XM Group
Re: XM (XEMarkets, Trading Point)
no wiem ale jeszcze niedawno byly mikroloty,
-
- Pasjonat
no i są nadal. O jakie surowce chodzi ?HanSolo1 pisze:no wiem ale jeszcze niedawno byly mikroloty,
Tragedia na Franku.
Kurs u brokerów ECN 0.73 bez płynności. Ludzie powpadali w debety po kilkadziesiąt k USD.
W XM kurs EUR/CHF doszedł do 1.14 - i była płynność.
Kto jeszcze powie, że gra u brokera MM to głupota a ECNyt są super ekstra
Kurs u brokerów ECN 0.73 bez płynności. Ludzie powpadali w debety po kilkadziesiąt k USD.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
-
- Maniak
Przez moment miałem saldo -1000€, po sekundzie wróciło na prawidłowe +100€ i zamknęło jedyną pozycję na TP. Całesszczęście o 9 usunąłem buy limity po nocce na innych parach.Akhh pisze:Tragedia na Franku.
U mnie aktualnie jest problem z pozycją na eur/nok kurs jest w xm dziś cały dzień zamrożony. Moja pozycja została zamknieta po stop lossie mimo ze kurs wg np. stooq.pl nie doszedl do tej pozycji a aktualnie pozycja zostałaby zamknieta na take profit. Napisałem na livechacie, około chyba godziny 11 zgłoszenie zostało przyjęte i rozpatrzenie mam dostać dzisiaj mailem (gdy zapytałem jak długo mam czekać na odpowiedz tak mi napisała Pani która mnie obsługiwała), na razie cisza. Dodam, że rozchodzi się tu o około 100 zł. Dam znać jak zostanie rozwiązana sytuacja.
przeczytaj w regulaminie czy xm gwarantuje cene rynkowa, dostarczycieli plynnosci , jedno czym mm sie chwali to sl
nie pisze tu na temat xm tylko na typ brokera

"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
Odpisano mi ze "zlecenia zostały zrealizowane w momencie wysokiej zmiennosci na parze walutowej EURNOK" dodano link do regulaminu i tyle. Nic nie poradzę. Co do ceny rynkowej to chyba żaden broker nie gwarantuje? Chyba ze ECN?
Akhh z tym "była płynność" to chyba przesadziłeś. Przecież u brokera MM, który nie wypuszcza zleceń na zewnątrz nie ma czegoś takiego jak płynność.Akhh pisze:Tragedia na Franku.
Albo inaczej: rzec by można, że płynność u brokera MM jest nieskończenie wielka

- SuperFOREX
- Gaduła
Pytanie, czy przy 1.14 nie było tylko "połowy płynności" - tzn. realizowały się zlecenia kupna, a sprzedaży nie.green7 pisze:Akhh z tym "była płynność" to chyba przesadziłeś. Przecież u brokera MM, który nie wypuszcza zleceń na zewnątrz nie ma czegoś takiego jak płynność.Akhh pisze:Tragedia na Franku.
Albo inaczej: rzec by można, że płynność u brokera MM jest nieskończenie wielka
Pamiętam jak kolega opowiadał, że XTB nie miał żadnych problemów z transakcjami na DJ w czasie flash-crashu. Tyle tylko, że zamykał posiadane krótkie, czyli kupował na spadającym rynku.
Dla brokera MM to czysta sytuacja - zamyka pozycję, która z każdą sekundą generuje mu coraz większą stratę (lub otwiera nową, która od razu generuje wielki zysk), więc płynność jest dostępna bez problemu. Gorzej z transakcjami w druga stronę ;-)
Wiec mam od kilku tygodni konto w XM, MIAŁEM NASTĘPUJĄCĄ SYTUACJĘ ZLECENIE NIE ZOSTALO ZAMKNIĘTE NA TAKE PROFIT....BO SPREAD WYNOSIŁ KILKA TYSIĘCY PIPSÓW
....więc decydując się na tego brokera proszę o wzięcie pod uwagę występowanie takich spreadów