Z tego co tu i teraz na SP500, to formacja liniowa pomału zbliżająca się do wybicia. Zasięgi na screenie.
DayTrading: Piątek 08.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 08.05.2015
Na pewno będzie retest tej linii, pytanie tylko kiedy
Z tego co tu i teraz na SP500, to formacja liniowa pomału zbliżająca się do wybicia. Zasięgi na screenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak

to w wakacje pijemymelpomena pisze:Przecinamhighend pisze:Luzniech bedzie wiec.
![]()
![]()
(za 10% wartości nagrody ;-) )
-- Dodano: 09 maja 2015, 10:42 --
grubo
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Zaczynam poniekąd wątpić w spadki i skłaniać się powoli ku temu co pokazuje Karnak - cały czas UP (aż do 2500).c.ajto pisze:Na pewno będzie retest tej linii, pytanie tylko kiedy![]()
Zasięg widać na moim wykresie.... Możliwe dwie opcje.
Jesli by wsparcie puściło to wtedy w dół...
Ale czy oni pozwolą by indeksy spadały w dół?
W takiej wersji również DAX nie spadnie na 9800.... Cholera żeby to było takie proste
no chyba, że spełni się czerwona wersja (linia) z wykresu poniżej.
Jedno jest pewne - jak dojdzie do 2500 punktów to SELL po same jaja
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Tym bardziej, że NFP były bliskie konsensusu, a tak mocna rewizja danych za marzec m.zd. niestraszna. Co więcej, skoro w marcu mieliśmy "raptem" 85k, a teraz ~230k, czyli powyżej magicznej granicy 200k, to można to odczytywać jako sygnał: śniegi zeszły, lud do roboty. Lud do roboty = zarobi i wyda, więc może w czerwcu zobaczymy to w konsumpcji, czyli czynniku inflacjogennym. Choć rynek w większości wycenia w kursie wrzesień, a nie czerwiec, to być może wcale czerwiec nie jest przekreślony. Zobaczymy, jak dane ze Stanów zaprezentują się w przyszłym tygodniu.atlanticos pisze:to w wakacje pijemy![]()
I jeszcze jedno - co prawda wypłaty wczoraj były niższe od oczekiwanych, to jednak bezrobocie spadło do 5,4%. Na to warto również zwrócić uwagę. To naprawdę mogą być sygnały zapowiadające rychły koniec korekty.
- atlanticos
- Maniak

niemal w 100% moj tok rozumowaniamelpomena pisze:Tym bardziej, że NFP były bliskie konsensusu, a tak mocna rewizja danych za marzec m.zd. niestraszna. Co więcej, skoro w marcu mieliśmy "raptem" 85k, a teraz ~230k, czyli powyżej magicznej granicy 200k, to można to odczytywać jako sygnał: śniegi zeszły, lud do roboty. Lud do roboty = zarobi i wyda, więc może w czerwcu zobaczymy to w konsumpcji, czyli czynniku inflacjogennym. Choć rynek w większości wycenia w kursie wrzesień, a nie czerwiec, to być może wcale czerwiec nie jest przekreślony. Zobaczymy, jak dane ze Stanów zaprezentują się w przyszłym tygodniu.atlanticos pisze:to w wakacje pijemy![]()
I jeszcze jedno - co prawda wypłaty wczoraj były niższe od oczekiwanych, to jednak bezrobocie spadło do 5,4%. Na to warto również zwrócić uwagę. To naprawdę mogą być sygnały zapowiadające rychły koniec korekty.
- zastapmnie
- Pasjonat

Na wstępie uprzedzam, że obiektywny nie jestem, bo gram na spadki - więc mogę zwracać większą uwagę na to, co mi pasuje, czyli sam siebie oszukiwać:)c.ajto pisze:Na pewno będzie retest tej linii, pytanie tylko kiedy![]()
Na wykresie dziennym zaznaczyłem kilka kanałów - dla ułatwienia ich bandy są tego samego koloru. NA upartego można się też doszukać trójkąta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
EDEK
oanda: 58% SELL
rodzimy mforex podobnie.
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale często wklejacie.
Powiedzmy taka projekcja (jestem za up skoro mam wygrać zakład
)
oanda: 58% SELL
rodzimy mforex podobnie.
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale często wklejacie.
Powiedzmy taka projekcja (jestem za up skoro mam wygrać zakład
- zastapmnie
- Pasjonat

jeszcze coś zauważyłem, tym razem przeczącego spadkom - formowanie się od mniej więcej szczytu z 16 kwietnia trójkąta rozszerzającego - gdy go wybiją to powinniśmy dotrzeć do 2200 ...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
- atlanticos
- Maniak

spojrz na spokojnie na wykres ktory wrzuciles i zobacz sam w jak silnych trendzie spadkowym zawracasz rzeke... odpowiedz sobie czy na h1 tez bys po takim ruchu lapal L czy szukal S na oporachhighend pisze:
Powiedzmy taka projekcja (jestem za up skoro mam wygrać zakład)
Nie no logicznie piszesz, ale weźmy jeszcze to:atlanticos pisze:spojrz na spokojnie na wykres ktory wrzuciles i zobacz sam w jak silnych trendzie spadkowym zawracasz rzeke... odpowiedz sobie czy na h1 tez bys po takim ruchu lapal L czy szukal S na oporachhighend pisze:
Powiedzmy taka projekcja (jestem za up skoro mam wygrać zakład)
1) każdy trend ma gdzieś swój koniec
2) edek (patrząc historycznie) robi dołki w podobny sposób (dwie szpilki) i analogicznie podobnie mamy na 1.04xxx - dwie szpilki (knoty) w aktualnym dołku. Od góry tez lubi robić dwie szpilki. Jedynie w 2008 roku widać pięć pinów, ale spory strzał na UP jest i potem zjazd na minima. Być moze teraz też tak będzie
Ja po prostu nie widzę opcji spadku poniżej aktualnego dołka
Także świeca monthly z kwietnia 2015 daje do myślenia....