Mpapiez pisze:Tak się składa, że analiza wykresu zawsze się opiera na wierzeZielonaMgielka pisze:
Ciekawi mnie jeszce jedno. Dlaczego kiedy ludzie kupuja auto badz telewizor sa w stanie przeprowadzic skrupulatne badania rynku, poglebiac wiedze o produkcie i czekac na lepsza oferte... a na rynku powierzaja swoje pieniadze teoriom opartym na wierze, nie na naukowej analizie.
(...)
Udanego weekendu zycze.
Wierzymy (zakładając), że S/R puści lub nie, że linia trendu utrzyma, tak samo ty wierzysz, malujac sobie kwadraty na wykresie w swoim journalu że znalazłeś strefę popytu czy podaży.
A wiesz, nie jesteś w stanie za pomocą żadnej naukowej analizy udowodnić że masz racje lub jej nie masz, więc dlaczego powierzasz swoje pieniądze w oparciu o wiarę ?
Jak to mówią, uderz w stół a nożyce się odezwą. Highend robi naprawdę coś nieszablonowego i widzę że wielu osobom to przeszkadza. W życiu sie nie dojdzie nigdzie powielając schematy.
Nigdy nie powierzyl bym pieniedzy w wydmuszke nie znajac zadnych faktow i dziwi mnie ze Ty jestes to w stanie zrobic.
Moja gra nie opiera sie stricte na wykresie ale to nie czas i miejsce zeby sie tu konfrontowac i debatowac nad wyzszoscia jednego nad drugim.
Nie okazalem braku szacunku autorowi dziennika i nie przeszkadza mi jego poniekad ciekawy eksperyment.
Lubie zwyczajnie podyskutowac ale widze ze Tobie przypala sie juz lont.
Pozdrawiam