DayTrading: Czwartek 30.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2015, 00:00

Wzrost
12
41%
Bez zmian
4
14%
Spadek
13
45%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 30.04.2015

Post autor: highend »

zastapmnie pisze: a przyglądałeś się, Żaba, jak wygląda, miesięczna na edku?
jasne, że drukują, spodziewałbym się jednak przy dalszych spadkach wyrysowania na miesięcznej odwróconego młotka, a więc w maju wyższych szczytów przed zawrotką;
ewentualnie korekta do połowy obecnej świecy i kolejny ruch do góry w czerwcu, ale nie wiem, jak wysoko

-- Dodano: czw 30-04-2015, 19:52 --

największe dzisiejsze zaskoczenie, to gwałtowny spadek złota - ktoś w ogóle wie, dlaczego?
wydawało się, że tak pięknie wybronili dołek w ciągu trzech ostatnich dni, a tu taki zrzut...
Nie chcę być złośliwy (nie jestem Kusuem), ale Żaba nie chce przyjąć do wiadomości iż za miesiąc musiałby powiedzieć iż na edku jest trend wzrostowy :d :)
Co do złota to myślę, że to fake jest i będzie rosło - też mnie to zdziwiło dzisiaj. Tak czy siak skasowałem wczoraj zyski z longów i chyba mi się upiekło po prostu. Ot fuks. Nie mam pozycji więc patrzę obiektywnie. Na platynie nie ma aż takiej zwały patrząc proporcjonalnie.

-- Dodano: 30 kwie 2015, 20:01 --
Nowy123 pisze: kanal to ta ktylko walnety jest ja kwyjda nad zasieg 4 i ja zaneguje to co innego gramy i tyl

edek na silnych oporach 1,1240 1,1280 1,1300

-- Dodano: czw 30-04-2015, 20:57 --

SP500 zgodne z planem czyli w dol sell maj

eurgbp wystrzał UP
kangur rośnie....
so? :) choćbym już teraz miał zamykać to zysk jest.

co do sp500 to patrz na Apple, miesieczny: spadająca gwiazda, fibo na niej narysujcie (kto chce oczywiscie) po mojemu - czyli na jednej świeczce (aktualna monthly) i wyjdą zasięgi na f161 261 i 423 odpowiednio 116, 105 i 87 :shock:
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2015, 21:02 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Post autor: c.ajto »

highend pisze:projekcja kangura z 20 marca - no kurde jak po sznurku :mrgreen:

"a nie mówiłem"? :)
"przecież miałem rację" :D :)
"fibo działa, ale trochę inaczej" ;)

widzicie? sam się z siebie śmieję :D :)
Sorry stary, ale teraz robisz idiotę z siebie, nie z nas - naprawdę tak trudno jest porównać twój wykres z aktualnym wykresem?
Po dwudziestym marca mamy nowego maxa, zjazd na nowe minimum i dopiero ruch w górę. Jakoś nie widzę tego na twojej projekcji...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

jest w końcu zjazd na uJku, ale nawet przed nim byłem na plusie +
coś za dobrze mi idzie, nie schodzę poniżej +50 punktów na dzień :lol:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

c.ajto pisze:

Sorry stary, ale teraz robisz idiotę z siebie, nie z nas - naprawdę tak trudno jest porównać twój wykres z aktualnym wykresem?
Po dwudziestym marca mamy nowego maxa, zjazd na nowe minimum i dopiero ruch w górę. Jakoś nie widzę tego na twojej projekcji...
tak wiem cajto - już o tym pisałem bo ten sam wykres wczoraj pokazywałem, napisałem tam że projekcja była do dupy bo kangur zjechał jeszcze ciut niżej (na nowe minima)... - projekcja nie przewidziała tego fakeouta (zjazdu na nowe minima)
Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
Chwilowe jakieś zjazdy i knoty lekko wystające - nie mają tutaj znaczenia.
A poza tym masz za ostry język więc go utemperuj troszkę bo nie wyjdzie na zdrowie :)
Niemniej skoro taki idiota zarobił na tym, to widocznie ty zarobiłeś więcej. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Bednarfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bednarfx »

A pisalem zebys sie z goldem nie spieszyl no to panie Highend pisalem ze do 3 razy sztuka i za 3 razem tez ci nie wyszlo A NIE MOWILEM przyznaj sie w koncu ze zloto robi z toba co chce i najlepiej przestan o nim pisac

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Bednarfx pisze:A pisalem zebys sie z goldem nie spieszyl no to panie Highend pisalem ze do 3 razy sztuka i za 3 razem tez ci nie wyszlo A NIE MOWILEM przyznaj sie w koncu ze zloto robi z toba co chce i najlepiej przestan o nim pisac
Wyszło mi bo zamknąłem wczoraj longa branego w piątek :d :564:
Więc tym razem się upiekło :D :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

wykanczane fali 5 :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

poza tym 1174 nie puściło na goldzie - a to oznacza, że możliwe iż będzie rosło :)

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Post autor: c.ajto »

highend pisze:
c.ajto pisze:

tak wiem cajto - już o tym pisałem bo ten sam wykres wczoraj pokazywałem, napisałem tam że projekcja była do dupy bo kangur zjechał jeszcze ciut niżej (na nowe minima)... - projekcja nie przewidziała tego fakeouta (zjazdu na nowe minima)
Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
Chwilowe jakieś zjazdy i knoty lekko wystające - nie mają tutaj znaczenia.
A poza tym masz za ostry język więc go utemperuj troszkę bo nie wyjdzie na zdrowie :)
Niemniej skoro taki idiota zarobił na tym, to widocznie ty zarobiłeś więcej. Bez odbioru.
Rozumiem, że brokerowi to samo powiedziałeś kiedy zamykał ci longi po 20/03 na nowych minimach
"chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
Chwilowe jakieś zjazdy i knoty lekko wystające - nie mają tutaj znaczenia"
. :509:
Tyś jest jednak pierdoła chłopaku.

Przypomina mi się taki user Harymiloki, po zjeździe Edka z 1.4 wrzucał swoją projekcję sprzed miesiąca że to przewidział i że to koniec ABCD i teraz tylko long. Moje zastrzeżenia że bieżące poziomy cenowe są są poprzesuwane o ponad 100P względem jego malunku i nijak nie przystają. do rzeczywistości zbył podobnym stwierdzeniem "czepiasz się szczegółów"
Jak widać, na FX szczegóły mają kolosalne znaczenie.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Cajto nie miałem wtedy pozycji - wiesz ja czekam na potwierdzenie pewne, a nie pakuje sie na slepo :)
wtedy kangur jezdzil mocno góra dół i fakt, że można było eLki umoczyć (no chyba, że przetrzymać)

nie wiem ile masz lat, ja mam 38 - i nie mów do mnie "chłopaku". Dzięki.
Poza tym - jak masz pisać takim tonem to naprawdę daruj sobie. Ja tu z nikogo sobie nie robię jaj i tego samego oczekuję wobec mojej osoby. W sumie fajny wpis strzeliłeś mi w Jurnalu, więc nie wiem skąd teraz taka dawka "jadu" :)

Ten zjazd kangura na nowe minima to był naprawdę szczegół - ile tam było różnicy? 20 pips?
HaryMilloki miał fantazję - to fakt. Jego wykresy były nieraz kosmiczne.

Więc - peace. I pozwól, że nie musżę się tłumaczyć z każdej projekcji, każdego wykresu itp - każdy gra swoje :)

Zablokowany