DayTrading: Piątek 08.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 maja 2015, 00:00

Wzrost
10
36%
Bez zmian
3
11%
Spadek
15
54%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
mr82
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 08.05.2015

Nieprzeczytany post autor: mr82 »

oiro pisze:tak czytam to forum czytam i zastanawia mnie jedno..... tak z 50% forum przewiduje na edku 1.2, 1.3....a nawet 1.4 przecież to nonsens!!! QE trwa i do czasu aż się nie zakończy kurs na pewno nie przebije 1.17. Naprawdę nie wiem co musiałoby się stać w USA aby dolar stracił do euro mimo QE?. A w UE? Greckexit, referendum w UK itd. To pokazuję jednoznacznie że edek spadnie, czy spadnie już czy jeszcze podskoczy do 1.14-1.15 tego nie wiem ale w końcu będzie 1.02.
Mam pytanie do wszystkich 'wieszczy' poziomów >1.17 jakie są do tego realne przesłanki - oprócz wróżenia z fusów typu fibo, eliot, kanały, flagi, trójkąty czy inne czary?
Oiro wg mnie ma racje, nie widzę powodu by € miał lecieć do nieba, zaznaczam, że to tylko moja opinia ale:
1. QE aktualnie jest w Europie a nie w US. Kasę drukują więc skoro więcej jest kasy na rynku a mamy tyle samo dóbr to znaczy, że wartość tej kasy proporcjonalnie spada do ilości dodrukowanej kasy.
2. W US raczej drugie QE się nie pojawi bo niby dlaczego miałoby się pojawić? Zima była ostra, w miejscu gdzie kiedyś pracowałem (Maine) śnieg stopniał dopiero w połowie kwietnia i to nie wszędzie, a w zimie zaspy miały po 3 m, tak więc szanse na dobre dane makro w poprzednich miesiącach były nikłe. W kolejnych miesiącach dane na pewno będą lepsze.
3. W Europie mamy, jak pisze wyżej oiro, ryzyko Grexitu jak i referendum w UK. Niemcy są za Grexitem, sama Grecja też raczej woli tą opcję... więc szanse coraz większe.
4. Przewidywane podwyżki stóp w US w tym roku. Dotychczasowe komunikaty FED tylko to potwierdzają.

Do tego doszły by jeszcze inne przesłanki ale nie ma sensu wszystkiego wypisywać. Ja wierzę, że to tylko korekta spadków w dotychczasowym trendzie spadkowym. Przecież w każdym trendzie się takie muszą prędzej czy później pojawić, a że szczyt tego trendu jest dość wysoko bo 1,4 a dołek na 1,04 to i korekta musi być dość znaczna, myślę że może nawet dotknąć 1,17...
< Wystarczy odrobina nadziei, pozytywne myślenie wszystko odmieni :D >

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

adk77 pisze: korwin to niestety z każdym dniem, coraz większy pajac. Bliżej mu do radykalnego ekstremisty niż kogoś kto mógłby zmienić ten kraj. Ewentualny sukces Kukiza będzie zależny od tego jakich ludzi weźmie sobie do współpracy.
Facet od 30 lat nie zmienia poglądów - pokazuje jasno co zrobić i kogo wyp*** żeby uzdrowić kraj. I ma rację.
niestety ma pecha: mówi niewyraźnie, wali gafy (strzelanie do rabusiów przemianowane przez media na strzelanie do górników).... i... jest już stary. Niestety.
Popierają go młodzi - do 30 roku życia (ok. 15% nawet na TVP pokazali na chwilę tabelke).

Ale nieważne. Kompletnie nie rozumiem kto poparł Komorowskiego? Taki wstyd ten gościu Polsce zrobił, że szkoda gadać. Ten kraj się nie zmieni. Musi minąć jeszcze minimum 30 lat. O ile wtedy Polska będzie jeszcze na mapie. Wtedy jednak Korwina już nie będzie. Polska potrzebuje takich Korwinów.

-- Dodano: 10 maja 2015, 21:42 --

wracając do meritum czyli do nadchodzącego tygodnia.
na fali NFP spodziewam się, że jutro edek będzie spadał. Do ilu? 1.10xxx ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TGV2 »

MERLIN pisze:
highend pisze:Zgadzam się. Edek może chcieć testować swój dołek i to kilka razy. Odwracanie trendu trwa powoli. Bardziej chodziło mi o to, że Edek nie spadnie na parytet i w ogóle 1.04 jest mało realne. . Jakieś 1.05 itp to tylko okazja do longow imho
Jeszcze jedna formacja mnie zastanawia dotycząca edka a mianowicie potencjalny Nietoperz na wykresie miesięcznym tak na 100 procent go nie wykończyli ale LT działa jako wsparcie więc może jednak go skończyli :583: :think:
re MERLIN
Formacje abcd masz cały czas ważną, lekko przestrzeloną ale obronioną objęciem hossy
korekta 50-60f przy takiej formacji to jest minimum :d
Twój nietoperek :564: będzie po korekcie 88.6- 0.92 z cyklu Draghi :d w 2017 :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Korwin jest powiązany z systemem, ma rozładowywać napięcie społeczne i odciągać młodych perspektywicznych od działań realnie zagrażających systemowi - no i się wywiązuje z tego tytułu działań na poziomie dostatecznym;

Kukiz mam nadzieję, że jest szczery i że to nie jest kolejna wersja Wałęsy dla nowego naiwnego pokolenia. Może być też tak, że on sam jest naiwny i wierzy, że coś się uda tu zmienić nim smutni panowie zapukają do drzwi i określą granice jego działań...

Ja glosowałem na Brauna. Liczyłem że pójdzie mu lepiej (5%). Druga tura dla Dudy. Ma chłopak charyzmę, ma doświadczenie w kancelarii, jest młody i był u boku najmniej uwikłanego prezydenta, jakiego mieliśmy do tej pory.

A ciekawi mnie, czy SP500 wywali do góry, czy w końcu zaczniemy sell in may
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

Moim zdaniem wynik Kukiza powinien spowodować jedno. PLN powinien się osłabiać pod kątem niepewności co do wyniku jesiennych wyborów. 20 procent to jest ogromny potencjał. Zależy tylko od tego co w najbliższym czasie Kukiz zapowie.

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

To nie ma żadnego znaczenia co powie "KUKIZ", zauważcie, że po tak dobrym danych w piątek nie spadliśmy nawet poniżej 1.12, w takim razie nie ma innej opcji niż w górę

-- Dodano: 10 maja 2015, 22:31 --
zastapmnie pisze:Korwin jest powiązany z systemem, ma rozładowywać napięcie społeczne i odciągać młodych perspektywicznych od działań realnie zagrażających systemowi - no i się wywiązuje z tego tytułu działań na poziomie dostatecznym;

Kukiz mam nadzieję, że jest szczery i że to nie jest kolejna wersja Wałęsy dla nowego naiwnego pokolenia. Może być też tak, że on sam jest naiwny i wierzy, że coś się uda tu zmienić nim smutni panowie zapukają do drzwi i określą granice jego działań...

Ja glosowałem na Brauna. Liczyłem że pójdzie mu lepiej (5%). Druga tura dla Dudy. Ma chłopak charyzmę, ma doświadczenie w kancelarii, jest młody i był u boku najmniej uwikłanego prezydenta, jakiego mieliśmy do tej pory.

A ciekawi mnie, czy SP500 wywali do góry, czy w końcu zaczniemy sell in may
No to zajebiście, cieszę się, że Twój kandydat nic nie uzyskał

#edit

Gdy umrzesz i umrą Twoi przodkowie to wreszcie się rozwiniemy. A jest co rowzijać. Narów inteligentny sam w sobie.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

highend pisze: Facet od 30 lat nie zmienia poglądów - pokazuje jasno co zrobić i kogo wyp*** żeby uzdrowić kraj. I ma rację.
niestety ma pecha: mówi niewyraźnie, wali gafy (strzelanie do rabusiów przemianowane przez media na strzelanie do górników).... i... jest już stary. Niestety.
Popierają go młodzi - do 30 roku życia (ok. 15% nawet na TVP pokazali na chwilę tabelke).

Ale nieważne. Kompletnie nie rozumiem kto poparł Komorowskiego? Taki wstyd ten gościu Polsce zrobił, że szkoda gadać. Ten kraj się nie zmieni. Musi minąć jeszcze minimum 30 lat. O ile wtedy Polska będzie jeszcze na mapie. Wtedy jednak Korwina już nie będzie. Polska potrzebuje takich Korwinów.
Z Korwinem to jest ten problem, że jego program ma tylko powierzchownie sens. Im głębiej tym on bardziej nierealny. W miejsce starych problemów stworzy nowe. Opiera się na prostych, dość populistycznych hasełkach, które ludzie kupują, by myślą, że to oni będą tymi wybranymi, którzy będą beneficjentami zmian. Nie będą, a jak to zrozumieją, to już będą na śmietniku. Kucom po prostu brakuje zrozumienia rzeczywistości, ale cóż.

Ja tam zawsze powtarzam: "korwinistyczny wolny rynek od komunizmu różni się tylko jednym, nie jest wewnętrznie sprzeczny".

ext11
Gaduła
Gaduła

Mat2314 pisze:
highend pisze: Facet od 30 lat nie zmienia poglądów - pokazuje jasno co zrobić i kogo wyp*** żeby uzdrowić kraj. I ma rację.

Z Korwinem to jest ten problem, że jego program ma tylko powierzchownie sens. Im głębiej tym on bardziej nierealny. W miejsce starych problemów stworzy nowe. Opiera się na prostych, dość populistycznych hasełkach, które ludzie kupują, by myślą, że to oni będą tymi wybranymi, którzy będą beneficjentami zmian. Nie będą, a jak to zrozumieją, to już będą na śmietniku. Kucom po prostu brakuje zrozumienia rzeczywistości, ale cóż.

Ja tam zawsze powtarzam: "korwinistyczny wolny rynek od komunizmu różni się tylko jednym, nie jest wewnętrznie sprzeczny".
en
A to powtarzaj :d Ty nigdy nie zaznasz w pełni kapitalizmu, to jest straszne i piękne zarazem

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

ext11 pisze: A to powtarzaj :d Ty nigdy nie zaznasz w pełni kapitalizmu, to jest straszne i piękne zarazem
Odpowiedź mi lepiej na proste pytanie:

Jak to jest, że wolny rynek sam najlepiej wszystko wyreguluje, a ostatecznie wyregulował tak, że się niby sam zlikwidował/wprowadził socjalizm? Bo przecież podobno taki korwinistyczny wolny rynek już miał istnieć, jak nie w XIX wieku, to w prehistorii. To jest jeden z największych nonsensów tychże poglądów.

ext11
Gaduła
Gaduła

Wolny rynek wprowadził socializm? nie prawda, ale jeszcze trzeba zwrócić w pełni kapitalizm, żeby można o tym było mówić, chyba, że Ty i inni są tacy jak my?

-- Dodano: 10 maja 2015, 22:59 --

Ja chćę trzepać hajs mat2314 gdziekolwiek się da się, masz coś przeciwko temu?

Zablokowany