andrzej-sk pisze:
Jest tak jak napisałem. Jesli jesteś zalogowany to chcąc zrobić wypłatę wyświetlają się stosowne komunikaty.
Napisz do XM aby sobie na stronie informacyjnej poprawili błędy.
Do XM już napisałem. Ale piszesz tak, jakbyś uważał, że brokera nie obowiązuje opublikowana Procedura Priorytetu Wypłat. W momencie gdy daję zlecenie wypłaty muszę potwierdzić, że zapoznałem się z "Procedurą" a nie z dopiskami na stronie.
Jeśli w Polsce firmy opiszą jakiś swój produkt, nawet w ulotce reklamowej, to ten opis zgodnie z ustawą o ochronie konkurencji i klienta, może stanowić źródło roszczeń o niezgodności sprzedanego towaru lub usługi z umową. Tutaj mówię nie o materiałach reklamowych, tylko o oficjalnie zamieszczonej na stronie procedurze, więc o czymś o wiele ważniejszym.
Jakby myśleć tak jak mówisz, to równie dobrze mogliby napisać na stronie głównej np. "Ludzie, wpłaćcie do nas 5$ a otrzymacie premię w wysokości 1000$, którą będziecie mogli wypłacić na swoje konto po wykonaniu dowolnej transakcji" a przy próbie wypłaty napisali z kolei "Niestety drogi kliencie, będziesz mógł wypłacić 1000$ dopiero jak zarobisz".
Czy to też będzie według ciebie w porządku?