Jestem, jestem. Marzec w rozjazdach ale śledzę i czytam na bieżąco. Pisanie z fonika nie dla mnie nie mówiąc o klikaniu (co z resztą zostało dowiedzioneniemiaszek pisze:jestem ciekaw gdzie jest MrNov

Cieszę się że wraca sysowe granie

Jestem, jestem. Marzec w rozjazdach ale śledzę i czytam na bieżąco. Pisanie z fonika nie dla mnie nie mówiąc o klikaniu (co z resztą zostało dowiedzioneniemiaszek pisze:jestem ciekaw gdzie jest MrNov
wykres z opisem jest wersją czysto teoretyczną z uwzględnieniem wszystkiego co można było graćjackub pisze:Rozumiem prawie wszystko co pozaznaczałeś, ale mam wątpliwości co do pozycji nr 4 i 8 …..
Wyłuszczam wątpliwości co do pozycji 4…. nie zajmowałeś chyba pozycji na open zielonej świecy bo nie wiedziałeś, że będzie zielona, poprzedzająca świeczka zamknęła się bez knotka, czy to była wskazówka?
Co do tradu 8, pierwszy którego nie brałeś, jest to sytuacja podobna do tradu nr 2, gdzie czerwona zamyka się pod PIVOTEM i mamy powrotne przebicie, tyle że MA21 jest już wyraźnie opadająca pokazując odzwierciedlając słabnącą siłę kupujących ....
no ten przypadek jeszcze pomolestuje, jeśli pozwolisz...niemiaszek pisze:
poz 4 - świeczka poprzedzająca wejście nie zamknęła się poniżej DP, podobnie było z poz.3
dla większej pewności, żeby nie kombinować za bardzo to będziemy się trzymać tylko konkretnych świeczek do zajęcia pozycji, które występują po świeczce przebijającej kreskęjackub pisze:no ten przypadek jeszcze pomolestuje, jeśli pozwolisz...niemiaszek pisze:
poz 4 - świeczka poprzedzająca wejście nie zamknęła się poniżej DP, podobnie było z poz.3
Widzę że świeczka czerwona zamknąła sie ponad DP, ale nie wiesz czy następna się nie zamknie poniżej.....
Widzę również że w przypadku wejścia nr 3, cena odwiedziła poziomy poniżej DP i została wypchnięta powyżej DP.. to przemawia do wyobraźni, że bycza siła ciągle jest... a w przykładze 4 nie wiem co się stanie ... ja nie wiem..![]()
Pozdrawiam...
trafiony zatopionyjackub pisze:U mnie świeca doji wejścia 7 zamknęła się pod DP...
czy chodzi o to że godzinna świeca spadkowa zamknęła sie pod DP...., so sugerowałoby zmiane trendu ...?