DayTrading: Czwartek 30.04.2015
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 30.04.2015
naprawde smiac mi sie chce jak czytam o tym zmienionym trendzie... tak trudno niektorym zrozumiec ze tak to dziala... siedzialo 65% w eskach to musieli to przewiezc... wprawdzie zakladalem ruch w gore na fali C do 1.10 ale to ze jestesmy 200 pipsow wyzej NICZEGO, ale to kompletnie niczego nie zmienia - to nadal tylko korekta choc bardziej rozbudowana... A jestesmy tak wysoko wlasnie po to zeby Ci co nie potrafia ciac strat dobrali jak najwiecej L jak najwyzej... bo z takimi sie potem 1000 pipsow najlepiej jedzie... Ja wiem ze ruch na 200-300 pipsow to dla 80% tu siedzacych zabojstwo depo ale jak ktos nie potrafi dobrac wielkosci pozycji tak zeby nie sikac po 200 pipsach pod siebie to bedzie mial ciezko sie odnalezc...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
c.ajto pisze: projekcja kangura z 20 marca - no kurde jak po sznurku
"a nie mówiłem"?
"przecież miałem rację"![]()
"fibo działa, ale trochę inaczej"
widzicie? sam się z siebie śmieję![]()
Sorry stary, ale teraz robisz idiotę z siebie, nie z nas - naprawdę tak trudno jest porównać twój wykres z aktualnym wykresem?
Po dwudziestym marca mamy nowego maxa, zjazd na nowe minimum i dopiero ruch w górę. Jakoś nie widzę tego na twojej projekcji...
tak wiem cajto - już o tym pisałem bo ten sam wykres wczoraj pokazywałem, napisałem tam że projekcja była do dupy bo kangur zjechał jeszcze ciut niżej (na nowe minima)... - projekcja nie przewidziała tego fakeouta (zjazdu na nowe minima)
Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
Chwilowe jakieś zjazdy i knoty lekko wystające - nie mają tutaj znaczenia.
A poza tym masz za ostry język więc go utemperuj troszkę bo nie wyjdzie na zdrowie![]()
Niemniej skoro taki idiota zarobił na tym, to widocznie ty zarobiłeś więcej. Bez odbioru.
Rozumiem, że brokerowi to samo powiedziałeś kiedy zamykał ci longi po 20/03 na nowych minimach."chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.
Chwilowe jakieś zjazdy i knoty lekko wystające - nie mają tutaj znaczenia"![]()
Tyś jest jednak pierdoła chłopaku.
Przypomina mi się taki user Harymiloki, po zjeździe Edka z 1.4 wrzucał swoją projekcję sprzed miesiąca że to przewidział i że to koniec ABCD i teraz tylko long. Moje zastrzeżenia że bieżące poziomy cenowe są są poprzesuwane o ponad 100P względem jego malunku i nijak nie przystają. do rzeczywistości zbył podobnym stwierdzeniem "czepiasz się szczegółów"
Jak widać, na FX szczegóły mają kolosalne znaczenie.
Cajto daruj sobie. Szkoda nerwow. On gra co najwyzej na demo a to co wrzuca ma sie nijak do tego co gra o ile w ogole gra. Gada glupoty o wszystkim a potem to co sie sprawdza to pisze ze mial racje przez 3 miesiace. Nie warto. Musi sie dowartosciowac bo samo pisanie mu nie wystarcza. Taka mania wyzszosci.... Moze kiedys byl ministrantem i za czesto ksieza zabierali go na "spacery" to teraz musi poudawac ze ma wirtualnych kolegow i jest od nich lepszy ; )
Szkoda polemiki

- atlanticos
- Maniak
powiedz to tym ktorzy na tych knotach mieli TP lub SL - rozsmieszasz mnie czasem do lezhighend pisze: Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.

dla mnie one tez nie maja znaczenia bo 80% pozycji zamykam "z reki" ale dla niektorych beda bardzo istotne

Ale sie tego czepili noatlanticos pisze:powiedz to tym ktorzy na tych knotach mieli TP lub SL - rozsmieszasz mnie czasem do lezhighend pisze: Ale widzisz Cajto - chodzi o zarys sytuacji. O pojęcie co będzie dalej.

0.756 to było low na moim wykresie
0.753 to było low nowe, które kangur potem zrobił, następnie odleciał do góry
czyli projekcja była jako wybicie liczona od dołka 0.756, a powinna od 0.753 - i tyle, cała różnica .
A jak ktoś miał tam TP czy SL to cóż ja poradzę - o to pretensje do banksterki, za takie zmyłki.
Bo sama projekcja jak widać była dobra

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak
ciekawe czy wrzucisz tez ta projekcje z dopiskiem "jednak nie tak mowilem" jak za 2tygodnie kangur bedzie 300 pipsow nizejhighend pisze: Ale sie tego czepili no
0.756 to było low na moim wykresie
0.753 to było low nowe, które kangur potem zrobił, następnie odleciał do góry
czyli projekcja była jako wybicie liczona od dołka 0.756, a powinna od 0.753 - i tyle, cała różnica .
A jak ktoś miał tam TP czy SL to cóż ja poradzę - o to pretensje do banksterki, za takie zmyłki.
Bo sama projekcja jak widać była dobraktoś ma jeszcze jakieś uwagi?
@Highend - żal mi ciebie, przy 38 latach prezentujesz poziom wypowiedzi 18 letniego chłopaczka (mówie tutaj o mentalnym nastawieniu).
Pamiętasz Wuzę?
Gość był chyba ponad 10 lat od ciebie młodszy, ale jego wypowiedzi do twoich dzieliły lata świetlne. Przede wszystkim nie robił z siebie pajaca i nikt go tak nie traktował.
A ty?
100 osób ci mówi po raz 10000 że jesteś męczący ze swoim stylem wypowiedzi, a ty co - nic, tylko kolejne zdziwienie "czemu oni tak po mnie jadą?"
Pomyśl trochę nad sobą chłopaku.
Pamiętasz Wuzę?
Gość był chyba ponad 10 lat od ciebie młodszy, ale jego wypowiedzi do twoich dzieliły lata świetlne. Przede wszystkim nie robił z siebie pajaca i nikt go tak nie traktował.
A ty?
100 osób ci mówi po raz 10000 że jesteś męczący ze swoim stylem wypowiedzi, a ty co - nic, tylko kolejne zdziwienie "czemu oni tak po mnie jadą?"
Pomyśl trochę nad sobą chłopaku.
Kółeczko wzajemnej adoracji: Kusus, Żaba i teraz Cajto 
Pięknie. Mi to ryba mogę być "Sam przeciw wszystkim"
a jak nie pasuje to sobie pójdę, pisałem już - zróbcie ankietę

Pięknie. Mi to ryba mogę być "Sam przeciw wszystkim"

a jak nie pasuje to sobie pójdę, pisałem już - zróbcie ankietę

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend po prostu nie wchodx tutaj na te forum nie czytaj a będziesz miał święty spokój po co się uzerać i graj swoje
jestem tu bezstronny w konflikcie highend vs. reszta forum, ale fakt faktem że trochę duży bałagan robisz tu szanowny highendzie tymi projekcjami fibo
obawiam się że sam już w tym się gubisz, zatem czyż nie lepiej byłoby posiedzieć przy analizowaniu dłużej i wrzucić jedną, ale za to solidną wizję? pomyśl o tym