto pisze:
Co do tych "dupereli", to zauważ kolego że KAŻDY trend się kiedyś kończy i nie jest to jakiś dyrdymał tylko fakt bezsprzeczny.
Nota bene, przy silnym trendzie spadkowym na ponad 3500P z jedną korektą płaską 23F, przy podwójnym dnie, sekwencji HH + HL i mocnych byczych świecach W1 oczekiwanie na Doji na tym TF jako zapowiedź końca korekty jest dla mnie zwykłym ignoranctwem.
A pisanie o 200% pewności co do kierunku ruchu ceny w kontekście FX uważam za jego szczyt.
Nie przemawia do mnie i nigdy nie przemowi tekst w stylu "kazdy trend sie kiedys konczy" .Trend is your friend wiec nie szukasz jego konca tylko pierwszym wyborem ZAWSZE MUSI BYC szukanie konca korekty, a nie trendu. Szukanie konca trendu i to tak poteznego jaki mamy teraz to ingoranctwo... Korekta tez ma HH i HL ale nadal jest tylko korekta... Jak dla mnie w takim trendzie szybciej doji na oporze zapowie koniec korekty niz potezny mlotek odwrocenie trendu... I niedocenienie tego trendu przy drukowanej jednej z walut w tej parze to jest dopiero ignorowanie faktow i zaklinanie rzeczywistosci... Ale kazdy ma swoj styl...jeden lubi pomarancze, inny obite jablka ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

oiro pisze:tak czytam to forum czytam i zastanawia mnie jedno..... tak z 50% forum przewiduje na edku 1.2, 1.3....a nawet 1.4 przecież to nonsens!!! QE trwa i do czasu aż się nie zakończy kurs na pewno nie przebije 1.17. Naprawdę nie wiem co musiałoby się stać w USA aby dolar stracił do euro mimo QE?. A w UE? Greckexit, referendum w UK itd. To pokazuję jednoznacznie że edek spadnie, czy spadnie już czy jeszcze podskoczy do 1.14-1.15 tego nie wiem ale w końcu będzie 1.02.
Mam pytanie do wszystkich 'wieszczy' poziomów >1.17 jakie są do tego realne przesłanki - oprócz wróżenia z fusów typu fibo, eliot, kanały, flagi, trójkąty czy inne czary?
a nawet 1.7 - jupikaej :) (ale to za 2 lata :d )

więc tak: dolar się umacniał bo:
- koniec QE (główny czynnik umacniania USD)
euro się osłabiało w 2014 bo:
- zapowiedziane było QE

edek spadł na 1.13, po ogłoszeniu QE spadł na 1.04xxx i... co mamy dalej?

Dolar się zaczął osłabiać - dlaczego? korekci swój trend wzrostowy? Oddalone podniesienie stóp w czasie? Widmo kolejnego QE na dolarze? obawy o to?
tymczasem EUR zaczęło zyskiwać - dlaczego? nawet EUR/GBP odbił od dna i kto wie czy nie odwrócił trendu (ostatnie umocnienie się GBP może być chwilowe)....

No więc patrząc na EUR/USD przez pryzmat indeksu EUR oraz indeksu USD co mamy? aktualnie mamy wzrost.
Poziomy 1.10 czy 1.20 czy nawet 1.30 mogą zupełnie nie mieć znaczenia w kontekście drukowania euro.

W końcu czego oczekujecie? spadku edka na 0.85 ? i co dalej? dalszego spadku na... 0.50 ? bo USD król, a euro się osłabia bo QE ? co sprawi, że edek poleci na 1.50 powiedzmy? Co by mogło to sprawić?
Co jeśli faktycznie edek spadnie na 0.85 i... co dalej? Już tak zostanie? zadałem to pytanie wczoraj, ale nikt nie odpisał.

Trzeba patrzeć w przyszłość i przewidywać pewne ruchy, w końcu przecież brak reakcji na podawane dane oznacza, że były w cenie. Niby QE nie może (?) być w cenie bo to proces złożony i kilkuletni. No więc co - spadek edka na 0.85 i gniecenie go na tym poziomie przez 2 lata?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze:
oiro pisze:tak czytam to forum czytam i zastanawia mnie jedno..... tak z 50% forum przewiduje na edku 1.2, 1.3....a nawet 1.4 przecież to nonsens!!! QE trwa i do czasu aż się nie zakończy kurs na pewno nie przebije 1.17. Naprawdę nie wiem co musiałoby się stać w USA aby dolar stracił do euro mimo QE?. A w UE? Greckexit, referendum w UK itd. To pokazuję jednoznacznie że edek spadnie, czy spadnie już czy jeszcze podskoczy do 1.14-1.15 tego nie wiem ale w końcu będzie 1.02.
a nawet 1.7 - jupikaej :) (ale to za 2 lata :d )

więc tak: dolar się umacniał bo:
- koniec QE (główny czynnik umacniania USD)
euro się osłabiało w 2014 bo:
- zapowiedziane było QE

edek spadł na 1.13, po ogłoszeniu QE spadł na 1.04xxx i... co mamy dalej?

Dolar się zaczął osłabiać - dlaczego? korekci swój trend wzrostowy? Oddalone podniesienie stóp w czasie? Widmo kolejnego QE na dolarze? obawy o to?
tymczasem EUR zaczęło zyskiwać - dlaczego? nawet EUR/GBP odbił od dna i kto wie czy nie odwrócił trendu (ostatnie umocnienie się GBP może być chwilowe)....

No więc patrząc na EUR/USD przez pryzmat indeksu EUR oraz indeksu USD co mamy? aktualnie mamy wzrost.
Poziomy 1.10 czy 1.20 czy nawet 1.30 mogą zupełnie nie mieć znaczenia w kontekście drukowania euro.

W końcu czego oczekujecie? spadku edka na 0.85 ? i co dalej? dalszego spadku na... 0.50 ? bo USD król, a euro się osłabia bo QE ? co sprawi, że edek poleci na 1.50 powiedzmy? Co by mogło to sprawić?
Co jeśli faktycznie edek spadnie na 0.85 i... co dalej? Już tak zostanie? zadałem to pytanie wczoraj, ale nikt nie odpisał.

Trzeba patrzeć w przyszłość i przewidywać pewne ruchy, w końcu przecież brak reakcji na podawane dane oznacza, że były w cenie. Niby QE nie może (?) być w cenie bo to proces złożony i kilkuletni. No więc co - spadek edka na 0.85 i gniecenie go na tym poziomie przez 2 lata?
a nie przyszlo Ci do glowy geniuszu ze edek moze spasc do 0.85 i robic 2-3 lata konsole o zasiegu 2tysiecy pipsow miedzy 0.85 a 1.05 tak jak robil to miedzy poziomami 1.20 a 1.40....Jakie 1.30, jakie 1.7... juz mi sie nawet tych bzdur czytac nie chce...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: a nie przyszlo Ci do glowy geniuszu ze edek moze spasc do 0.85 i robic 2-3 lata konsole o zasiegu 2tysiecy pipsow miedzy 0.85 a 1.05 tak jak robil to miedzy poziomami 1.20 a 1.40....Jakie 1.30, jakie 1.7... juz mi sie nawet tych bzdur czytac nie chce...
pewnie, że może.... ale wtedy wszyscy na FX zarobią. Bo cena zawsze wróci i w trendzie bocznym nie będzie przegranych.
wątpię, żeby na głównej parze walutowej pozwolili na to ;)

ponadto zadajmy sobie pytanie inaczej: czy w maju 2014 roku jak edek był po 1.40 jakbyś komuś powiedział, że lecimy na 1.05 to.... czy nie popukałby sie w czoło? :)

Zablokowany