Tylu ilu zapakowało elki przy kursie 1.2 eur/chfhighend pisze:grzelulukas pisze:highend pisze: pewnie, że może.... ale wtedy wszyscy na FX zarobią. Bo cena zawsze wróci i w trendzie bocznym nie będzie przegranych.
wątpię, żeby na głównej parze walutowej pozwolili na to![]()
z całym szacunkiem, ale teraz to piszesz dyrdymały
Może, głowa mnie boli
chodziło mi o to, że jak cena by latała od 0.85 do 1.05 to mamy 2000 pips rozrzut
ale chodzi góra dół i wraca.... więc każda "zła" pozycja wyjdzie w końcu na zysk.
Jak leciało od 1.40 w dół to wiadomo, że L od 1.20 nie zarobiło i nie wróciło.
Hipotetycznie rzecz biorąc przy 0,85 na edku ile % ludzi zapakuje eLki?
DayTrading: Piątek 08.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 08.05.2015
Szkoda zachodzić w głowę i zastanawiać się czy będzie 0,85 czy 1,20 . Obie wersje są możliwe . Przecież wystarczy że poprawią się dane w strefie euro , Mario lekko ograniczy drukowanie i już będzie 1,20 . To samo może być w drugą stronę . Żaba chyba za bardzo wierzysz w coś że musi nastąpić . Lepiej spodziewać się niespodziewanego . Jestem na tym rynku 10 lat i naprawdę widziałem już sporo . Zaklinanie końca trendu nie ma sensu ale blisko 1000 pipsów w górę to jednak spora korekta i warto takie ruchy łapać .
We wtorek możliwy spory ruch na zbożach ( raport USDA ). Miejsca w dół chyba mało a ostatnie próby podnoszenia rynku na pszenicy mogą dać ciekawy ruch przy lekko pozytywnym raporcie .Zresztą ogólnie cały rynek surowcowy jakby chciał odreagować długie spadki ...
We wtorek możliwy spory ruch na zbożach ( raport USDA ). Miejsca w dół chyba mało a ostatnie próby podnoszenia rynku na pszenicy mogą dać ciekawy ruch przy lekko pozytywnym raporcie .Zresztą ogólnie cały rynek surowcowy jakby chciał odreagować długie spadki ...
słabe porównanie, tam była "podłoga" z SNB.slo pisze: Tylu ilu zapakowało elki przy kursie 1.2 eur/chf
Poza tym nie wiedziałem, że używasz fibo podobnie jak ja - aczkolwiek od miecza wojuje i ginie.... niekoniecznie.
Popatrz na edka monthly poniżej

i to też jest powód dla którego uważam, że edzio UP. Ale to jest "po mojemu" więc niekoniecznie musi się innym podobać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Jak cena spadnie do 0.85 wszystkie fibo, trójkąty itd. bedą pokazywać trend spadkowy, a większość powtarza 'zawsze graj z trendem'.....70% będzie w eskach na 0.8....30% w elkach (oczywiście pomijam różne fundamentalne przesłanki).highend pisze: chodziło mi o to, że jak cena by latała od 0.85 do 1.05 to mamy 2000 pips rozrzut
ale chodzi góra dół i wraca.... więc każda "zła" pozycja wyjdzie w końcu na zysk.
Jak leciało od 1.40 w dół to wiadomo, że L od 1.20 nie zarobiło i nie wróciło.
Hipotetycznie rzecz biorąc przy 0,85 na edku ile % ludzi zapakuje eLki?
Poza tym nikt nie jest jasnowidzem w trendzie bocznym można zarabiać ale nie stawiając SL lub mądrze je stawiając, 90% jak będzie ruch pod 0.83 pozamyka elki, kurs wróci do 1.04- ci sami pozamykają wtedy shorty, kurs wróci do 0.83 itd.
Tydzień temu wyznaczałem zasięgi spadków, z tego co pamietam wyszło mi 430 pszenica, okolice 300 kukurydza, a soja już nie pamiętam.... Jakkolwiek w tygodniu lekko urosły. Wiecznie tanieć nie będą, do zera nie spadną - dla kogoś z dużym depo jest to w sumie fajna inwestycja (nie ma swapu), ale jest jedno ale - co jeśli cena będzie się kisić np. na pszenicy w okolicach 450-500 przez rok?rexex pisze: We wtorek możliwy spory ruch na zbożach ( raport USDA ). Miejsca w dół chyba mało a ostatnie próby podnoszenia rynku na pszenicy mogą dać ciekawy ruch przy lekko pozytywnym raporcie .Zresztą ogólnie cały rynek surowcowy jakby chciał odreagować długie spadki ...

I jeszcze energia i mój ulubiony trend trader:
http://www.insidefutures.com/article/14 ... eport.html
wszędzie longi ma, nie powiem - natural gas wygląda zachęcająco na L - ropa również uważam jest już w trendzie wzrostowym z aktualnie jakąś korektą.
A taka jest GPW:
Zupełnie bez znaczenia jest to czy Edek będzie na 0.80 czy na 1.20 w kontekście tradingu. Każdy szanujący się Trader, dayTrader podłączy się za pomocą swoich kresek (jak zwykle) i wykona standardowy plan dnia (jak zwykle) bez względu na rozkmine trendu...
Z całym szacunkiem ale rozkminianie tego gdzie będzie edek za kwartał lub czy obniżą stopy procentowe za 2 miesiące trąci trochę amatorką a już na pewno nie jest ani trochę pomocne w Day Tradingu.
Z całym szacunkiem ale rozkminianie tego gdzie będzie edek za kwartał lub czy obniżą stopy procentowe za 2 miesiące trąci trochę amatorką a już na pewno nie jest ani trochę pomocne w Day Tradingu.
W którą stronę podąży indeks po wyborach w Anglii?;
NIKKEI jest silny;
Przystanek na BUX ?:
NIKKEI jest silny;
Przystanek na BUX ?:
Karnak zajrzyj znowu na Apple. Męczą szczyt cały czas i... co dalej? korekta płaska na razie jest czy coś więcej się kroi? 
wskazówka dla sp500.

wskazówka dla sp500.
Dokładnie tak, jak piszesz.highend pisze:Karnak zajrzyj znowu na Apple. Męczą szczyt cały czas i... co dalej? korekta płaska na razie jest czy coś więcej się kroi?
wskazówka dla sp500.