Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wielki Wybuch

Post autor: Leonardo »

highend osobiście to nic do Ciebie nie mam. Ale chyb za bardzo bierzesz
przykład z Dadiego :D wypisz wymaluj, normalnie gdzieś na forum jego opis widziałem
o tu:
wystarczy tylko ładnie o tym umieć opowiadać lub pisać poematy - a na pytanie jurora
- pokaż nam jak umiesz tańczyć , skoro mówisz że umiesz - pada odpowiedź - niczego nie muszę
wam udowadniać wystarczy że sam wiem ze umiem
Najlepsiejsze było to jak kogoś tam zbluzgał po czym umieścił w stopce:
"Jestem tam, gdzie ludzie są kulturalni." I ja się pytam co On tam niby robi
i dlaczego nie wyleciał stamtąd na zbity pyska :D skoro sam nie jest :D hipokryta :mrgreen:
Nie ucz się tak, bo to do niczego nie prowadzi.

Pozdrawiam,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Leo, cos w tym jest. Rozumiem tez juz czemu Dadas sobie poszedł.
Jednak nie patrzę w niego ślepo jak w obrazek. Ponadto i tak nie wszystko rozumiem tak jak on.

Btw. Kusus jesteś w ignorach. Pisząc tylko śmiecisz tutaj i sprawiasz, ze Jurnal zamiast 5 stron merytorycznych, ma ich ponad 20 bezsensownych. Wielkie dzieki. Nie czytam co piszesz, wiec zajmij sie tradingiem.

Czy możemy skupić sie na jurnalu? Czy da sie aby admin wywalił 3/4 postów stad? Wszystkie Kususa plus odpowiedzi na posty Kususa. Bedzie spokój i porządek.
Tak sie nie da pracować. Ja muszę miec warunki. Spokój i porządek. Czy lubicie miec w pracy burdel? Ja nie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Venomouss »

Highend : porządek jest bardzo ważny :) https://www.youtube.com/watch?v=W479P3zXukk

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MR. D »

A ja nie mam dość Highenda i co wiecej to moj ulubiony dziennik i nie widzę sensu zamykania dziennika. Dzięki jego fibo fantazji zarobiłem w czwartek 37,4% depo i Highend awansował na mojego ulubionego kolegę na forum. Prawda jest taka ze tylko raz skorzystałem z tego co sie na tym forum pisze. Jakoś nie mam zaufania do tego co robią inni nawet najbardziej zasłużeni. Oczywiście liczę sie ze zdaniem Atlanticosa no i wdzięczny jestem Nowemu ze mi dwa razy skore ocalił na priv bo bym był w plecy na pare koła. Byłem bliski wyjścia ze strata w lutym jak edek korygował i pózniej jak gbp/aud robił retest na 2,00 a Nowy pomógł wtedy mi wyjsć z opresji i za to jestem mu wdzięczny i będę to podkreślał zawsze niezależnie od tego ile razu jakieś zakompleksione bufony bedą go obrażać.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

EUR/CAD - sprawa wygląda prosto
FIBO by me + zasięg DSWS (niebieskie przerywane to jest F423).

śmieszne bo coraz częściej zaczynam używać DSWS, rysując fibo ręcznie zakumałem DSWS (bo to jest to samo w sumie),

widać, że DSWS pokazuje zasięgi w dwóch kierunkach. I to jest to o czym pisałem od początku. Moje malowanie FIBO nie powie Ci w jakim kierunku idzie cena, ale powie do jakiego zasięgu sięgnie cena.

Kierunek określa trader czytając wykres. Jeśli tego nie umie to jedynie metody z książek (osobiście żadnej nie przeczytałem na temat forexu :!: :idea: ). Sam też się mylę - przykład pszenica ostatnio, ale spokojna głowa, poradzę sobie z tym.

teraz pozostaje czekać ;) Szkoda, że dopiero w niedzielę zerknąłem na to EUR/CAD jak już jesteśmy w takim rozwiniętym trendzie.

jedna uwaga jeszcze: poziom 1.33 dla EUR/CAD to jest M_S1. Aktualnie cały czas działa jako wsparcie.
W zasadzie w tym momencie pozycję należałoby zająć dopiero po jego przebiciu i reteście (zamknięciu świecy pod nim).

Ale chyba każdy kto zerknie na wykres poniżej to zobaczy, że poziomy F161 i F261 są "działające" i jest reakcja ceny i odbicie od nich w dół. Nie ogiągnięto F423 - dlatego tam TP. Tak czy siak wejście jest do dupy. Prawdopodobnie pod koniec trendu, ponadto nad M_S1. W mojej metodzie najchętniej stosuję wchodzenie po F261 i czekam na F423. I szukam takich setupów. Raz, że dużo więcej mogę namalować wcześniej i mniej muszę "zgadywać", dwa - że cena od F261 do F423 zazwyczaj leci "ciurkiem" tzn szybko bo "trend pod koniec przyspiesza". I wtedy jest idealnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Post autor: Kusus »

highend pisze:EUR/CAD - sprawa wygląda prosto

śmieszne bo coraz częściej zaczynam używać DSWS, rysując fibo ręcznie zakumałem DSWS (bo to jest to samo w sumie),

widać, że DSWS pokazuje zasięgi w dwóch kierunkach. I to jest to o czym pisałem od początku. Moje malowanie FIBO nie powie Ci w jakim kierunku idzie cena, ale powie do jakiego zasięgu sięgnie cena.

Kierunek określa trader czytając wykres. Jeśli tego nie umie to jedynie metody z książek (osobiście żadnej nie przeczytałem na temat forexu :!: :idea: ). Sam też się mylę - przykład pszenica ostatnio, ale spokojna głowa, poradzę sobie z tym.

teraz pozostaje czekać ;) Szkoda, że dopiero w niedzielę zerknąłem na to EUR/CAD jak już jesteśmy w takim rozwiniętym trendzie.

jedna uwaga jeszcze: poziom 1.33 dla EUR/CAD to jest M_S1. Aktualnie cały czas działa jako wsparcie.
W zasadzie w tym momencie pozycję należałoby zająć dopiero po jego przebiciu i reteście (zamknięciu świecy pod nim).

Ale chyba każdy kto zerknie na wykres poniżej to zobaczy, że poziomy F161 i F261 są "działające" i jest reakcja ceny i odbicie od nich w dół. Nie ogiągnięto F423 - dlatego tam TP. Tak czy siak wejście jest do dupy. Prawdopodobnie pod koniec trendu, ponadto nad M_S1. W mojej metodzie najchętniej stosuję wchodzenie po F261 i czekam na F423. I szukam takich setupów. Raz, że dużo więcej mogę namalować wcześniej i mniej muszę "zgadywać", dwa - że cena od F261 do F423 zazwyczaj leci "ciurkiem" tzn szybko bo "trend pod koniec przyspiesza". I wtedy jest idealnie.
Szacun ze wrzuciles w koncu pozycje ale z calym szacunkiem. Nie wiesz i nie zgadniesz gdzie trend przyspieszy bo nie masz zadnych zasad malowania fibo. Teraz cos namalowales ale jak sam powiedziales to juz historia bo trend w zasadzie zakonczony.

Namaluj fibo 300 pipsow wczesniej tak zeby zlapac caly zasieg. Jest to niemozliwe. Wymeczyles jedna parke pokazujac nam w zasadzie zasieg juz wypelniony, masz caly rynek i nie mozesz pokazac nam parki i wejsc w pozycje przy f261? To jak juz powiedziales nie powinno byc dla ciebie problemem wiec czemu tego nie zrobisz? Masz z 500 crossow a pokazales jedno wejscie o prawie pelnym zasiegu. Pokaz kilka wejsc przed tym jak trend przyspieszy.

Czy nie umiesz? Aha no tak... Twoj system dziala tylko na wykresach historycznych. Zapomnialem...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

"Ten post został napisany przez ignorowanego użytkownika – Kusus. Wyświetl ten post"
ile razy mam powtarzać?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a jak działa DSWS? Tak samo jak moje fibo.
Przykład poniżej na podstawie indeksu CAC40 i na interwale uwaga - M15 !
z objaśnieniem.
DSWS stawiamy na jednej świecy (fibo często maluję na jednej świecy :idea: )
zaznaczyłem poniżej na której.
Cena konsoliduje po czym leci w dół do czerwonej przerywanej linii. U mnie to by było F161. (1)
Wraca na czerwoną linię (dołek świecy od DSWS) - to jest FIBO 100 (2). Robi jej retest !, po czym leci w dół.
Widać, że ten retest dotyka się knotami, a nie dochodzi do samej linii. Na fibo by dochodził ;)
Przebija czerwoną przerywaną (czyli F161) i dolatuje do F261 - numerek 3 (zielona linia przerywana), gdzie
na chwilę odbija (szpila jest), po czym przebija cenę ale..... nie idzie dalej na dół (nie idzie na niebieską od razu).
Tutaj znowu następuje konsola, tutaj coś na kształt trójkąta. Cena trzyma się zielonej przerywanej konsolidując.
Następnie cena powinna wybić dołem i dotrzeć do niebieskiej przerywanej (czyli moje F423). Sprawdzimy jutro? :mrgreen:

Czy wszyscy już rozumieją na jakiej zasadzie działa moje fibo? I DSWS? :)

btw. widzicie tam szare F423? ;) :d to z monthly wyznaczony zasięg wzrostu CAC40. Jest ciut przebite, ale to kwestia dokładności malowania (na monthly ciężko o super precyzję). Miałem tam sell dawać ;) Ale nie dałem. Kompletnie nie znam tego indeksu - widze, że rósł jak szalony (a'la DAX).

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a CAC40 na fibo bez DSWS (poziomy wychodzą praktycznie tak samo) . Fibo 100 postawione na reteście tak jak ma być. Wcale nie byle jak. Musi być na reteście.

i po mojemu wygląda to próbę podejścia pod F161 (a być może nawet na F100) i dopiero w dół.
Gdyby się okazało, że układ nie zadziała bo zawsze może coś nieoczekiwanego wyskoczyć(!) -
to i tak wiemy gdzie ustawiać SL i chronić kapitał.
Poziomy wyznaczone przez fibo świetnie nadają się do SL i TP.

Aktualnie każde S powinno mieć SL nad F161 i TP na F423 :), następnie jak cena przebije F261 to przesunąć SL lekko nad F261 i mamy BE + cośtam. Pisałem już, że wyznaczanie fibo pomaga ustawiać SL i TP? Właśnie tak.
Nocny spread jednak zabija sens wejścia.

slo
Gaduła
Gaduła

Post autor: slo »

highend pisze:EUR/CAD - sprawa wygląda prosto

Wydaje mi się że na eurcad zaliczysz wpadkę. Kurs zmierza ku 1.5 stop 1.3295

ODPOWIEDZ