XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

andrzej-sk pisze:// Usunięto niepotrzebne cytowanie posta powyżej /mod

Wypłata na kartę max do depozytu wniesionego przez tę kartę. Ewidentnie z kontekstu to wynika a to , że napisali " co najmniej" -- ewidentny błąd.
Sam sobie przeczysz. Skoro dla ciebie zapis to ewidentny błąd, to jak może "ewidentnie wynikać z kontekstu"?
Wypłaty przelewem (zresztą przez inne kanały też) to kwota min. 5UDS ( nie myl tej kwoty z kwotą od której biora na siebie opłaty za przelew).
Jak próbowałeś robić wypłatę przelewem to nie widziałeś komunikatu :
"XM pokrywa jedynie opłaty bankowe po swojej stronie za wyjątkiem wypłat kwot poniżej 200 USD (lub równowartości tej kwoty w innej walucie)." Co tu jest takiego niezrozumiałego??
Zerknij na obrazek, a zrozumiesz co jest niezrozumiałego. Dla mało spostrzegawczych zaznaczyłem te miejsca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

z6yszko pisze:
andrzej-sk pisze:// Usunięto niepotrzebne cytowanie posta powyżej /mod

Wypłata na kartę max do depozytu wniesionego przez tę kartę. Ewidentnie z kontekstu to wynika a to , że napisali " co najmniej" -- ewidentny błąd.
Sam sobie przeczysz. Skoro dla ciebie zapis to ewidentny błąd, to jak może "ewidentnie wynikać z kontekstu"?
Wypłaty przelewem (zresztą przez inne kanały też) to kwota min. 5UDS ( nie myl tej kwoty z kwotą od której biora na siebie opłaty za przelew).
Jak próbowałeś robić wypłatę przelewem to nie widziałeś komunikatu :
"XM pokrywa jedynie opłaty bankowe po swojej stronie za wyjątkiem wypłat kwot poniżej 200 USD (lub równowartości tej kwoty w innej walucie)." Co tu jest takiego niezrozumiałego??
Zerknij na obrazek, a zrozumiesz co jest niezrozumiałego. Dla mało spostrzegawczych zaznaczyłem te miejsca.
Jest tak jak napisałem. Jesli jesteś zalogowany to chcąc zrobić wypłatę wyświetlają się stosowne komunikaty.
Napisz do XM aby sobie na stronie informacyjnej poprawili błędy.

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

andrzej-sk pisze: Jest tak jak napisałem. Jesli jesteś zalogowany to chcąc zrobić wypłatę wyświetlają się stosowne komunikaty.
Do XM już napisałem. Ale piszesz tak, jakbyś uważał, że brokera nie obowiązuje opublikowana Procedura Priorytetu Wypłat. W momencie gdy daję zlecenie wypłaty muszę potwierdzić, że zapoznałem się z "Procedurą" a nie z dopiskami na stronie.
Jeśli w Polsce firmy opiszą jakiś swój produkt, nawet w ulotce reklamowej, to ten opis zgodnie z ustawą o ochronie konkurencji i klienta, może stanowić źródło roszczeń o niezgodności sprzedanego towaru lub usługi z umową. Tutaj mówię nie o materiałach reklamowych, tylko o oficjalnie zamieszczonej na stronie procedurze, więc o czymś o wiele ważniejszym.
Jakby myśleć tak jak mówisz, to równie dobrze mogliby napisać na stronie głównej np. "Ludzie, wpłaćcie do nas 5$ a otrzymacie premię w wysokości 1000$, którą będziecie mogli wypłacić na swoje konto po wykonaniu dowolnej transakcji" a przy próbie wypłaty napisali z kolei "Niestety drogi kliencie, będziesz mógł wypłacić 1000$ dopiero jak zarobisz".
Czy to też będzie według ciebie w porządku?

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

z6yszko pisze:
andrzej-sk pisze: Jest tak jak napisałem. Jesli jesteś zalogowany to chcąc zrobić wypłatę wyświetlają się stosowne komunikaty.
Do XM już napisałem. Ale piszesz tak, jakbyś uważał, że brokera nie obowiązuje opublikowana Procedura Priorytetu Wypłat. W momencie gdy daję zlecenie wypłaty muszę potwierdzić, że zapoznałem się z "Procedurą" a nie z dopiskami na stronie.
Jeśli w Polsce firmy opiszą jakiś swój produkt, nawet w ulotce reklamowej, to ten opis zgodnie z ustawą o ochronie konkurencji i klienta, może stanowić źródło roszczeń o niezgodności sprzedanego towaru lub usługi z umową. Tutaj mówię nie o materiałach reklamowych, tylko o oficjalnie zamieszczonej na stronie procedurze, więc o czymś o wiele ważniejszym.
Jakby myśleć tak jak mówisz, to równie dobrze mogliby napisać na stronie głównej np. "Ludzie, wpłaćcie do nas 5$ a otrzymacie premię w wysokości 1000$, którą będziecie mogli wypłacić na swoje konto po wykonaniu dowolnej transakcji" a przy próbie wypłaty napisali z kolei "Niestety drogi kliencie, będziesz mógł wypłacić 1000$ dopiero jak zarobisz".
Czy to też będzie według ciebie w porządku?
Oczywiście , że nie jest w porzadku. Niemniej jednak szkoda czasu. Można im zwrócić uwagę. Brokerzy na swoich stronach różne bzdury piszą a potem odsyłają do szczegółowego regulaminu. Walka z wiatrakami i tyle.

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

Najważniejsze chyba aby po prostu wypłacali :D

pgpiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pgpiotr »

Nie chcę zapeszać ale:
- na pięć miesięcy w XM miałem już dwa telefony,
- na sześć lat u dużego krajowego brokera dwa telefony,
- na zapytania e-mailowe w XM odpowiedź maksymalnie do 12 godzin,
- wypłaty większe niż +/- 800 zł/ czyli ponad 200 USD zgodnie z regulaminem bez potrąceń. Czas oczekiwania na przelew nieco ponad trzy godziny przez Przelewy 24.

Jeżeli pobierają prowizję za niższe kwoty wcale się nie dziwię. W końcu są to jakieś koszty zwłaszcza w przypadku przelewów zagranicznych. Nasi brokerzy też pobierają prowizję po niżej 500 zł mimo przelewów krajowych o wiele tańszych lub nawet darmowych.

bufi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bufi »

Witam, ostatnio zalogowalem sie na swoje konto w MT4 (real) w XM po dluzszej nieaktywnosci.
Kilka miesiecy nie byl prowadzony handel. Zauwazylem, ze pobrana zostala jakas oplata z mojego
konta na rzecz "DormantFee" -18.70pln . Nic mi nie wiadomo aby byly pobierane jakies oplaty w czasie
nieaktywnosci. Nie przypominam sobie maila z info ze cos sie w regulaminie zmienilo.
Moze przegapilem cos?

Chyba trzeba sie przeniesc do innego brokera :/

Famil
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Famil »

Mam wazne pytanie , mam zalozone konto brokerskie u was od roku prawdopodobnie jak zylem w polsce ,aktualnie przebywam w USA. Czy moge korzystac z waszych uslug i robic przelewy z karty amerykanskiej ?

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

bufi pisze:Witam, ostatnio zalogowalem sie na swoje konto w MT4 (real) w XM po dluzszej nieaktywnosci.
Kilka miesiecy nie byl prowadzony handel. Zauwazylem, ze pobrana zostala jakas oplata z mojego
konta na rzecz "DormantFee" -18.70pln . Nic mi nie wiadomo aby byly pobierane jakies oplaty w czasie
nieaktywnosci. Nie przypominam sobie maila z info ze cos sie w regulaminie zmienilo.
Moze przegapilem cos?

Chyba trzeba sie przeniesc do innego brokera :/
Witam,

Proszę zauważyć, iż zgodnie z Regulaminem XM.COM pkt. 65 "DORMANT AND ARCHIVING POLICY" XM.COM ma prawo do pobrania miesięcznej opłaty w wysokości 5 USD za prowadzenie kont, na których nie zarejestrowano żadnej aktywności handlowej przez min. 90 dni kalendarzowych.

Pozdrawiam,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
XM - Excellent Execution

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Pytanie do Pani Magdaleny lub kogoś, kto potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi.

Czy XM zabiezpiecza pozycje z kont standardowych o wolumenie 0.1/1 - jeden duży lot ( 100.000/1.000.000) na zewnątrz, czy przyjmuje takie zlecenia na siebie? Czytałem kiedyś wiadomość na stronie XM, że w roku 2014 zysk brokera wyniósł ponad 220mln, z czego były zadowolone strony związane z brokerem. Zastanawiam się jaki jest potencjał inwestycyjny u tego brokera, żeby nie doszło do konfliktu interesów. Chyba na początku powstania XM była sytuacja że klient/klientka zarobiła 1mln i Trading Point musiał wypłacić należność, a wypłacanie takich kwot na początku biznesu u brokera MM chyba nie jest miłe dla niego... Ujmując to prościej. Czy XM stosuje jakieś zabezpieczenia dla siebie i klienta, który obraca większymi pozycjiami z perspektywy brokera MM? W ogóle zabezpieczane są jakiekolwiek pozycje wyżej, czy obrót wystarcza na pokrycie wszystkiego i jeszcze na dochód dla firmy?. Wiem, że pytam o coś co jest tajemnicą firmy - nie oczekuję aż tak dokładnych inforamcji, ale możliwie precyzyjnej odpowiedzi na moje pytania. Interesuje mnie kwestia zabezpieczania większych pozycji przez tego brokera ( powyżej 1dużego lota ), żeby nie dochodziło do konfliktu interesów. Czysto teoretycznie: Każda strona chce zarobić, ale jeśli trafia się klient który zyskuje co miesiąc regularnie kwoty kilkudziesięciotysięczne/klikusettysięczne to jak broker XM sobie z tym radzi?

Nie próbuję atakować firmy XM, albo sugerować czegoś... Po prostu poznaję dopiero ten rynek, niewiele wiem na ten temat i chciałbym poznać odpowiedzi na chociaż niektóre pytania. Próbuję zebrać informacje brokerze XM i postawić siebie w jego pozycji, stąd moje pytanie o to.

ODPOWIEDZ