XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Po ciężkich bojach Xm zdecydowało się jednak oddać mi całość zabranej kwoty, całe szczęście, że nie zgodziłam się na 900$ i brak dodatkowych roszczeń. Udało się odzyskać całość w co nie wierzyłam, ale walczyłam, wczoraj dostałam decyzje, że dostanę całość jeśli nie będę mieć żadnych dodatkowych roszczeń, a w przyszłości jeśli założe konto to XM nie wypłaci mi już żadnego zysku i na to się oczywiście zgodziłam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Szybki John
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Szybki John »

Jakiś czas temu przeczytałem cały wątek i dalej nadziwić się nie mogę jak to Ci co dostają wszystkie bonusy za darmo (np. bonus 100 EUR), oszukują multikontami, a później mają najwięcej pretensji, a jak wszystko wychodzi na jaw nawet przepraszam nie mogą wydusić. To jest nie do pomyślenia!

Aniacfiszan kręcisz i to widać na kilometr, niby miałaś kilka kont, nagle znalazło się te 15 czy 25 (już nie pamiętam). Oczernić brokera na forum łatwo i wyssać fakty lub mity z palca pod swoim kątem widzenia. Szczegółów nigdy się nie dowiemy jak było, ania pisała na brokera ile złego jej zrobił, a nei przyznała się co sama zrobiła??? Niestety broker ze wzgledu na tajemnice poufonosci nie moze poruszyc szczegolow sprawy na forum. Uwierz mi tylko Aniu, ze gdybys grala zgodnie z zasadami nedzne kilka tysiecy dolarow nie byloby zadnym problemem dla tego brokera. Kilka tysiecy dolarow dla dobrego brokera to nic. Pewnie lepiej bylo juz Ci oddac ta kase pomimo Twoich hmmmm nie do konca legalnych dzialan na rachunkach i zyskac na tle wizerunkowym niz ciagac dlugo sprawy po sadach.

Jarpen, czy ja dobrze widze, ze Ty reklamowes transakcje na której stracileś 7 dolar, czy 7 złotych? Jeśli tak to wybacz, ale dalej nie moge powstrzymac sie ze smiechu. Rozumiem, ze ze 100 darmowych zl chcesz zrobic milion??? Wez odemnie darmowa rade, od doswiadczonego inwestora i przeznacz swoj czas na cos bardziej pozytecznego.... A co do reklam to chyba nie wierzysz we wszsytko co leci w TV i puszczaja w radiu? Zawsze sa gwiazdki** i zawsze trzeba doczytac regulaminy. Zreszta na stronie xm jest info o zleceniach stop i limit http://www.xm.com/pl/execution-policy :

"W XM rozumiemy to, jak istotne są zlecenia typu stop-loss i limit w zarządzaniu ryzykiem, to dlatego wykonanie tych zleceń jest przez nas gwarantowane aż do 50 lotów."

Ze swojej strony mogę dodać, że jeżeli ktoś gra uczciwie to żaden broker się do Ciebie nie przyczepi, tymbardziej jeżeli chodzi o symboliczne kwoty kilku tysiecy dolarow. Sam wyplacałem u tego brokera i innych cypryjskich po kilkadziesiat tysiecy dolarow bez najmniejszych problemow. Nikt jakos nigdy nie robil mi problemow. Brokerzy dobrze wiedza, ze traktujac uczciwych graczy uczciwie ci dalej u nich beda grac.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Szybki John
Tak, chodziło o 7zł, śmieszną kwotę. Nie znam Twojego sposobu zarządzania ryzykiem, ale w dniu transakcji, ta kwota stanowiła 3% wartości mojego konta.
Cenię uczciwość, TV nie oglądam od kilkunastu lat, radia nie słucham. Zgodnie z polskim prawem reklama która wprowadza w błąd jest nieuczciwa i za pomocą reklamacji pozbyłem się jej, pomagając tym samym innym użytkownikom forum.
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

moglby ktos szreibnąć czy to xm ma micro loty na kontrakty, albo ewentualnie cos innego polecic bo potrzebuje jakkiegos broka na ea podlączyc nie na demo tylko real z micro na cfd ... pozdr

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

http://www.xm.com/pl/spreads

Tu masz wszystko...

Awatar użytkownika
pl-samurai
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pl-samurai »

pl-samurai pisze:
obi3333 pisze:Czy ktoś w ogóle wypłacił pieniądze od XM? Bo obecnie to znam dwie osoby stąd, którzy nie mogli wypłacić i zastanawiam się nad zmianą brokera.
Zleciłem dzisiał wypłatę dam znać czy poszło.
Troche czasu minelo a ja nie dalem odpowiedzi wiec robie to teraz. Wyplaty bez zadnych problemow.

Awatar użytkownika
quendi84
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quendi84 »

Wypłaty za pośrednictwem Karty kredytowej/debetowej. Wysłane zgłoszenia wypłat, niezależnie od wybranego sposobu wypłaty, będą realizowane przez ten kanał co najmniej do wysokości całkowitej kwoty zdeponowanej za pośrednictwem tej metody.
Mam pytanie i mała prośbę o wytłumaczenie, jak to rozumieć? czyli wypłatę z powrotem na kartę mogę dokonać tylko do kwoty, którą wcześniej z tej karty zdeponowałem? Dajmy na to wpłaciłem depo 200pln, to więcej jak 200pln nie mogę na kartę wypłacić? tylko resztę na Moneybookers/Skrill?
Jeśli tak, to powinno być raczej "co najwyżej do wysokości kwoty zdeponowanej...". No chyba że rozumieć to, że można wypłacić nie mniej niż kwota wpłaconego depo? czyli np. nie mniej niż 200pln?

Troche to zagmatwane, albo ja już jestem zamotany, może mi ktoś to wyjaśnić jak krowie na granicy? :|

edit: OK, już wiem, można skasować :)

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

quendi84 pisze:
Wypłaty za pośrednictwem Karty kredytowej/debetowej. Wysłane zgłoszenia wypłat, niezależnie od wybranego sposobu wypłaty, będą realizowane przez ten kanał co najmniej do wysokości całkowitej kwoty zdeponowanej za pośrednictwem tej metody.
Mam pytanie i mała prośbę o wytłumaczenie, jak to rozumieć? czyli wypłatę z powrotem na kartę mogę dokonać tylko do kwoty, którą wcześniej z tej karty zdeponowałem? Dajmy na to wpłaciłem depo 200pln, to więcej jak 200pln nie mogę na kartę wypłacić? tylko resztę na Moneybookers/Skrill?
Jeśli tak, to powinno być raczej "co najwyżej do wysokości kwoty zdeponowanej...". No chyba że rozumieć to, że można wypłacić nie mniej niż kwota wpłaconego depo? czyli np. nie mniej niż 200pln?

Troche to zagmatwane, albo ja już jestem zamotany, może mi ktoś to wyjaśnić jak krowie na granicy? :|

edit: OK, już wiem, można skasować :)

To co? Zysku już na kartę ci nie wypłacą? Jestem niezmiernie ciekaw odpowiedzi.

Awatar użytkownika
quendi84
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quendi84 »

psychologtlumu pisze:To co? Zysku już na kartę ci nie wypłacą? Jestem niezmiernie ciekaw odpowiedzi.
Z tego co zrozumiałem wypłata na kartę tylko do wysokości depozytu z tej karty, reszta na E-portfel (Skrill itp.), dopiero potem konto bankowe. Trochę zagmatwane, no ale taki mają "priorytet wypłat".

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Pytanie do XM. Czy świeca niedzielna już zostanie na wykresie? Czy będą się pojawiać ponownie? Zmieniły się godziny otwarcia rynku w XM? Dziękuję
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

ODPOWIEDZ