DayTrading: Czwartek 30.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2015, 00:00

Wzrost
12
41%
Bez zmian
4
14%
Spadek
13
45%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 30.04.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

naprawde smiac mi sie chce jak czytam o tym zmienionym trendzie... tak trudno niektorym zrozumiec ze tak to dziala... siedzialo 65% w eskach to musieli to przewiezc... wprawdzie zakladalem ruch w gore na fali C do 1.10 ale to ze jestesmy 200 pipsow wyzej NICZEGO, ale to kompletnie niczego nie zmienia - to nadal tylko korekta choc bardziej rozbudowana... A jestesmy tak wysoko wlasnie po to zeby Ci co nie potrafia ciac strat dobrali jak najwiecej L jak najwyzej... bo z takimi sie potem 1000 pipsow najlepiej jedzie... Ja wiem ze ruch na 200-300 pipsow to dla 80% tu siedzacych zabojstwo depo ale jak ktos nie potrafi dobrac wielkosci pozycji tak zeby nie sikac po 200 pipsach pod siebie to bedzie mial ciezko sie odnalezc...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

c.ajto pisze: projekcja kangura z 20 marca - no kurde jak po sznurku :mrgreen:

"a nie mówiłem"? :)
"przecież miałem rację" :D :)
"fibo działa, ale trochę inaczej" ;)

widzicie? sam się z siebie śmieję :D :)
Sorry stary, ale teraz robisz idiotę z siebie, nie z nas - naprawdę tak trudno jest porównać twój wykres z aktualnym wykresem?
Po dwudziestym marca mamy nowego maxa, zjazd na nowe minimum i dopiero ruch w górę. Jakoś nie widzę tego na twojej projekcji...

tak wiem cajto - już o tym pisałem bo ten sam wykres wczoraj pokazywałem, napisałem tam że projekcja była do dupy bo kangur zjechał jeszcze ciut niżej (na nowe minima)... - projekcja nie przewidziała tego fakeouta (zjazdu na nowe minima)
Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
Chwilowe jakieś zjazdy i knoty lekko wystające - nie mają tutaj znaczenia.
A poza tym masz za ostry język więc go utemperuj troszkę bo nie wyjdzie na zdrowie :)
Niemniej skoro taki idiota zarobił na tym, to widocznie ty zarobiłeś więcej. Bez odbioru.
Rozumiem, że brokerowi to samo powiedziałeś kiedy zamykał ci longi po 20/03 na nowych minimach
"chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
Chwilowe jakieś zjazdy i knoty lekko wystające - nie mają tutaj znaczenia"
. :509:
Tyś jest jednak pierdoła chłopaku.

Przypomina mi się taki user Harymiloki, po zjeździe Edka z 1.4 wrzucał swoją projekcję sprzed miesiąca że to przewidział i że to koniec ABCD i teraz tylko long. Moje zastrzeżenia że bieżące poziomy cenowe są są poprzesuwane o ponad 100P względem jego malunku i nijak nie przystają. do rzeczywistości zbył podobnym stwierdzeniem "czepiasz się szczegółów"
Jak widać, na FX szczegóły mają kolosalne znaczenie.

Cajto daruj sobie. Szkoda nerwow. On gra co najwyzej na demo a to co wrzuca ma sie nijak do tego co gra o ile w ogole gra. Gada glupoty o wszystkim a potem to co sie sprawdza to pisze ze mial racje przez 3 miesiace. Nie warto. Musi sie dowartosciowac bo samo pisanie mu nie wystarcza. Taka mania wyzszosci.... Moze kiedys byl ministrantem i za czesto ksieza zabierali go na "spacery" to teraz musi poudawac ze ma wirtualnych kolegow i jest od nich lepszy ; )

Szkoda polemiki ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze: Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
powiedz to tym ktorzy na tych knotach mieli TP lub SL - rozsmieszasz mnie czasem do lez :D

dla mnie one tez nie maja znaczenia bo 80% pozycji zamykam "z reki" ale dla niektorych beda bardzo istotne :D

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:
highend pisze: Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
powiedz to tym ktorzy na tych knotach mieli TP lub SL - rozsmieszasz mnie czasem do lez :D
Ale sie tego czepili no :)

0.756 to było low na moim wykresie
0.753 to było low nowe, które kangur potem zrobił, następnie odleciał do góry

czyli projekcja była jako wybicie liczona od dołka 0.756, a powinna od 0.753 - i tyle, cała różnica .
A jak ktoś miał tam TP czy SL to cóż ja poradzę - o to pretensje do banksterki, za takie zmyłki.

Bo sama projekcja jak widać była dobra :) ktoś ma jeszcze jakieś uwagi?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze: Ale sie tego czepili no :)

0.756 to było low na moim wykresie
0.753 to było low nowe, które kangur potem zrobił, następnie odleciał do góry

czyli projekcja była jako wybicie liczona od dołka 0.756, a powinna od 0.753 - i tyle, cała różnica .
A jak ktoś miał tam TP czy SL to cóż ja poradzę - o to pretensje do banksterki, za takie zmyłki.

Bo sama projekcja jak widać była dobra :) ktoś ma jeszcze jakieś uwagi?
ciekawe czy wrzucisz tez ta projekcje z dopiskiem "jednak nie tak mowilem" jak za 2tygodnie kangur bedzie 300 pipsow nizej

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

@Highend - żal mi ciebie, przy 38 latach prezentujesz poziom wypowiedzi 18 letniego chłopaczka (mówie tutaj o mentalnym nastawieniu).
Pamiętasz Wuzę?
Gość był chyba ponad 10 lat od ciebie młodszy, ale jego wypowiedzi do twoich dzieliły lata świetlne. Przede wszystkim nie robił z siebie pajaca i nikt go tak nie traktował.
A ty?
100 osób ci mówi po raz 10000 że jesteś męczący ze swoim stylem wypowiedzi, a ty co - nic, tylko kolejne zdziwienie "czemu oni tak po mnie jadą?"

Pomyśl trochę nad sobą chłopaku.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kółeczko wzajemnej adoracji: Kusus, Żaba i teraz Cajto :)
Pięknie. Mi to ryba mogę być "Sam przeciw wszystkim" :)
a jak nie pasuje to sobie pójdę, pisałem już - zróbcie ankietę ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

highend po prostu nie wchodx tutaj na te forum nie czytaj a będziesz miał święty spokój po co się uzerać i graj swoje

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

jestem tu bezstronny w konflikcie highend vs. reszta forum, ale fakt faktem że trochę duży bałagan robisz tu szanowny highendzie tymi projekcjami fibo ;) obawiam się że sam już w tym się gubisz, zatem czyż nie lepiej byłoby posiedzieć przy analizowaniu dłużej i wrzucić jedną, ale za to solidną wizję? pomyśl o tym 8)

Zablokowany