XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

Nie jestem przedstawicielem XM, ale odpowiadając Tobie to napiszę, że to zależy od strategii którą stosujesz. Miałem przyjemność z wieloma brokerami MM i u praktycznie każdego skalp nie był mile widziany (nawet na mniejsze sumy). Natomiast, rzadko spotykałem się z jakimiś problemami w przypadku strategii pozycyjnych (swing trading).

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

-rookie-
Wątpię, żeby Ci ktoś udzielił takich danych, o których piszesz.

Mi raz XM cofnęło zyskowną transakcję o wolumenie 3.5 lota i nie handluję już u nich. Było to na danych o 14:30 jak kurs szalał. Cofnęli zysk około 1200 USD. Na drugi dzień to zrobili po zamknięciu pozycji.

Z mojej wiedzy to XM nic nie zabezpiecza. Żadnej pozycji. Jakieś 2 lata temu handlowałem tam średnio na 8-20 lotów w jednej pozycji i bez problemów wszystko chodziło, wypłaty też ok na skrill i konto bankowe. Teraz nie wiem, bo nie handluje z wiadomego powodu. Zresztą XM nie musi się zabezpieczać, bo spread ma spory i jak otwiera się konto to najlepiej przez jakieś CashBacki. Są oferty do 0.7 pipsa zwrotu ze spreadu.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Szwajcar pisze:-rookie-
Wątpię, żeby Ci ktoś udzielił takich danych, o których piszesz.

Mi raz XM cofnęło zyskowną transakcję o wolumenie 3.5 lota i nie handluję już u nich. Było to na danych o 14:30 jak kurs szalał. Cofnęli zysk około 1200 USD. Na drugi dzień to zrobili po zamknięciu pozycji.

Z mojej wiedzy to XM nic nie zabezpiecza. Żadnej pozycji. Jakieś 2 lata temu handlowałem tam średnio na 8-20 lotów w jednej pozycji i bez problemów wszystko chodziło, wypłaty też ok na skrill i konto bankowe. Teraz nie wiem, bo nie handluje z wiadomego powodu. Zresztą XM nie musi się zabezpieczać, bo spread ma spory i jak otwiera się konto to najlepiej przez jakieś CashBacki. Są oferty do 0.7 pipsa zwrotu ze spreadu.
Oczywiście, że żaden broker nie odpowie na takie pytanie. Może oczywiście odpowiedzieć także , że tak oczywiście zabezpieczamy wszystko :D W sumie przecież nie powie , że nic.
W XM na EUR/USD spread , a więc cały koszt zamyka się średnio od 0,8 do 1,2 pipsa. Więc nie ma tragedii. Ale tak niskie koszta to tylko przy też parze i wykorzystaniu CasBacka 0.8. Nizej na tej parze można zejść np. do 0.6 w GFT

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Dziękuję za odpowiedzi. Macie racje, broker nie ma obowiązku infromowania o tym swoich klientów.

Snazo
Bywalec
Bywalec

Broker xm.com

Nieprzeczytany post autor: Snazo »

Witam, czy u tego brokera, jak wpłacę 500zł i zacznę grać, to najwięcej mogę stracić tylko i wyłącznie swój depozyt czy niestety można się zadłużyć, tego bym nie chciał.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie masz obowiązku. XM umarza debety.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

raposo pisze:Nie masz obowiązku. XM umarza debety.
dokładnie tak.
Fundusze klientów detalicznych objęte są ubezpieczeniem do kwoty 20 000 EUR w ramach Funduszu Rekompensacyjnego Inwestora. Dodatkowo wszyscy klienci korzystają z Ochrony przed ujemnym saldem.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Witam

Jak długo po przesłaniu dokumentów czeka się na ten promocyjny depozyt ?
The only way is up

Awatar użytkownika
MarcinMC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinMC »

Jak Cie zweryfikują to na stronie musisz o niego aplikować.
Skype marcinmc92

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Witam

Czy da się ustawić, aby automatycznie na wykresie oznaczone było miejsce otwarcia pozycji, stop loss oraz take profit, czy trzeba oznaczać to ręcznie ? :roll:

-- pn 04-05-2015, 21:09 --
TsunamiPL pisze:Witam

Czy da się ustawić, aby automatycznie na wykresie oznaczone było miejsce otwarcia pozycji, stop loss oraz take profit, czy trzeba oznaczać to ręcznie ? :roll:
Trzeba było otworzyć wykres micro.
Nie no platforma ok.
The only way is up

ODPOWIEDZ