XM Group
Re: XM (XEMarkets, Trading Point)
Jeszcze raz dzieki
-
- Pasjonat
W skrill jest ważny chyba mail a nie numer telefonu. Nawet gdyby tak było to kup sobie Kolego startówkę i podaj nowy numer i po problemie.Rafi13 pisze:Witam
Czy możecie mi pomóc. Wpłacałem pieniądze do XM przez "Przelewy24". Wypłaty przez nich nie mogę zrobić tylko przez Skrill oraz Neteller (pomijając wypłatę na kartę i przelew bankowy). Próbowałem przez Skrill się zarejestrować, ale tam przy rejestracji dostałem info, że mój nr telefonu jest już u nich w bazie i nie mogę się zarejestrować. Więc w takim razie dałem, aby przypomniał mi hasło (choć nie pamiętam, abym się rejestrował w Skrill, ale może kiedyś) i od wczoraj maila z tym hasłem nie mam. Nawet w spamie. Telefonu żadnego do nich nie znalazłem. Jak mam to załatwić w takim razie? Czy mam się zarejestrować w Neteller i przez nich wykonać przelew kasy na konto do mBanku? Czy radzicie coś innego? Nie chcę tego robić na kartę kredytową (jeśli nawet jest taka możliwość). Wpłacałem kasę z konta przez "przelewy24" na XM.
Z góry dzięki za info.
Widzisz, o startówce nie pomyślałem. dzięki
-
- Pasjonat
Rafi13 pisze:Widzisz, o startówce nie pomyślałem. dzięki
Poza założeniem konta ten numer chyba nie jest do niczego potrzebny. Wszystko się opiera na loginie(mailu) oraz o hasło.
W XM Skrill-- XM oraz XM-Skrill działa bez zarzutu. Jak będziesz podawał mail w Skrillu to najlepiej taki jaki użyłeś do XM.
Co prawda nie weryfikują tego ale piszą , że powinien takowy być. Konto najlepiej w Skrilu i XM w PLN. Nie ma problemu wtedy z wpłatą za free do skrilla. Wypłata na konto bankowe ze skrilla też jest tańsza niż w walucie bo nie ma przewalutowania. Zawsze możesz sobie wyrobić kartę Skrill w PLN i płacić nią w sklepach bez prowizji.
To tyle na temat Skrill i XM.
Czyli rozumiem, przelew z XM na Skrill jest bezpłatny, ale ze Skrilla na konto już z prowizją?
-
- Pasjonat
nie w dwie strony jest czyli z XM i do XM za free ale skrill --konto bankowe jest prowizja--owszem. Ale to już nie w tym wątku tylko należy szukać tabelki opłat na skrillu.Rafi13 pisze:Czyli rozumiem, przelew z XM na Skrill jest bezpłatny, ale ze Skrilla na konto już z prowizją?
Ja również potwierdzam, wypłaty od XM bez żadnych problemów.
Ja również potwierdzam. Przelew bankowy zrobiłem bez żadnych opłat. Z XM do mBanku.
Ja jednak spotkałem się z przeszkodami przy wypłacie środków z konta. XM już dwukrotnie odrzucił moje zlecenie wypłaty.
W pierwszym przypadku próbowałem wypłacić środki na kartę kredytową, którą zasilałem konto. Otrzymałem następującą odpowiedź:
Dodatkowo zamieszczam w załączniku zrzut ekranu, bo pewnie niedługo zapis zostanie zmieniony i wtedy nikt już mi nie uwierzy. A przecież skoro jest napisane "co najmniej" oznacza co innego niż wyłącznie do wysokości wkładu, więc broker powinien realizować również zlecenia wypłaty wypracowanego zysku, tak jak w przypadku innych brokerów.
Niezrażony spróbowałem wypłacić kasę przelewem bankowym. Tym razem odpowiedź była następująca:
Jednym słowem, zgodnie z procedurą, XM powienien realizować wypłaty przelewem bankowym od kwoty 5$ pokrywając opłaty za przelew.
Proszę przedstawicieli brokera o ustosunkowanie się do poruszonych kwestii na formum publicznym. Znawców zagadnienia proszę o podpowiedź co zrobić w przypadku, gdy jednak broker odmówi wypłaty przelewem lub wykona przelew przerzucając opłatę na beneficjenta. Kwota nie jest może duża, ale dla mnie znacząca i wypracowana na mikrolotach. Nie mam ochoty dzielić się bandycką prowizją wypłacając przez skrill (konto skrill mam w USD, przelew bankowy ze skrilla na polskie konto zeżrze pewnie z połowę tej kwoty).
W pierwszym przypadku próbowałem wypłacić środki na kartę kredytową, którą zasilałem konto. Otrzymałem następującą odpowiedź:
Czyli że limit wypłaty na kartę jest tylko do wysokości wpłaconego depozytu. Natomiast w procedurze priorytetu wypłat można przeczytać:Dear Valued Client,
Kindly note that as your card/s does not belong to the CFT program,our payment processor provider is not able to process withdrawals (back to the same source) exceeding the sum of the total deposits made using your card/s.
Link do procedury: http://www.xm.com/pl/funds-withdrawal#procedureWypłaty za pośrednictwem Karty kredytowej/debetowej. Wysłane zgłoszenia wypłat, niezależnie od wybranego sposobu wypłaty, będą realizowane przez ten kanał co najmniej do wysokości całkowitej kwoty zdeponowanej za pośrednictwem tej metody.
Dodatkowo zamieszczam w załączniku zrzut ekranu, bo pewnie niedługo zapis zostanie zmieniony i wtedy nikt już mi nie uwierzy. A przecież skoro jest napisane "co najmniej" oznacza co innego niż wyłącznie do wysokości wkładu, więc broker powinien realizować również zlecenia wypłaty wypracowanego zysku, tak jak w przypadku innych brokerów.
Niezrażony spróbowałem wypłacić kasę przelewem bankowym. Tym razem odpowiedź była następująca:
Natomiast we wspomnianej wyżej procedurze priorytetów wypłat możemy przeczytać następujący zapis dotyczący wypłat przelewem bankowym:Dear Valued Client,
We can confirm receipt of your below withdrawal request amounted to USD 25. However, please be advised that we do not cover fees charged for the bank wire payments processed below the amount of USD 200.00 and such as we recommend that you submit another withdrawals request with another method such as Moneybookers or Neteller.
Proszę zwrócić uwagę na wytłuszczone fragmenty. Dodatkowo załączam drugi screen, żeby się broker nie wyparł.OPCJE WALUTY BAZOWE KONT XM OPŁATY MIN. WYPŁATA (USD) CZAS WYPŁATA
USD, EUR, GBP, JPY, CHF, AUD, RUB, PLN, HUF, SGD, ZAR Pokrywane przez XM Min. 5 USD dla wszystkich walut przelewu (poza JPY, gdzie jest to 500 JPY). Od dwóch do pięciu dni roboczych
Jednym słowem, zgodnie z procedurą, XM powienien realizować wypłaty przelewem bankowym od kwoty 5$ pokrywając opłaty za przelew.
Proszę przedstawicieli brokera o ustosunkowanie się do poruszonych kwestii na formum publicznym. Znawców zagadnienia proszę o podpowiedź co zrobić w przypadku, gdy jednak broker odmówi wypłaty przelewem lub wykona przelew przerzucając opłatę na beneficjenta. Kwota nie jest może duża, ale dla mnie znacząca i wypracowana na mikrolotach. Nie mam ochoty dzielić się bandycką prowizją wypłacając przez skrill (konto skrill mam w USD, przelew bankowy ze skrilla na polskie konto zeżrze pewnie z połowę tej kwoty).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
// Usunięto niepotrzebne cytowanie posta powyżej /mod
Wypłata na kartę max do depozytu wniesionego przez tę kartę. Ewidentnie z kontekstu to wynika a to , że napisali " co najmniej" -- ewidentny błąd.
Wypłaty przelewem (zresztą przez inne kanały też) to kwota min. 5UDS ( nie myl tej kwoty z kwotą od której biora na siebie opłaty za przelew).
Jak próbowałeś robić wypłatę przelewem to nie widziałeś komunikatu :
"XM pokrywa jedynie opłaty bankowe po swojej stronie za wyjątkiem wypłat kwot poniżej 200 USD (lub równowartości tej kwoty w innej walucie)." Co tu jest takiego niezrozumiałego??
Wypłata na kartę max do depozytu wniesionego przez tę kartę. Ewidentnie z kontekstu to wynika a to , że napisali " co najmniej" -- ewidentny błąd.
Wypłaty przelewem (zresztą przez inne kanały też) to kwota min. 5UDS ( nie myl tej kwoty z kwotą od której biora na siebie opłaty za przelew).
Jak próbowałeś robić wypłatę przelewem to nie widziałeś komunikatu :
"XM pokrywa jedynie opłaty bankowe po swojej stronie za wyjątkiem wypłat kwot poniżej 200 USD (lub równowartości tej kwoty w innej walucie)." Co tu jest takiego niezrozumiałego??