Z tego co tu i teraz na SP500, to formacja liniowa pomału zbliżająca się do wybicia. Zasięgi na screenie.
to w wakacje pijemymelpomena pisze:Przecinamhighend pisze:Luzniech bedzie wiec.
![]()
![]()
(za 10% wartości nagrody ;-) )
grubo
Zaczynam poniekąd wątpić w spadki i skłaniać się powoli ku temu co pokazuje Karnak - cały czas UP (aż do 2500).c.ajto pisze:Na pewno będzie retest tej linii, pytanie tylko kiedy![]()
Z tego co tu i teraz na SP500, to formacja liniowa pomału zbliżająca się do wybicia. Zasięgi na screenie.
Tym bardziej, że NFP były bliskie konsensusu, a tak mocna rewizja danych za marzec m.zd. niestraszna. Co więcej, skoro w marcu mieliśmy "raptem" 85k, a teraz ~230k, czyli powyżej magicznej granicy 200k, to można to odczytywać jako sygnał: śniegi zeszły, lud do roboty. Lud do roboty = zarobi i wyda, więc może w czerwcu zobaczymy to w konsumpcji, czyli czynniku inflacjogennym. Choć rynek w większości wycenia w kursie wrzesień, a nie czerwiec, to być może wcale czerwiec nie jest przekreślony. Zobaczymy, jak dane ze Stanów zaprezentują się w przyszłym tygodniu.atlanticos pisze:to w wakacje pijemy![]()
niemal w 100% moj tok rozumowaniamelpomena pisze:Tym bardziej, że NFP były bliskie konsensusu, a tak mocna rewizja danych za marzec m.zd. niestraszna. Co więcej, skoro w marcu mieliśmy "raptem" 85k, a teraz ~230k, czyli powyżej magicznej granicy 200k, to można to odczytywać jako sygnał: śniegi zeszły, lud do roboty. Lud do roboty = zarobi i wyda, więc może w czerwcu zobaczymy to w konsumpcji, czyli czynniku inflacjogennym. Choć rynek w większości wycenia w kursie wrzesień, a nie czerwiec, to być może wcale czerwiec nie jest przekreślony. Zobaczymy, jak dane ze Stanów zaprezentują się w przyszłym tygodniu.atlanticos pisze:to w wakacje pijemy![]()
I jeszcze jedno - co prawda wypłaty wczoraj były niższe od oczekiwanych, to jednak bezrobocie spadło do 5,4%. Na to warto również zwrócić uwagę. To naprawdę mogą być sygnały zapowiadające rychły koniec korekty.
Na wstępie uprzedzam, że obiektywny nie jestem, bo gram na spadki - więc mogę zwracać większą uwagę na to, co mi pasuje, czyli sam siebie oszukiwać:)c.ajto pisze:Na pewno będzie retest tej linii, pytanie tylko kiedy![]()
spojrz na spokojnie na wykres ktory wrzuciles i zobacz sam w jak silnych trendzie spadkowym zawracasz rzeke... odpowiedz sobie czy na h1 tez bys po takim ruchu lapal L czy szukal S na oporachhighend pisze:
Powiedzmy taka projekcja (jestem za up skoro mam wygrać zakład)
Nie no logicznie piszesz, ale weźmy jeszcze to:atlanticos pisze:spojrz na spokojnie na wykres ktory wrzuciles i zobacz sam w jak silnych trendzie spadkowym zawracasz rzeke... odpowiedz sobie czy na h1 tez bys po takim ruchu lapal L czy szukal S na oporachhighend pisze:
Powiedzmy taka projekcja (jestem za up skoro mam wygrać zakład)