IronFx
-
- Stały bywalec
Re: IronFx
no to witam w klubie
zlecona wyplata dnia 08.04.2015 do dnia dzisiajeszego status wyplaty --- > Waiting for Processing
Nawet opiekun konta milczy na maile zero dopowiedzi oczywiscie.
i jak wszyscy otrzymalem tylko "smiesznego" maila dotyczacego :
Dear Client,
We would like to inform you that your account is under investigation for potential irregular trading activities.
We will inform you of the progress of our investigation in due course.
Kind regards,
Takze niech nie pisza mi tu ludziki ze dostaja pieniadze po tygodniu czekania zreszta 100-400 usd to nie wyplata
zlecona wyplata dnia 08.04.2015 do dnia dzisiajeszego status wyplaty --- > Waiting for Processing
Dear Client,
We would like to inform you that your account is under investigation for potential irregular trading activities.
Kind regards,
Takze niech nie pisza mi tu ludziki ze dostaja pieniadze po tygodniu czekania zreszta 100-400 usd to nie wyplata
-
- Stały bywalec

Moja dobra rada, pracowniku Irona, który w kolejny sposób stara się wprowadzić w maliny ludzi. Możecie zakładać sto tysięcy kont na forach, możecie pisać tutaj swoje wymyślone historie, tylko pamiętajcie, że pisząc takie bajki utrzymujecie sobie miejsce pracy na miesiąc może dwa. Konsekwencją tego jest fakt, że kolejne osoby, które Wam uwierzą, znowu będą oszukane. Wpłacą depozyt i nigdy nie zobaczą tych pieniędzy. Albo przegrają, albo im nie wypłacicie wymyślając jakąś bajeczkę. W lutym kiedy zajęliśmy się tym tematem pierwszy raz myśleliśmy, że to po prostu chwilowe "sprawy techniczne" stoją za opóźnieniami w wypłatach. Słyszeliśmy, że "zmienia się system wypłat z manualnego na automatyczny". Jak jelenie wierzyliśmy w to. Potem znana już wszystkim, niezależnie czy ktoś rachunek miał miesiąc, rok czy kilka lat, bajka "your account is under investigation" Piszę teraz do Was, pracowników IronFX, którzy tak nieudolnie staracie się wkręcać kolejnych ludzi w ładowanie pieniędzy do Waszego pracodawcy. Opamiętajcie się. Porozmawiacie ze swoimi przełożonymi, żeby najpierw wypłacili zaległe pieniądze klientom. Macie na skrzynkach mailowych od nas mnóstwo wezwań do zapłaty, do zwrotu pieniędzy swoim Klientom. Czy Wy nie rozumiecie, że wciskając kolejnym ludziom kit, narażacie ich na utratę oszczędności, kosztem odpowiedzialności karnej dla siebie. Czy nie możecie sobie znaleźć uczciwej pracy? Poczytajcie sobie proszę definicję tego co robicie : SCAM (wym. [skæm]) – oszustwo polegające na wzbudzeniu u kogoś zaufania, a następnie wykorzystanie tego zaufania do wyłudzenia pieniędzy lub innych składników majątku. Osoba wzbudzająca fałszywe zaufanie zwykle działa na jedną z ludzkich cech charakteru, zarówno negatywnych, jak i pozytywnych, takich jak: pycha i chciwość, ale też empatia i altruizm.Scam przybiera różne formy - począwszy od bezpośredniego wzbudzania zaufania poprzez kontakty osobiste, przez wysyłanie maili i tradycyjnych listów, po skomplikowane technicznie zabiegi z użyciem usług internetowych.
W naszym kodeksie karnym ma to swoje odzwierciedlenie w Art. 286. § 1. : Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Obiektywnie, w niedługiej przyszłości, wszyscy zobaczą jak wyglądają wypłaty pieniędzy ( a raczej ich brak) z IronFX. Następnym krokiem, po zebraniu kolejnych poszkodowanych spoza forów, zainteresujemy sprawą media oraz odpowiednie urzędy. Na dziś liczymy, że są to setki poszkodowanych ludzi, którzy nie dostali wypłat, na grube miliony złotych. W aferze Amber Gold, pracownicy nie mogli wiedzieć, że firma nie ma kapitału na wypłaty. W aferze IronFX, wszyscy pracownicy wiedzą, że nie wypłaca się depozytów inwestorom z powodu braku kapitału, a mimo to naciągają kolejnych ludzi na dalsze wpłaty depozytów, czyli po prostu uprawiają SCAM. Pamiętajcie, że Zarząd Irona spakuje walizki z dolarami i czmychnie sobie gdzie do Afryki, a Was zwiną na dołek i będziecie odpowiadali przed Sądem za oszustwo ogromnej skali.

FXshark pisze:Po tym ostatnim poście musiałem wrecz zarejestrowac konto i napisac tutaj. Mam założony rachunek w IronFX, co prawda na niewielką kwotę, ale jednak. Na wypłatę rzeczywiście troche czekałem, ale w przeciagu tygodnia wyszła. Myślałem nad wplaceniem większej kwoty do nich, ale na razie sie wstrzymam i zobacze jak to wszystko sie potoczy. Przy okazji przegladania roznych forów i informacji trafilem na info o tym, ze pewien Pan próbuje odzyskać pieniądze od IronFX. Przy czym próbuje odzyskać nie swoje pieniądze, a najprawdopodobniej klientów, ktorzy sie do niego zglosili, pewnie za jakas "niewielką" opłatę. Niestety po przeanalizowaniu tych informacji okazało sie, ze firma tego Pana znajduje sie na liscie ostrzeżeń KNF. Sądzę, ze trzeba teraz bardzo uważać, bo ludzie szukają sobie nowych sposobow na interes, widząc jak ktos ma problem. Jeśli doszukam sie nowych informacji o tej firmie i postepie jej działań to bede to dodawal. Na razie informacje o tej osobie oraz nazwie firmy pozostawie dla siebie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uderz w stół a nożyce się odezwą.. stare ale wciąż aktualne..
-
- Stały bywalec
bogaskilop, to standardowe zagranie, znak charakterystyczny IronFX. Taki sam jak tiki-taka clubu z Camp Nou. Piszę właśnie list do władz Barcelony, jak bardzo dumnym sponsorem półfinalisty LM jest IronFX. bogaskilop czuj się wyróżniony, że z Twoich pieniędzy IronFX opłacił sobie reklamę ma plecach Messiego i spółki 

bogaskilop pisze:no to witam w klubie
Dear Client,
Kind regards,
Nie bede cytowal, bo widze, ze Pan Sokolik wielce oburzyl sie informacja, ktora znalazłem. Nagle z nudów akurat na mojego posta stwierdził Pan, że Pan odpowie. Cos w tym jest, ze uderz w stół a nożyce się odezwą. Prawda Panie Adamie? O ile oczywiście jest Pan ta osobą za którą sie Pan podaje. Zaskakuje mnie fakt, że wszystkie osoby według Pana, które rzetelnie patrzą na sprawę sa pracownikami IronFX. Jeśli tak, to chyba jest to naprawdę potężna firma, skoro maja az tyle osob. Ad rem. Tak zająłem sie tą sprawą ponieważ wiem jakie praktyki potrafią stosować brokerzy działający na naszym rynku. Np. Na pewno wielu osobom znany markets.com z obietnicami ogromnego zysku. I tutaj natrafiamy wlasnie na dzialanie typu SCAM. Jednak radziłbym trafniej wykorzystywać sformułowania z ktorych Pan korzysta. I wlasnie przez to człowiek niby znajac sie na rynku od wielu lat nie wie gdzie moze spokojnie swoje pieniądze zainwestować. Nie jestem pracownikiem Iron i wcale ich nie bronie, ale jednak taką mam właśnie ppracę, aby zajmować sie różnymi podejrzanymi przypadkami, a taki wlasnie jest przypadek, ktory opisalem w poprzednim poscie. Na Pana miejscu jednak zwazalbym bardzo na słowa, bo jednak nazwałbym to pomowieniem w jaki sposób Pan pisze jesli okaże sie, ze jest Pan w błędzie.
FXshark
Pokaż screeny.
Ile wypłacałeś? Jak długo masz konto? Ile % zysku zrobiłeś?
Ja nadal nie otrzymałem wypłaty a mam zleconą wypłatę od początku marca.
Pokaż screeny.
Ile wypłacałeś? Jak długo masz konto? Ile % zysku zrobiłeś?
Ja nadal nie otrzymałem wypłaty a mam zleconą wypłatę od początku marca.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Fxshark, oczywiście - be są wszyscy którzy otrzymują pieniądze, a cacy Ci którzy mają kłopoty z wypłatami.. No i wg tychże "nożyc" każdy pracuje w Iron.. Pomówienia zaś, co te "nożyce" powinny wiedzieć mogą być przedmiotem roszczeń z KC.. Widocznie nie wszyscy cytujący prawo.. do końca je respektują.. Inna sprawa, że naruszenia marki firmy bez uszczegółowienia dowodów też chyba nie są na miejscu, i takie mało eleganckie. Cienko widzę ten biznes w takim jak do teraz wydaniu..
-
- Stały bywalec
W żaden sposób się nie oburzyłem. Wręcz utwierdziło to wszystkich w przekonaniu jak działa IronFX. Perfidnie do bólu. Forum jest do przedstawiania swoich opinii. Nasze są zebrane na podstawie wieloletniego tradowania u tego brokera oraz obserwacji jego sytuacji w ostatnich miesiącach. Wkrótce, po zebraniu dużej społeczności, która została oszukana przez IronFX, a która nie korzysta z żadnego forum, cały obraz sprawy wyjdzie na jaw. Każdy z Was, pracowników, kierowników i innych tam pracujących delikwentów będzie musiał zmierzyć się z rzeczywistością. Ponurą rzeczywistością.
Nasza sprawa wielmożny FXshark została umorzona, bo nikt nie stracił ani złotówki, wręcz przeciwnie każdy sporo zarobił. Była to nauczka, ale tez przetarło nam to szlaki w niektórych instytucjach. Dlatego bez żadnych oporów, reprezentując naszych Klientów, załatwimy to należycie. Chyba, że wcześniej wypłacicie tym ludziom ich pieniądze. To są ich pieniądze, a nie Wasze. To nie jest ich jałmużna, to jest ich kasa, którą sobie przywłaszczyliście. Dalej to robicie, ale piramidka Wam się skończy i każdy z Was za to beknie.
Wkrótce wszyscy się przekonamy, co było nie na miejscu i co było nieeleganckie. Czy fakt, że chcemy pomóc ludziom czy zachowanie IronFx. To co robimy ciężko jest nazwać biznesem, bo biznes musi przynosić zyski, a przy nakładzie pracy wielu osób, którzy pracują nad tą sprawą, nie jest to ekonomicznie zbyt opłacalne. Natomiast są pewne zasady. Jeżeli Ciebie oszukiwali cały czas, widzisz że innych też perfidnie oszukują, a masz dużo większe możliwości dochodzenia sprawiedliwości niż przeciętna osoba to po prostu działasz. My mamy zapał i nie traktujemy tego jako pomysł na życie. Utrzymujemy się z innych profesji, które przy okazji pomagają nam w realizacji naszych celów.

Nasza sprawa wielmożny FXshark została umorzona, bo nikt nie stracił ani złotówki, wręcz przeciwnie każdy sporo zarobił. Była to nauczka, ale tez przetarło nam to szlaki w niektórych instytucjach. Dlatego bez żadnych oporów, reprezentując naszych Klientów, załatwimy to należycie. Chyba, że wcześniej wypłacicie tym ludziom ich pieniądze. To są ich pieniądze, a nie Wasze. To nie jest ich jałmużna, to jest ich kasa, którą sobie przywłaszczyliście. Dalej to robicie, ale piramidka Wam się skończy i każdy z Was za to beknie.

-- 23 kwie 2015, 19:11 --FXshark pisze:Nie bede cytowal, bo widze, ze Pan Sokolik wielce oburzyl sie informacja, ktora znalazłem. Nagle z nudów akurat na mojego posta stwierdził Pan, że Pan odpowie. Cos w tym jest, ze uderz w stół a nożyce się odezwą. Prawda Panie Adamie? O ile oczywiście jest Pan ta osobą za którą sie Pan podaje. Zaskakuje mnie fakt, że wszystkie osoby według Pana, które rzetelnie patrzą na sprawę sa pracownikami IronFX. Jeśli tak, to chyba jest to naprawdę potężna firma, skoro maja az tyle osob. Ad rem. Tak zająłem sie tą sprawą ponieważ wiem jakie praktyki potrafią stosować brokerzy działający na naszym rynku. Np. Na pewno wielu osobom znany markets.com z obietnicami ogromnego zysku. I tutaj natrafiamy wlasnie na dzialanie typu SCAM. Jednak radziłbym trafniej wykorzystywać sformułowania z ktorych Pan korzysta. I wlasnie przez to człowiek niby znajac sie na rynku od wielu lat nie wie gdzie moze spokojnie swoje pieniądze zainwestować. Nie jestem pracownikiem Iron i wcale ich nie bronie, ale jednak taką mam właśnie ppracę, aby zajmować sie różnymi podejrzanymi przypadkami, a taki wlasnie jest przypadek, ktory opisalem w poprzednim poscie. Na Pana miejscu jednak zwazalbym bardzo na słowa, bo jednak nazwałbym to pomowieniem w jaki sposób Pan pisze jesli okaże sie, ze jest Pan w błędzie.
Wkrótce wszyscy się przekonamy, co było nie na miejscu i co było nieeleganckie. Czy fakt, że chcemy pomóc ludziom czy zachowanie IronFx. To co robimy ciężko jest nazwać biznesem, bo biznes musi przynosić zyski, a przy nakładzie pracy wielu osób, którzy pracują nad tą sprawą, nie jest to ekonomicznie zbyt opłacalne. Natomiast są pewne zasady. Jeżeli Ciebie oszukiwali cały czas, widzisz że innych też perfidnie oszukują, a masz dużo większe możliwości dochodzenia sprawiedliwości niż przeciętna osoba to po prostu działasz. My mamy zapał i nie traktujemy tego jako pomysł na życie. Utrzymujemy się z innych profesji, które przy okazji pomagają nam w realizacji naszych celów.

sallesman pisze:Fxshark, oczywiście - be są wszyscy którzy otrzymują pieniądze, a cacy Ci którzy mają kłopoty z wypłatami.. No i wg tychże "nożyc" każdy pracuje w Iron.. Pomówienia zaś, co te "nożyce" powinny wiedzieć mogą być przedmiotem roszczeń z KC.. Widocznie nie wszyscy cytujący prawo.. do końca je respektują.. Inna sprawa, że naruszenia marki firmy bez uszczegółowienia dowodów też chyba nie są na miejscu, i takie mało eleganckie. Cienko widzę ten biznes w takim jak do teraz wydaniu..
-
- Maniak
Widzę, że pracownicy IRON FX uwijają się jak w ukropie dwutorowo poniekąd. Raz próbując "podnieść" opinię o tym brokerze, dwa cały czas naganiając nowych klientów. Dostałem kolejnego maila z propozycją założenia konta, pomimo, że już kilkakrotnie odpisywałem, że nie chcę i żeby dali sobie spokój.
Brawo IRON
Już po was. Nie odzyskacie płynności. Zdjęcia z Chin mówią same za siebie 

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Czy ktoś z Państwa ma problem z wyskakującym błędem podczas próby wysłania skargi do KNF?
Wyświetla się komunikat:
"Wystąpił błąd podczas przetwarzania zasobu."

Wyświetla się komunikat:
"Wystąpił błąd podczas przetwarzania zasobu."
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.