Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

jackub

pisałem już o tym w jurnalu, że do zajmowania pozycji kreski z D, ale do zamykania pozycji trzeba zwracać na kreski z W i M, jeżeli są po drodze do kolejnej kreski z D :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

"Umkło" mi, ale własnie przypomina mi się jak pisaleś że cena zazwyczaj sie odbija jak napotyka na swojej drodze tygodniowe lub miesięczne kreski.... dzieki..

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

no i pojechali sobie z partyzanta... pejsy to łobuzy :p
w sumie to za chwilę londek gasi światło, więc zrobili to wspólnie i w porozumieniu... :wink:

na układy nie ma rady M5 i H1 :idea: :D

jackub

Zrobiłem sobie analizę moich 9 tradów i wyniki są oszołamiające, na 9 tradów zaledwie trzy zajete były prawidłowo, pozostałe ... delikatnie mówiąc nieprawidłowo.... ten tydzien zamykam na -1,34% ...
Ale sporo sie dowiedziałem...
Co do pivotów sprawa się wyjaśniła, po wprowadzeniu nowych wartości trzeba zapisac- nadpisać profil, inaczej po zamknieciu o otworzeniu platformy wracają ustawienia ostatnioz zapisane w profilu czyli w moim przypadku z dnia poprzedniego.. okazało sie że wszędzie zostały zmienione ...

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

A jak wyniki tych dobrych tradów?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

silverarrow pisze:A jak wyniki tych dobrych tradów?

Na forex factory wygrzebałem kiedyś gościa, który zarabiał przy skuteczności 30%. Po prostu krótko ustawiał SL ale grał chyba pod dane, tylko takie o średnim znaczeniu.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

jackub

Dobre sie nie liczą... cha cha cha...
30,1 pipsa, 35,0 pipsa i 5,6 pipsa, były też takie na BE +1,5... problem z wytrzymaniem do TP, a bywało że cena szła dalej niz TP do nastęnego poziomu... oczywiście juz w pozycji widza...
ale cztery SL były tez ... tyle że trudno do konca mówić o systemie jak system jest nieprzestrzegany, można mówic tylko o mnie... tydzien bardzo niespójny, ciągle problemy z poziomami, platformą, nie traktuję tych wyników jako w reprezentatywne ... troche skalpowałem na M1 na nowej platformie i tam bez spinki zrobiłem 100% dobrych tradów kino nie??

jackub

Adrianoforex pisze:

Na forex factory wygrzebałem kiedyś gościa, który zarabiał przy skuteczności 30%. Po prostu krótko ustawiał SL ale grał chyba pod dane, tylko takie o średnim znaczeniu.
A ja wygrzebałem takiego gościa na Nawigatorze nazywa się Jasonbourne, wielbiciel forexa i Lindsay Lohan... :D
no i fal Elliotta

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

jackub pisze:
Adrianoforex pisze:

A ja wygrzebałem takiego gościa na Nawigatorze nazywa się Jasonbourne, wielbiciel forexa i Lindsay Lohan... :D
no i fal Elliotta

Nasz Jason? No widzisz. Tak więc najważniejsze, aby w ostatecznym rozrachunku system wychodził na plus. Nieważne czy poprzez PA, piramidowanie, gridowanie. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jackub

czy widzisz potencjał sysa i światełko w tunelu, żeby z czasem to ogarnąć i być na + :?:
czy wogóle jest w moim sysie jakiś sens, że ta "moja układanka" daje radę i pokazuje minimalną przewagę w klikaniu :?:

ODPOWIEDZ